21/8/14

«Αν υπάρχει μια ελπίδα στην Ελλάδα, είναι ο Μπουτάρης»

Ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post»

O Γιάννης Μπουτάρης
O Γιάννης Μπουτάρης
Ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post», τον οποίο κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τους οχτώ δημάρχους από όλον τον κόσμο που κατάφεραν να μεταμορφώσουν τις πόλεις τους.
«Καθώς η Ελλάδα κλυδωνίζεται από τη μία κρίση στην άλλη τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για το ελληνικό έθνος, αυτή απεικονίζεται στη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη», αναφέρει η εφημερίδα για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στο δημοσίευμα με τίτλο «Γνωρίστε τους δημάρχους από όλον τον κόσμο που μεταμόρφωσαν τις πόλεις τους».

«Αν και δεν μοιάζει με παραδοσιακό πολιτικό (φοράει βραχιόλια αγορασμένα από το δρόμο, έχει διαμαντένιο σκουλαρίκι και ένα τατουάζ-σαύρα) κατάφερε να διαχειριστεί τις προκλήσεις με θράσος έμπειρου πολιτικού.

Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε ένα χρέος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ο Μπουτάρης ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, αναζωογόννησε τον τουρισμό και επιτέθηκε στην εκτεταμένη διαφθορά», επισημαίνεται στο άρθρο για τον Έλληνα δήμαρχο, καταλήγοντας πως αν ο Μπουτάρης παραμείνει σε αυτήν την πορεία, ίσως καταφέρει να να αποκαταστήσει τη Θεσσαλονίκη στη θριαμβευτική Βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει κατά τη διαδικασία αυτή τους υπόλοιπους Έλληνες.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται, επίσης, ο Τρι Ρισμαχαρίνι, δήμαρχος της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία, ο δήμαρχος Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, ο δήμαρχος Κάλγκαρι Καναδά Ναχίντ Νενσί, η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Γκουστάβο Πέτρο, δήμαρχος Μπογκοτά τηw Κολομβίαw, η Ανίς Πάρκερ από το Χιούστον του Τέξας και ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, Μαουρίτσιο Μάκρι.

neoskosmos (Ομογένεια Αυστραλίας)

5 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι έργο έχει κάνει στο Δήμο, αυτό μπορούν να μας το πουν Θεσσαλονικείς, αλλα αυτά που βγαίνει κατά καιρούς και λέει, είναι επιεικώς απαράδεκτα! Η ουσία είναι ότι ο τίμιος οικονομικά νομιμοποιείται να μιλα ενατίον του έθνους και της πατρίδας, ούτε και ο άτιμος οικονομικά νομιμοποιείται όταν μιλα υπέρ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που δεν με ξέρει η Χούφιγκτον, γιατι τότε θα έβαζε εμένα σωτήρα της χώρας.
    Ακου ο Μπουτάρης, ελπίδα της Ελλάδας, σκέψου δηλαδή τι μας περνάνε οι κάθ χούφιδεδς.
    Αϊ σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΚΑΡΦΩΣΑΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΣΙΡΑΚΙ ΕΙΣΑΙ.
    ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού το είδανε ρε παιδιά? Και ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝΕ για να το γράψουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχέση "Huffington Post", "Gay Pride Parades" του Atinamabad & της Selanik... και - στο βάθος κήπος, προχωράτε στο διάδρομο, περικαλώ - οι Καμινομπουτάρηδες!

    (παραθέτω στοιχεία από Wikipedia)

    Η Κυρία Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington (ελληνικής καταγωγής συγγραφέας και λέκτορας) της ‘The Huffington Post’ υπήρξε σύζυγος (1986-1997) του Michael Huffington (*) με τον οποίον απέκτησε δύο κόρες. Το 1998 (μετά το διαζύγιο του 1997) ο Michael Huffington, γνωστός και ένθερμος ακτιβιστής του Κινήματος LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender) αποκάλυψε ότι είναι bisexual.

    (*) Αμερικανού πολιτικού από την Καλιφόρνια, που μάλιστα διετέλεσε και γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (1993–1995).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.