17/3/12

Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες να χρηματίζονται από επιχειρηματία.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες να χρηματίζονται από επιχειρηματία.
Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.
Οι ισχυρισμοί των δύο υπαλλήλων δεν έπεισαν πάντως τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής ρώτησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους και κυρίως τον πρώτο, αν είναι σύνηθες να συναντούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι με πολίτες για υπηρεσιακά ζητήματα εκτός γραφείου.
Ο υπάλληλος φέρεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που τον πίεσε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι «από αφέλεια» ανταποκρίθηκε και τον συνάντησε δύο φορές. Στη δεύτερη -και μοιραία για τον υπάλληλο- συνάντηση, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, ο επιχειρηματίας του έδωσε μία σακούλα και μόλις την πήρε στα χέρια του τον συνέλαβαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Απο τις φορες που δεν μπορω παρα να πω "Μπραβο" σε εναν πολιτικο.Μπραβο στην κ.Διαμαντοπουλου! Χτυπησε με την γροθια της κατα προσωπο και χωρις χρονοτριβη το τερας της διαφθορας στην Ελλαδα.Και μαλιστα την διαφθορα σε υπηρεσια που εχει σχεση με την εισοδο των επενδυσεων στην ελλαδα και το μελλον ολων μας.Ξυλωσε το κρεββατι του ληστη Προκρουστη οπου επρεπε να ξαπλωσει καθε υποψηφιος επενδυτης και να "μετρηθει" απο τον ληστη πριν τον αφησει να περασει ξαλαφρωμμενο απο μερικα ...περιτα κιλα που ειχε για την επενδυση.Διοτι παρα πολλοι δεν περασαν και στρεφοντας την πλατη τους πηγανε αλλου αγανακτισμενοι και μετα απο 2-4 χρονια αναμονης με κριτες τον πασης φυσεως αλητη που πλαισιωνε υπουργους και φυσικα με την "υπουργικη εγγκριση" και μοιρασια της μιζας.Ειναι τα λεγομενα στην πιατσα "εκλεκτα" υπουργεια.Πληρωνε Ελλαδα! Μονο τωρα αρχιζεις και βλεπεις το "αιτιο του κακου" και γιατι η μοιρα σου ητανε αυτη.Μεχρι τωρα λοιδωρουσατε και βριζατε οσους μιλουσαν απο χρονια πολλα για την διαφθορα που θα επρεπε να προηγηθει η παταξη της σε οτιδηποτε θα μπορουσε να σωσει την ελλαδα και θεωρουσατε οτι καποιοι σας κοροιδευουν γιατι για εσας μονον "οι ξενοι φταινε".Ξυπνατε τωρα αλλα ειναι λιγο αργα,εν πασει περιπτωσει καλυτερα αργα παρα ποτε,κατι καλο θα μεινει στο τελος οπως 3 χρονια σας ελεγα.Κατι καλο για τα επομενα 50 χρονια μεχρι να βγει η επομενη φουρνια απατεωνων,αν προλαβει...,αυτο αφηστε το για αλλη φορα...αν προλαβωμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιευω και αυτο που προηγηθηκε πανω απο μια εβδομαδα και αφορα το ΕΣΠΑ, και τους ...."διαχειριστες" που εμπασε ο χρυσοχοιδης,δεν ξερω αν ειναι και ...Ποντιος οπως ισχυριζεται,γιατι εγω αλλα εχω ακουσει φοβερα και τρομερα.={ Διαβασε το απο το τελος προς την αρχη ...εχει σημασια....}
    --------------------------------------------------------------

    Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
    Ενέργειες

    Μία από τις δύο Γενικές Διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΟ (η άλλη είναι η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων).
    Η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων που είναι σύμφωνα με το Νόμο 3614/2007 η Εθνική Αρχή Συντονισμού, συντονίζει τον προγραμματισμό και την εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και καθοδηγεί τις Διαχειριστικές Αρχές με στόχο την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της νομιμότητας της διαχείρισης και εφαρμογής των ΕΠ.
    Αποτελείται από τις Διευθύνσεις:
    Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων
    Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης
    Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
    Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
    Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής στ) Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία»
    Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ)
    --------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -2-
    «Ξήλωμα» 100 υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης
    Πηγή: Express.gr 15/03/12-17:48

    Μετά και τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, του υπουργείου Ανάπτυξης για χρηματισμό, αποφασίσθηκε το «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων (περίπου 100) που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Την ίδια ώρα, η προσέλκυση επενδύσεων, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μέχρι σήμερα οι επενδυτές και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης με σκοπό να παταχθούν, οριστικά, φαινόμενα εκβιασμών για χρηματισμό, είναι οι βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 'Αννα Διαμαντοπούλου, όπως ανέφερε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους το απόγευμα της Πέμπτης.

    Το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα», αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου.
    -------------------------------------------------------------
    sterg είπε...
    Θα πρεπει να σας πω οτι τα 11 δις του ΕΣΠΑ μεχρι χθες στο υπουργειο του χρυσοχοιδη τα διαχειριζοτανε ενας κολλητος του χρυσοχοιδη και ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ στο επαγγελμα με βοηθο τον κολλητο του κολλητου και με επαγγελμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (οχι Μηχανικος αλλα αυτοι που σκαβουν τον τοιχο για σωληνες) και οι δυο τεμπελοσκηλα χρονια σε πειραικο νοσοκομειο και βαθυ πρασινο χρωμα.Ο νοσοκομος κατορθωσε και με τις ψηφους της καθαριστριας στο νοσοκομειο αυτο εγινε αντινομαρχης διπλα σε ενα νομαρχη που παραπεμπεται για κακουργηματικς πραξεις και σαν κολλητος και συντοπιτης απο Βερριοα του χρυσοχοιδη περασε να ..."διαχειριστει" τα χρηματα ΕΣΠΑ των κουτοφραγκων που επιπλεον βριζει η βρωμερη βαση του πασοκ αυτων των υπανθρωπων.Και περιμενεις να παρει εμπρος η μηχανη της ελλαδας με αυτη την χλεπα.Οποιος θελει ας το περασει το παρων στην νεα υπουργο κ.Διαμαντοπουλου για να το ερευνησει.
    8 Μαρτίου 2012 8:07 μ.μ.
    [ ΠΈΜΠΤΗ, 8 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

