3/3/12

Διαβεβαιώσεις Νταβούτογλου για σεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων

Συμβολική επίσκεψη στο Φανάρι
Ικανοποιημένος για την αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δήλωσε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Φανάρι.
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λυθούν τελικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια, ενώ από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουρκία.
«Οι παραδόσεις και τα έθιμα των ρωμαίικων, χριστιανικών κοινοτήτων αποτελούν κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά», φέρεται να είπε ο Τούρκος υπουργός στη, διαρκείας μίας ώρας, συνάντηση που είχε με τον οικουμενικό πατριάρχη. Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στις εμπειρίες του με τους Κωνσταντινουπολίτες της διασποράς, και τη «ρωμαίικη» παράδοση της Κωνσταντινούπολης και τόνισε την εκτίμηση που έχει στις επιτυχίες και την καταξίωση των Κωνσταντινουπολιτών διεθνώς, επαναλαμβάνοντας τη λύπη του για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα επανέλαβε στον οικουμενικό πατριάρχη την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τη «σημαντική βιβλιοθήκη της», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι αλλαγές που πραγματοποιούνται να συνεχιστούν και υπενθύμισε ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται «ριζωμένο» στην Κωνσταντινούπολη για περισσότερο από 17 αιώνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η φωτογραφία είναι καταπληκτική!
    Όταν κοιτάξεις προσεκτικά, ο Ιησούς στηρίζεται από δυο οφανείμ, άγγελοι που μαζί με τα σεραφείμ και τα χερουβείμ αποτελούν την ανώτερη τάξη αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.