17/8/14

Ειδήσεις της 17ης Αυγούστου 2014 από την Ντονμπάς


Αύγουστος 17, 2014  Πρακτορείο Novorossia.
Οι πολιτοφύλακες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και οι δυνάμεις ασφαλείας κατέρριψαν δύο αεροσκάφη στην περιοχή του Κράσνοντον.

Οι πιλότοι εκτινάχθηκαν και τώρα αναζητούνται. Πιθανόν πρόκειται για δύο Su-25 των ουκρανών εκτελεστών. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η πολιτοφυλακή κατέρριψε ένα εχθρικό αεροσκάφος, τύπου Mig-29. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την έδρα της Χούντας. Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί σώος. 


Αυτή τη στιγμή κανονιοβολείται  η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Χτυπιέται κυρίως, η προλεταριακή περιοχή της πόλης. Πιθανόν έχουν χρησιμοποιηθεί εμπρηστικά πυρομαχικά γιατί ξεσπούν πυρκαγιές.
Οι πληροφορίες μας λένε για 30 σπίτια που έχουν καταστραφεί, ενώ πολλά εμπορικά κτήρια έχουν καεί, πληροφορίες δεν υπάρχουν για θύματα.


 Σήμερα, στο ρωσικό σημείο ελέγχου «Νοβοσαχτίνσκ’ διέσχισαν τα σύνορα 228 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 82 παιδιά και μια ομάδα χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτή είναι  η μεγαλύτερη ομάδα προσφύγων που διέρχεται από αυτό το σημείο ελέγχου, αυτήν την εβδομάδα, μετά από 40 ημέρες αδράνειας.
Τα πρώτα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία, έφθασαν στα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο επικεφαλής των ουκρανικών τελωνείων, Ανατόλι Μακαρένκο.
Τα αυτοκίνητα μεταφέρουν τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων 400 τόνων σιτηρών, 100 τόνους ζάχαρης και 54 τόνους ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, επίσης: 12.000 υπνόσακοι και 69 σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διαφόρων χωρητικοτήτων.

Ο ανισόρροπος ακροδεξιός Ουκρανός, Ντμίτρι Γιάρος, δήλωσε ότι οι μαχητές του «Δεξιού Τομέα» θα συνεχίσουν να θανατώνουν πολίτες αν δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της χούντας και κυρίως με τις απαιτήσεις της οργάνωσης αυτής.
Ο «Δεξιός Τομέας» ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, να απελευθερώσει το υπουργείο Εσωτερικών όλα τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν για ποινικές υποθέσεις, σε περίπτωση που δεν το πράξει, ο «Δεξιός Τομέας» θα αποσυρθεί από το μέτωπο και θα κινηθεί προς το Κίεβο.
 (σημείωση: Το ύφος του δελτίου διατηρήθηκε ως έχει)
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.