14/6/14

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Μια καθαρίστρια χάνει τη δουλειά της και γίνεται εθνικό θέμα - Όταν τη χάνει ένας με διδακτορικό, που κάθησε 25 χρόνια στα θρανία;

ΠΙΝΑΚΑΣ-Αποκάλυψη. Πόσα λεφτά παίρνουν οι καθαρίστριες για 4 ώρες δουλειάς στο υπουργείου Οικονομικών
Kάθε άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για να βρει το δίκιο του που λέει ότι έχασε. Ως εκ τούτου και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν και φυσικά να διεκδικούν τη συμπάθεια του ελληνικού λαού. Αν και είναι κατάφορα άδικο αυτό που γίνεται. Δηλαδή για πάνω από 1 εκατ. υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που έχουν απολυθεί κανείς να μην κλαίει, κανείς να μην βγαίνει στους δρόμους και για 500 – 1.000 που απολύθηκαν ή μπήκαν σε διαθεσιμότητα από τον δημόσιο τομέα να γίνεται ο μεγάλος χαμός. Ολοι οι απολυμένοι κι όλοι οι άνεργοι την ίδια ψυχή έχουν. Ως εδώ καλά, όμως, υπάρχει και ένα άλλο πολύ κρίσιμο σημείο. Πόσα λεφτά έπαιρναν οι καθαρίστριες

Το antinews έψαξε και βρήκε το μισθολογικό καθεστώς τους και σας αποκαλύπτει τα σημεία και τέρατα. Όχι ότι και στον υπόλοιπο δημόσιο δεν γίνεται χαμός. Μην ξεχνάτε ότι καθαρίστρια στα ΕΛΠΕ έπαιρνε κοντά 100.000 ευρώ το χρόνο.

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε είναι εντυπωσιακά και δείχνουν μια εικόνα που για πολλούς φαντάζει εξωπραγματική. Αν και θα πει κανείς ότι το δημόσιο τους τα έδινε γιατί τώρα κόπτεται η κυβέρνηση. Η απάντηση είναι ότι επιτέλους κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξεσκεπάσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει πολιτικό παιχνίδια στις πλάτες των καθαριστριών. Αραγε όταν γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός θα τις ξαναπροσλάβει με τα ίδια λεφτά; Επειδή μαθαίνουμε ότι και κάποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι ψάχνουν για το τι συμβαίνει με τις καθαρίστριες κι επειδή μαθαίνουμε επίσης ότι και ορισμένοι εργατολόγοι είδαν φως και μπήκαν τους παραθέτουμε τα εξής για να τους βγουν τα μάτια:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) είναι 1080,07 ευρώ μηνιαίως. Χωρίς εργοδοτικές εισφορές είναι περίπου 883 ευρώ. Ο λόγος είναι πως οι καθαρίστριες τετράωρης έπαιρναν την υπερβάλλουσα μείωση που προβλέπεται από το ν. 4024/2011. Εάν αφαιρεθούν από τις 586 οι 12 πλήρους απασχόλησης τότε το κόστος των υπολοίπων ετησίως είναι περίπου 7,5 εκατ. ευρώ. Προσέξτε 4 ώρες δουλεύουν για να παίρνουν καθαρά πάνω από 800 ευρώ όταν στην αγορά δουλεύουν πολλοί 10ωρα για 400 ευρώ.

Η μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι κατά πολύ υψηλότερη από τη μισθοδοσία ενός νεοδιοριζόμενου υπαλλήλου ΥΕ 8ωρης απασχόλησης (780 ευρώ) και περίπου στα ίδια επίπεδα με ένα νεοδιοριζόμενο υπάλληλο ΔΕ στο δημόσιο (858 ευρώ). Βεβαίως οι μισθοί νεοδιοριζόμενου ΔΕ και ΥΕ στο Δημόσιο βάσει ενιαίου μισθολογίου θεωρούνται πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες της αγοράς. Δηλαδή μια καθαρίστρια με 4 ώρες δουλειάς παίρνει περισσότερα από έναν νεοδιοριζόμενο υπάλληλο.

Το εντυπωσιακό, που φαίνεται και στον πίνακα είναι ότι 12 καθαρίστριες μόνιμης απασχόλησης αμείβονται κατά μέσο όρο μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές με 2.414 ευρώ το μήνα.

Οι καθαρίστριες για 3 ώρες δουλειά παίρνουν 952 ευρώ, αυτές που εργάζονται 4 ώρες παίρνουν 1.066 ευρώ και αυτές των 5 ωρών εργασία αμείβονται με 1.455 ευρώ μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές.

