7/6/14

Διαπραγματεύσεις με Ουάσιγκτον και Μόσχα ανακοίνωσε το Ιράν

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στη Γενεύη, στις 9 και 10 Ιουλίου, και στη συνέχεια με τη Ρωσία στη Ρώμη για το πυρηνικό της πρόγραμμα θα διεξαγάγει η Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Ιουνίου, καθώς και αυτές με τις ΗΠΑ έχουν στόχο να προετοιμάσουν την επανάληψη του διαλόγου με τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας 5+1 στις 16 Ιουνίου στη Βιέννη, διευκρίνισε το υπουργείο, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Στην Ουάσιγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα πως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μπιλ Μπερνς, ο οποίος διεξήγαγε τις μυστικές διαπραγματεύσεις που βοήθησαν να επιτευχθεί η προσωρινή πυρηνική συμφωνία της 24ης Νοεμβρίου ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει επίσης την Αμερικανίδα διαπραγματεύτρια με το Ιράν υφυπουργό Εξωτερικών Ουέντι Σέρμαν.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.