20/6/14

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Η "Αφροδίτη" μήλον της έριδος Κινέζων και Ισραηλινών

Μήλον της έριδος η "Αφροδίτη". Εταιρεία κινεζικών συμφερόντων βρίσκεται σε συζητήσεις αγοράς ποσοστού του κυπριακού οικοπέδου.
Σοβαρή προοπτική αγοράς ακόμη και του 40% του φυσικού αερίου από το κυπριακό οικόπεδο Αφροδίτη φαίνεται να δημιουργείται από διαβουλεύσεις στις οποίες βρίσκεται η εταιρεία ενέργειας China National Offshore Oil Corporation.

Το σχετικό δημοσίευμα αναρτήθηκε σήμερα στην ισραηλινή ιστοσελίδα Gobes,όπου εκεί δημοσιεύονται επιχειρηματικές ειδήσεις υψηλών προδιαγραφών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εν λόγω εταιρεία επέδειξε ενδιαφέρον για συνεργασία στο οικόπεδο Λεβιάθαν αποστέλλοντας εκπροσώπους της στο Ισραήλ αρκετές φορές για συνομιλίες.

Όπως σημειώνεται ενδιαφέρον για συμμετοχή φαίνεται να έχει και η αυστραλιανή εταιρεία Woodside Petroleum ltd.

H Noble Energy κατέχει το 70% των δικαιωμάτων του οικοπέδου που βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της Κύπρου ενώ οι ερευνητικές μονάδες της Delek Group Anver Oil and GasLP και Delek Drilling Limited Partnership κατέχουν από 15%.

Το οικόπεδο Αφροδίτη που συνορεύει με την βόρεια περιοχή του Λεβιάθαν υπολογίζεται ότι διαθέτει 1,4 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου, ποσότητα αρκετή για να δικαιολογεί την δημιουργία πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα επέτρεπε στην κινεζική εταιρεία να εξάγει φυσικό αέριο για λογαριασμών κινέζικων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.