Οι πιο πολλές, 531 στο σύνολο, είναι 4ωρης απασχόλησης που παίρνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.066 ευρώ και είναι οι περισσότερες που φωνάζουν. Ο μέσος μισθός του συνόλου των μερικής απασχόλησης καθαριστριών που είναι 574, φτάνει λοιπόν μαζί με τις εισφορές τα 1.080 ευρώ. Για πείτε μας που υπάρχει τέτοιος μισθός στον ιδιωτικό τομέα;

Το ετήσιο κόστος για τις καθαρίστριες είναι 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Στον επόμενο πίνακα φαίνεται και πόσα εξοικονόμησε το δημόσιο από τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών.

Υπάρχει, όμως, και μια σημαντική παράμετρος που κάποιοι κρύβουν γιατί δεν τους συμφέρει. Εδώ και πολύ καιρό οι χώροι που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ λιγότεροι καθώς μειώθηκαν τα κτίρια των εφοριών και άλλων υπηρεσιών. Επίσης μειώθηκε και το προσωπικό που εργάζεται στο υπουργείο, επομένως οι καθαρίστριες έχουν πολύ λιγότερη δουλειά να κάνουν απ’ ότι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα:

Η επιφάνεια σε τ.μ. των κτιρίων του ΥΠΟΙΚ όπου κατά κύριο λόγο απασχολούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου (πλην Τελωνείων-Χημείων) το Σεπτέμβριο 2012 ήταν 302.426 τ.μ. Λόγω των ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ. (Ιανουάριος 2013-Απρίλιος 2014) που ήδη έχει πραγματοποιηθεί η συνολική επιφάνεια κτιρίων του ΥΠΟΙΚ έχει μειωθεί κατά 121.911 τ.μ. που σημαίνει μείωση 40% σε σχέση με την προαναφερθείσα επιφάνεια.

Σημειωτέον πως το 80% των εκκενώσεων των κτιρίων πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα

Ιαν 2013 έως Ιούνιος 2013. Σε ότι αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια υπηρεσίες ιδιωτικών συνεργείων για τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Για συνολική επιφάνεια 91.472 τ.μ. απασχολούνται 179 ΥΕ Καθαριότητας Μ/Α με ετήσιο μισθολογικό κόστος 2.319.840,00 €συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών. Χωρίς αυτές είναι: 1.825.800,00 €.

Σύγκριση: ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων: Στις 13/8/2013 υπεγράφη σύμβαση με εταιρεία καθαρισμού, για τον καθαρισμό του κτιρίου της ΓΓΠΣ (Χανδρή 1), το οποίο είναι 30.000 τμ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, απασχολούνται 17 άτομα πλήρους απασχόλησης και 2 άτομα 2ωρης απασχόλησης με μηνιαίο κόστος 20.000+23%=24.600, δηλαδή ετησίως 295.200 ευρώ.

Οι αποδοχές των καθαριστριών, οι οποίες καθορίζονται με τον νόμο 3863/2010 /ΦΕΚ 115 Α, ανέρχονται συνολικά σε 126.000€, οι εργοδοτικές εισφορές 34.748 € και το υπόλοιπο ποσό είναι το κέρδος της εταιρείας περιλαμβανομένων και των υλικών καθαρισμού.

Για 30.000 τ.μ. το συνολικό κόστος (μισθοδοσία, υλικά, κέρδος) είναι 300.000 € περίπου. Για τριπλάσια επιφάνεια στις Δ.Ο.Υ. Αττικής το μισθολογικό μόνο κόστος είναι 2.320.000 € περίπου.

Άρα το μισθολογικό κόστος για την τριπλάσια επιφάνεια είναι 250% περισσότερο από τη χρήση ιδιωτικού συνεργείου.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που σας παραθέτει το antinews δεν έχουν σκοπό να «ακυρώσουν» τον αγώνα των καθαριστριών. Δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται. Ο βασικός σκοπός μας είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το τι ποσά υπερασπίζονται και για πόσες ώρες εργασίας. Και να αποκαλυφθεί ο βρόμικος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιεί το όνομα «καθαρίστρια» που έχει και κάποιοι… κοινωνική φόρτιση, προκειμένου να κερδίσει πολιτικά οφέλη.

