20/8/14

Με κρέας ταράνδου θα καλύψουν τις ελλείψεις από το εμπάργκο των εισαγωγών αμερικανικού κρέατος στη ρωσική Απω Ανατολή

Την τοπική παραγωγή κρέατος από τάρανδο θα ενισχύσουν οι αρχές της ρωσικής περιοχής της Απω Ανατολής Τσουκότκα, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις που προκαλεί το εμπάργκο στις εισαγωγές κρέατος από τις ΗΠΑ.

Τα αγροκτήματα εκτροφής άγριων ταράνδων έχουν ήδη αρχίσει τις παραδόσεις κρέατος σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα.
Η Τσουκότκα εισήγαγε από τις ΗΠΑ κοτόπουλα, μήλα και πατάτες. Οι αρχές της περιοχής έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εγχώριους παραγωγούς προκειμένου να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού.

Αλλωστε η τόνωση και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής είναι και από τους βασικούς στόχους του Κρεμλίνου, μετά από το διάταγμα Πούτιν της 6ης Αυγούστου, που επέβαλε νέα οικονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας, με πιο σημαντικό το εμπάργκο για ένα χρόνο στις εισαγωγές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλαντικά, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά) από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της «στήριξης των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην νοτιοανατολική Ουκρανία».
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.