10/8/14

«Οι Έλληνες στρατιώτες υπόσχονται να εισβάλουν στην Κύπρο-Σκόπια και να πάρουν την Αγιά Σοφιά»

Αύγουστος 9, 2014. Μετά από τη δημοσίευση του βίντεο και σχόλιων, στις σκοπιανές ιστοσελίδες από την αρχή της εβδομάδας, κατόπιν στις αλβανικές και μετά στο Κόσοβο, τώρα αναδημοσιεύεται και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Πλάνα από Έλληνες στρατιώτες που εκπαιδεύονται στις ομάδες καταστροφών,  φωνάζουν συνθήματα μίσους εναντίον των Τούρκων, των Σκοπιανών και των Αλβανών, εμφανίσθηκε στην εθνική τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου», σημειώνει το τούρκικο ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.

Το βίντεο διέρρευσε- συνεχίζει το δημοσίευμα- και δείχνει περίπου 50 στρατιώτες ‘να ενισχύουν το εθνικό τους πνεύμα’, τραγουδώντας πως θέλουν να ‘πιούν το αίμα των Τούρκων, των Αλβανών και των Κοσοβάρων»

«Η Αγιά Σοφιά θα γίνει και πάλι ελληνική, η Κύπρος και η Μακεδονία ανήκουν στην Ελλάδα» ακούγεται  στο βίντεο, προκαλώντας την «Μεγάλη Ιδέα» της Μείζονος Ελλάδας.

Το βίντεο το οποίο είναι υπό έρευνα, καταδικάστηκε στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο μετά τη δημοσίευσή του, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κινητά δεν έχουν θέση στις μονάδες.
    Κάποια συνθήματα είναι απαράδεκτα και προσωπική μου άποψη, μας εκθέτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Στρατός, μάλλον κάποιες ειδικότητες στρατού της Τουρκίας, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν να βάζουν τους εκπαιδευόμενους τέτοια και χειρότερα;
    Ποτέ δεν είδαμε να κυκλοφορούν βίντεο και καταγγελίες για το τι λένε και τι κάνουν στα στρατόπεδα τους οι Τούρκοι ή οι αλβανοί, από τα δικά μας πως τα καταφέρνουμε και τα κάνουμε βούκινο και δίνουμε ευκαιρίες σε όλους τους κακόβουλους γείτονες να μας καταγγέλλουν...

    Με κάποια από τα συνθήματα δεν συμφωνώ και γω, και δεν θα έπρεπε να λέγονται....αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά αρχή θα συμφωνήσω με τον Μακεδων και θα κάνω και το εξής ερώτημα;;; Υπάρχει ελληνικός στρατός;;; Όταν αυτοί που είναι υπεύθυνοι πρώτα για την προστασία του συντάγματος και των Ελλήνων πολιτών επέτρεψαν και συνεχίζουν να επιτρέπουν την γενοκτονία των Ελλήνων, που είναι έτοιμη να μετατραπεί σε εμφύλιο;;;
    ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ από ιστοσελίδα ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὰ συνθήματα καὶ δὲν μὲ ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη τῶν ἄλλων.

    Ὅταν κάνει ὅ,τι κάνει ἡ Τουρκία σκέπτεται τὴν γνώμη τῶν ἄλλων;

    Ὄχι βεβαίως,καὶ ὅμως οἱ ἄλλοι τὴν ἐκτιμοῦν καὶ κυττοῦν μὲ περιφρόνησι τοὺς πολιτισμένους καὶ φιλόξενους Ἕλληνες,δλδ τοὺς βλάκες.

    Ἒχουμε καταντήσει οἱ κότες τῆς ὑφηλίου,καὶ αὐτὸ τὸ λέμε πολιτισμὸ.