Ακολουθούν και οι αποκαλυπτικοί πίνακες (κάντε κλικ για μεγέθυνση):



14 σχόλια:

  1. καλή μικρόψυχη ανάλγητη και ισοπεδωτική προς τα κάτω ανάλυση, ανάλογη του πνεύματος του αδώνιδος ,της μαρίας σπυράκη και της κακάσχημης και σκτόψυχης μάνδρου του σκάι - πόσα δηλαδή παίρνει μια καθαρίστρια σε σχέση με τις επιδοτήσεις του MEGA (98.000.000 euro) ή σε σχέση με τα μηνιαία εισοδήματα που απολαμβάνει η οικογένεια μητσοτάκη (γέρος 4 συντάξεις-Ντόρα- Κυριάκος-γιός Ντόρας- Αδερφή Ντόρας ) οέο ΠΟΣΑ ;;; για τις καθαρίστριες σας έπιασε ο πόνος . Ουστ ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο έλλην φορολογούμενος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοινωνία υπό κατάρρευση.

    Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα περισσότεροι όσοι εργάζονται αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της κατοχής της χώρας.

    Πολιτική ελίτ που συγκαλύπτει σκάνδαλα με "περίεργους" νόμους.

    Κοινωνικές ομάδες που η κάθε μία κοιτάει μόνο τον εαυτούλη της αντί να συσπειρωθούμε και να απαιτήσουμε να πάρουμε τη πατρίδα μας μας πίσω στα χέρια μας.

    Μέσα σε όλα αυτά γίνονται επίκεντρο οι καθαρίστριες και οι στρατιωτικοί. Λες και η υπόλοιπη κοινωνία δεν υποφέρει.

    Ή θα δοθεί λύση για όλους και θα πάρουμε τη χώρα μας πίσω ή μην μιλάτε και σταματήστε να γκρινιάζετε κατά ομάδες.

    Και άντε οι καθαρίστριες είναι και απλές γυναίκες αγωνίζονται όπως νομίζουν, δεν μπορούν να αναλύσουν κάποια πράγματα όπως πχ μορφωμένοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

    Οι στρατιωτικοί που ορισμένοι κλαίγονται για τις περικοπές σαν μπέμπηδες νηπιαγωγείου έλεος πια!

    Ας το πάρουν απόφαση. Δικαίωμα σε μια ίσως πιο ευνοϊκή οικονομική μεταχείριση πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ οι πιλότοι μαχητικών επιφυλακής, τα πληρώματα του ναυτικού στόλου και οι ελίτ επαγγελματικές μονάδες των ειδικών δυνάμεων. Οι υπόλοιποι στρατιωτικοί θα υποστούν περικοπές πως να το κάνουμε.

    Ας ρίξουν όλοι μια ματιά στην υπόλοιπη κοινωνία. Και οι καθαρίστριες και οι στρατιωτικοί.

    Ή θα πάρουμε εδώ και τώρα την Ελλάδα πίσω ή θα διαμαρτυρόμαστε κατά ομάδες χωρίς αποτέλεσμα.

    Άνθρωποι(κυρίως νέοι) φεύγουν έξω. Η Ελλάδα χάνει το μέλλον της. Την ελπίδα της. Την πραγματική αφρόκρεμα της. Τους νέους επιστήμονες της. Τι παραπάνω έχει μία ξένη χώρα με το πανεπιστήμιο της που προσφέρει σε νέους Έλληνες επιστήμονες σπουδές εξειδίκευσης και επαγγελματική αποκατάσταση από την Ελλάδα?

    Πολλά μπορεί αν σκεφτεί κάποιος...υποδομές, οργάνωση κ.α.
    Λάθος.

    Έχουν ένα πράγμα μόνο που δεν το έχουμε ως κοινωνία ακόμα: "Παίζουν" ομαδικά. Σε άλλες χώρες η λέξη συνεργασία είναι το Α και το Ω. Εδώ είμαστε τσίρκο. Και μάλιστα τσίρκο χωρίς καν πρόγραμμα παράστασης. Ότι ώρα θέλει ο καθένας κάνει ότι θέλει.

    Στην Ελλάδα επικρατεί η έλλειψη συνεργασίας και ο φθόνος. ένας να ξεχωρίσει σε οποιοδήποτε τομέα θα τον πολεμήσουν.Σε συνδυασμό με τις διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ τα αποτελέσματα φαίνονται. Δυτικοανατολικοί Βαλκάνιοι Ταλιμπάν.

