24/3/12

Το PKK προειδοποιεί την Τουρκία για ενδεχομένη επιδρομή στη Συρία

20minutes.fr/ Reuters
Οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK απείλησαν την Πέμπτη να μετατρέψούν σε «Εμπόλεμη Ζώνη» όλες τις κουρδικές περιοχές, αν οι Τουρκικές δυνάμεις εισέλθουν στη Συρία.

«Το τουρκικό κράτος ετοιμάζει επέμβαση κατά του λαού μας», δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν, διοικητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: αν επέμβει το τουρκικό κράτος κατά του λαού μας στο Δυτικό Κουρδιστάν, όλο το Κουρδιστάν θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη», πρόσθεσε.

Ανάληψη θέσης υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ
Οι Κούρδοι εθνικιστές ομαδοποιούν με το όνομα Δυτικό Κουρδιστάν τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Στο λεξικό τους, το Κουρδιστάν καλύπτει όλες τις κουρδικές περιοχές στην Τουρκία, το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν .
Η προειδοποίηση υπονοεί ότι το PKK θα μπορούσε να πάρει θέση υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ στη Συρία , όπου το αυτονομιστικό κίνημα διαθέτει συμμάχους και όπου η κουρδική κοινότητα αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του πληθυσμού.
Reuters


1 σχόλιο:

  1. Το PKK της Συριας ειναι ανασταλτικος για την Τουρκια παραγοντας για εισβολη στην Συρια.Ξερουν τι θα επακολουθησει σε ευρυτατη εκταση πλεον και ξερουν και το αποτελεσμα.Μακαρι να εισβαλλουν οι Τουρκοι στην Συρια.Τοτε θα πληρωσουν συσσωρευμενες τις αμαρτιες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.