    Μπράβο παλληκάρια,καὶ ὄχι μόνο νὰ τὰ λέτε ἀλλὰ καὶ νὰ τὰ κάνετε,εὐκαιρίας δοθείσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσέξτε το τέλος. Μιλάει για Τσιλέρ και Ντεμιρέλ. Τί βίντεο μοιάζει να είναι από τότε, όταν η Τσιλέρ ήθελε να κάνει πόλεμο στην Ελλάδα, το 1986. Οπότε δικαιολογείται κάποιος πρόσθετος ζήλος, αν και ορισμένα που λέγονται είναι τελείως άστοχα. Άν είναι τό βίντεο από το 1986 ή περίπου, τότε δεν πρέπει να είναι από κινητό τηλέφωνο η λήψη. Χρειάζεται έρευνα. Άς ψάξουν σε κληρονόμους αξιωματικών που πούλησαν παληές ταινίες βίντεο..._Κατά τη γνώμη μου, το λάθος βρίσκεται στό να προσπαθεί η στρατιωτική εκπαίδευση να σπάσει την προσωπικότητα των νεοσυλλέκτων και να τους "ντοπάρει" με "πιστεύω", που φυσικά θα λένε και βλακείες μαζί με αλήθειες. Καλά έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες που πήγαιναν στον πόλεμο μέ ύμνους και παιάνες. Παράδοση που ακολούθησε στη συνέχεια και ο στρατός της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μέ κορυφαίο ἑθνικό ύμνο στο "Τη Υπερμάχῳ στρατηγώ τά νικητήρια...". Συγκρίνετε το ήθος εκείνο με τούτο εδώ το τραγικά χαμηλό ήθος που διαμορφώνεται στους στράτιώτες του βίντεο. _Δεν απαντάς στο κακό των σφαγών και των κατακτήσεων σε βάρος του εθνικού σου χώρου, με συνθήματα για σφαγές, ούτε με σφαγές. Άλλο η σθεναρή άμυνα και η ανατροπή των αδίκων αποτελεσμάτων μέ ανακατάληψη εφ' όσον είναι δυνατόν.
    Το θέμα είναι ότι το ισλάμ αντιμετωπίζει με νεές χειρότερες σφαγές και γενοκτονίες, την πολιτισμική όσμωση που θα επέτρεπε την ειρηνική και χωρίς πολέμους και σφαγές "ανακατάληψη", δηλαδή ειρήνευση. Δεν αντιμετωπίζεις όμως το ισλάμ, τουρκικό ή ἀλλο, με τις μεθόδους του. Καλλίτερα είναι να παύσεις να το θεωρείς ως θρησκεία και να το δείς όπως είναι από την φύση του, ως εγκληματική οργάνωση. Τούτο, ακόμη και αν η εγκληματική οργάνωση κατέλαβε την εξουσία και παριστάνει ότι είναι κράτος ασκώντας σταθερά, ακόμη και επί αιώνες, με εγκλήματα την δημόσια εξουσία (βλ. τουρκία). Έξω από ένα τέτοιο εγκληματικό-ρατσιστικό ισλαμικό κράτος, στον πολιτισμένο κόσμο, αν θέλει κάποιος να διαβάζει το κοράνιο και να πιστεύει στον θεό ή Θεό του Μωάμεθ, ας το κάνει μεν ως άτομο, αλλά μην διαμαρτύρεται αν ελέγχεται αστυνομικά κάθε τόσο ως ύποπτος συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά ρε πλάκα με κάνετε ... ποιος μ@κ@κας έδωσε αυτό το βιντεάκι στη δημοσιότητα και ποια γιουρούκια το έκαναν θέμα !!!
    δεν πιστεύω ότι υπάρχει στρατός στο κόσμο που να μην έχει αντίστοιχου περιεχομένου "τραγούδια"
    σαφώς και οι συγκεκριμένοι θα σπάσουνε τα σύνορα ( αυτό θα το κάνουμε άλλοι) αλλά στα πλαίσια μια βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης μακριά από τα θαλπωρή της μαμάς και την ασφάλεια του πατέρα είναι τελείως αποδεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά που τα τραγουδάνε οι φαντάροι αυτά, γιατί αν περιμέναμε από αυτούς που δεν πήγαν φαντάροι* και ώ του θαύματος μας κυβερνούν, τότε αντί για εισβολή σε Σκόπια Κύπρο Κωνσταντινούπολη, θα μιλάγαμε για εισβολή σε... Μελούνες και σε Άρτα κλπ κλπ...
    *Σ΄αυτούς συγκαταλέγω και αυτούς που "υπηρέτησαν" στα σπίτια τους ή λίγο παραδίπλα, έτσι για να λένε μετά από χρόνια ότι εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πέμπτη φάλαγγα, καλά κρατεί...
    Είναι προφανές πως οι "ευαίσθητοι" με το περιεχόμενο του video, δεν πρέπει να το τίμησαν ιδιαίτερα το στράτευμα κατά την θητεία τους.
    Όταν θα χρειαστεί αυτά τα παιδιά να δωσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, θα σας φωνάξουμε να τους δώσετε γαρύφαλλα για να υποδεχθούν τους Τούρκους, Αλβανούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @NOEL "είναι προφανές" πως βγάζεις αστήρικτα συμπεράσματα. Εγώ θα ήθελα να μου το πεις κατάμουτρα αυτό που έγραψες πριν βγάλω συμπέρασμα για το πόσα κιλά ... είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνθήματα στα ΛΟΚ, σταλινοφασίστες και άλλα δαιμόνια
    http://cyprus.indymedia.org/node/4938

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποια επιπλέον στοιχεία - η πλεκτάνη διαφαίνεται πιο "πηκτή" στο παρασκήνιο
    http://cyprus.indymedia.org/node/4939

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.