    Χωρίς κάτι πολύ δυνατό δεν ξυπνάμε ως κοινωνία.Μόνο τότε. Την τελευταία στιγμή. Το συνηθίζουμε και ιστορικά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ περισσότερο λυπάμαι για αυτές τις γυναίκες παρά για τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών.Αυτοί κάτι θα βρουν.Οι γυναίκες αυτές που θα πάνε να εργαστούν ?
    Επίσης τα διάφορα ιδιωτικά συνεργεία που ανέλαβαν μετά την απολύση τους την καθαριότητα πόσο και τι δίδουν στο ελληνικό κράτος και ποιες και τι εθνικότητος καθαρίστριες απασχολούν ? Το δεύτερο κυρίως είναι πολύ μεγάλο θέμα πολλαπλώς σοβαρό.
    Το γελοίο με τις απολύσεις στη σημερινή κατάσταση είναι ότι δεν αναδιαρθώνουν την οικονομία αλλά την καταστρέφουν.Αν και μερικά στελέχη της κυβέρνηση μας λέγουν ότι κάνουμε διόρθωση της οικονομίας μας τύπου ανατολικών χωρών δεν γίνεται καμία τέτοια διόρθωση.Μοναδικό παγκοσμίως παράδοξο ελληνικό φαινόμενο είναι οι τροικανές και κυβερνητικές μεθοδεύσεις.Απλά και μόνο κόβουν έξοδα για να πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια.Καμία άλλη σοβαρή αλλαγή μεταρρυθμιστική δε γίνεται.Τουναντίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Asterios είπε:

    Λάθος ανάρτηση!
    Ολίσθημα, αστοχία. Ιδιαίτερα μετά την εικόνα της κτηνωδίας: Τις μπαμπέσικες κατακεφαλιές του ΜΑΤατζή, με το φορτωμένο γάντι...

    Γρ΄ψτε λάθος. Τι να κάνουμε. Λάθη γίνονται και στα καλύτερα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ενημερωθούμε για το θέμα των καθαριστριών, από τον κεντρικό δικτυακό βόθρο της ΠΟΛΑΝ ;

    Να κάνουμε εμετό τώρα η αργότερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι εύκοο να χαϊδεύεις αυτιά και πολύ ευκολότερο να γίνεσαι λαϊκιστής.
    Έχουν χάσει τη δουλειά τους λογω της κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα και πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
    Γι' αυτούς δεν λέει κανείς τίποτε και ασχολείται ολόκλρη η Ελλάδα με τις καθαρίστριες του Υπ, Οικ. επειδή το θέμα πουλάει.
    Ε όχι, δεν θα γίνουμε λαϊκιστές.
    Πρέπει να υποστηρίζουμε το σωστό και την αλήθεια.
    Και το σωστό είναι ότι η απόλυση των καθαριστριών δεν είναι εθνικό ούτε διεθνές θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις φυσικά, αλλά το τι κάνουν οι απολυμένοι.

    Η τεράστια διαφορά με τους άλλους απολυμένους είναι ότι οι καθαρίστριες καθημερινά κάνουν αγώνα μπροστά στο Υπουργείο και χαλάνε την μανέστρα των Τσολάκογλου.

    Οι οποίοι τρέμουν φυσικά για τον κίνδυνο εξάπλωσης της "νόσου".

    Κανένας δεν χαίρεται όταν απολύεται κάποιος, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι οι απολύσεις ούτε το πόσα λεφτά έπαιρναν, είναι το ποιός παλεύει και ποιός κάθεται στο καναπέ και κλαίει την μοίρα του.

    Εδώ έρχεται και το εμετική βοθροαποθήκη της παρέας Μουρούτη, Λαζαρίδη, να σπεκουλάρουν χυδαία και να παραμορφώσουν το θέμα, ώς γνήσιοι παλαιοκουμουνιστές ινστρούχτορες που βρήκαν φιλόξενο και πλούσιο καταφύγιο μέσα στο βρακί του Αντωνάκη.

