2/3/12

Η κυβέρνηση του β. Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό για το ΠΚΚ με Τουρκία - ΗΠΑ

Η Τουρκία αντικατέστησε την ιρακινή κυβέρνηση με την περιφερειακή των Κούρδων βορείου Ιράκ στον τριμερή μηχανισμό για την καταπολέμηση του ΡΚΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερτούρκ.


Το θέμα, προστίθεται, συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου Υφυπουργού Δημοσίας Τάξης, Μουράτ Οζτσελίκ στο βόρειο Ιράκ και την συνάντηση του με τον ηγέτη της περιφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μασσούντ Μπαρζανί, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει ενεργότερη δράση για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία έχει πρόβλημα με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό, Νουρί Αλ-Μαλίκι και επιθυμεί την συνεργασία με την περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ για την ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την καταπολέμηση του ΡΚΚ, καθώς έχει διαπιστώσει ότι η μονομερής φύλαξη των συνόρων δεν αρκεί, αλλά και πως οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ πρέπει να λάβουν μέτρα για την παρεμπόδιση του λαθρεμπορίου. Από την πλευρά του ο Μπαρζανί τόνισε ότι επιθυμεί να ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα και δεν επιθυμεί προβλήματα με την Τουρκία. Τάχθηκε δε κατά της βίας τονίζοντας την σημασία του διαλόγου για την πρόληψη της εθνοτικής βίας στο βόρειο Ιράκ.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.