    Mια συμμορία πολιτικών, κομματικών και υπηρεσιακών παραγόντων οδήγησαν τη χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων! http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/m.html#.T2LobMW1jp8 ]
    ====================================
    σημειωση=
    Ολα μετρανε στην ζωη μας και τα παντα θελουν τον μαστορα τους.Μολις ειχε αλλαξει υπουργος και την ιδια ημερα πληροφορηθηκα τους "διαχειριστες" !!!! (χαχαχαχα )του ΕΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι φυσικά, μπράβο στην κ. Διαμαντοπούλου για την αποφασιστική της στάση στο συγκεκριμένο θέμα, της το χρωστούσα από την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, θέμα για το οποίο ουδείς μέχρι τότε είχε το θάρρος να πράξει.
    Όπως τους βρίζουμε, όταν δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους, έτσι πρέπει και να τους επαινούμε για το σωστό, αν θέλουμε κάποτε να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα μας και να φθάσουμε στο δρόμο των αρχών και αξιών, που έχουμε εγκαταλείψει προ πολλού, έναντι πινακίου φακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρέθηκε μια Υπουργός για να ''καταφέρει'' να βρεί το θάρος(!!!) και την αποφασιστικότητα(!!!) για να ξηλώσει μερικούς διεφθαρμένους υπαλλήλους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και 18 μασέλες.

    Και ρωτάω εγώ τώρα ο κακόψυχος,αυτοί οι υπάλληλοι,τόσα χρόνια έμειναν στη θέση τους ανενόχλητοι,κερδίζοντας τεράστια ποσά,με το αζημείωτο;;;

    Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος,πλήρωναν πολιτικούς,γραματείς και προισταμένους για να φτάσουν και να παραμείνουν επί τρείς δεκαετίες στις θέσεις αυτές,ή όχι;

    Να θυμίσω κάτι που έχει μεγάλη σημασία.

    Τόσο καιρό βγάζουν τα ΜΜΕ διάφορες περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι έπαιρναν τρελά και απαράδεκτα επιδόματα,λιμενεργάτες,ΕΡΤ κλπ.

    Και ρωτάω εγώ τώρα,ο μικρόψυχος.

    ΠΟΙΟΣ πολιτικός ΥΠΕΓΡΑΨΕ για να πάρουν όλοι αυτοί,όλα αυτά τα χρυσά επιδόματα; ΓΙΑΤΙ ποτέ κανένας δεν ανέφερε το όνομα του πολιτικού που ΥΠΕΓΡΑΨΕ για να πάρουν κάποιοι επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία,ή εκείνο το επίδομα προπέλας;;;;


    Όλοι οι Υπουργοί που πέρασαν απο το συγκεκριμένο υπουργείο,έχουν ευθύνη ή ήταν περαστικοί;

    Οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους,έφαγαν ή δεν έφαγαν; Πήραν ''μερτικό'' απο την πιο κερδοφόρα επιχείρηση της Ελλάδας ή δεν πήραν;

    Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι,έχουν κομματικές ταυτότητες ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απειδη οταν ειναι για μασσα καταργουνται οι κομματικες ταυτοτητες,αυτο το παραπανω λιγο με ενδιαφερει.Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι μετα το ξεσκεπασμα,εστω και αργα,η δεσμευση ολων των περουσιακων στοιχειων τους και οχι οπως στον τσοχατζοπουλο δεσμευση μονο του σπιτιου που εγινε γνωστο.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ 15ης ΓΕΝΝΕΑΣ υπερ των ανθρωπων που σιτιζονται απο την εκκλησια η ψαχνουν τα σκουπιδια για να φανε.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!!!!!!!!!και ας πανε μετα αυτοι στα σκουπιδια για να φανε γιατι και οι ιδιοι υπηρξανε σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστή η ιστορία,περισσότερο για τις εφορίες,που για να γίνει κάποιος προιστάμενος πλήρωνε ένα πολύ μεγάλο ποσό στον ανώτερο,ο οποίος ανώτερος είχε πληρώσει και εκείνος ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσό και πήγαινε λέγοντας.

    Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διεφθαρμένοι ή βολεμένοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που επέτρεψαν να γίνουν τα εγκλήματα αυτά,με το αζημείωτο φυσικά.

    Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι,και δυστυχώς,στην Ελλάδα αρκούμαστε σε μισές δουλειές.

    Ο Τσοχατζόπουλος φίλε sterg,στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ τότε(Τσοχατζόπουλος.Αρσένης,Σημίτης)στην ουσία επέλεξε τον επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

    Άντε να τον κουνήσει μετά απο αυτό ο Σημίτης.

    Κάτι ανάλογο έγινε και στη ΝΔ,με τον Αβραμόπουλο...

    Απο τη στιγμή που ένας πολιτικό απολιφάδι έχει τη δύναμη να επιλέξει τον επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας,όλα τα άλλα είναι φυσικά επακόλουθα.

    Ούτε καν το δέντρο δεν κοιτάμε,μόνο ένα κλαδάκι του δέντρου,και φυσικό είναι να καίγεται το δάσος και εμείς να μην παίρνουμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.