    Ας αφήσουν λοιπόν οι προπαγανδιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα τα μισθά των καθαριστριών στην μπάντα, κι αν έχουν να μας πούνε τίποτε για το 1,5 εκατομμύριο απολυμένους, να μας το πούνε τώρα, αλλιώς ας περιοριστούν στο γλύψιμο του Αντωνάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα, είναι λάθος η ανάλυση. Όχι γιατί είναι μείζον θέμα η απόλυση των υπαλλήλων καθαριότητας μπροστά στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, αλλά ας μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι. Το γεγονός και μόνο ότι μιλάμε και ασχολούμαστε μ' αυτό το θέμα προδίδει την κατάντια μας. Είναι προσπάθεια να στραφεί η ευθύνη στον απλό κόσμο, είναι το προγεφύρωμα της άρσης της μονιμότητας. Είναι η σωρεία των συνδηλώσεων της ανεργίας και της εκμετάλλευσης που μας περιμένει. Οι ίδιοι που προετοίμασαν τον κόσμο για το σύνθημα "καταναλώνω άρα υπάρχω" είναι αυτοί που βιαίως μας οδηγούν στην φτήνια και στο πιο άθλιο σύνθημα όλων των εποχών. "Παράγω κέρδη άρα επιβιώνω." Ουέ κι αλίμονο μας όταν μετράμε τα τετραγωνικά για να δούμε πόσα αντιστοιχούν στον καθένα να καθαρίσει. Άλλωστε το υπουργείο οικονομικών έχει τόση βρώμα που θα χρειαστεί 11.000.000 Έλληνες για να ξεβρομίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν θέλει και ο διδάκτορας να τον λυπηθούμε που έχασε τη δουλειά του, ας βγει στο δρόμο και αυτός και ας πολεμήσει για το δίκιο του. Ο λόγος που ο κόσμος ταυτίζεται με τις καθαρίστριες είναι επειδή επιδεικνύουν τσαγανό, δεν κάθονται στο σπίτι να κλαίνε τη μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για το τι είναι αγώνας και τι και πώς εξυπηρετείς το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον.
    Για τον υποφαινόμενο αγώνας είναι να μελετάς, να σπουδάζεις, να κοπιάζεις για να γίνεις χρήσιμος στην κοινωνία και την πατρίδα, και όταν θεωρείς ότι αδικείσαι, να αγωνιζεσαι για το δίκιο σου, χωρίς να γίνεσαι ουρά και ενερογύμενο ενός κόμματος, που θέλει λαϊκίζοντας να αρπάξει την εξουσία, εκμεταλλευόμενο τη μια φορά τους μαθητές του δημοκτικού και των γυμνασίων, την άλλη το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις καθαρίστριες.
    Επαναλαμβάνω, ο ορισμός της υποκρισίας και της εθνικής ανευθυνότητας είναι το θέμα των καθαριστριω΄ν, όπως εξελίσσεται, με τον κάθε ανεύθυνο να σπεκουλάρει και να εκμεταλλεύεται την απόλυση μερικών δεκάδων γυναικών από το δημόσιο, το υπερβολικό μέγεθος του οποίου ευθύνεται για την κρίση, για την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα και για τον εκπατρισμό δεκάδων χιλιάδων πτυχιούχων νέων από την Ελλάδα, για να μην απολυθούν εκατό χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με άθλιες διαδικασίες, κάνοτνας χρήση των προσβασεων που ειχαν στα κόμματα εξουσίας και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή ρε πατριώτες ο μόνος τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε είναι διπολικός; Ασπρο μαύρο μόνο. Καθαρίστριες ή διδάκτορες ας πούμε; Η απόλυση των καθαριστριών σημαίνει φτώχεια και μιζέρια για τη χώρα, αν σκεφτούμε ότι πλούσιες χώρες καλοπληρώνουν ηθελημένα άνεργους. Ξαφνικά άρχισε να μας φταίνε οι διδάκτορες; Την πληγή της χώρας που δε χρειάζεται ούτε καθαρίστριες ούτε διδάκτορες δε την βλέπετε; Ότι μαλώνουμε τώρα για το ποιος δικαιούται να τρώει δε σας φοβίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανδρεα και λοιποί φίλοι νομιζω οτι γιά άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο και νά λες και να ακούς την πικρή αληθεια. γι αυτο στη χώρα αυτή εύρισκαν παντα ευηκοον ους και μεγαλουργούσαν οι λαϊκιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα, δεν έχεις άδικο, αλλά δε θέλω να παίξω το παιχνίδι του διπολισμού. Λαϊκιστής ή ανάλγητος. Καθαρίστριες ΥΕ ή διδάκτορες; Αν έλεγε ότι απολύω καθαρίστριες για να μαζέψω τους διδάκτορες να μη φύγουν στο εξωτερικό μπορεί και να το δεχόμουν. Όμως επειδή βρίσκομαι σ' επαφή με 2 πανεπιστήμια σου λέω ότι έχει σταματήσει να παίρνει ακόμα και με συμβάσεις 407. Οι καθαρίστριες αντανακλούν το γενικότερο αίσθημα ότι απολύονται οι μεροκαματιάρηδες για να εξασφαλίσουν με πλάγιες μεθόδους μονιμότητα οι γνωστοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας. Το ότι κυβερνάει ακόμα το ΠΑΣΟΚ ας πούμε είναι δείκτης της δημοκρατίας μας. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί από τους πολίτες, για να αποκατασταθεί εν μέρει χρειάζεται οι περικοπές και οι απολύσεις να ξεκινήσουν από ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.