20/8/14

Η ειρήνη που δεν έρχεται στην Γάζα - Οι ευθύνες

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται αμείωτο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και  όλος ο υπόλοιπος κόσμος να διερωτάται τι συμβαίνει, πως σκέφτονται  και που πάμε. Στο παρόν δεν θα ασχοληθούμε με τα φρικτά και παράλογα που συμβαίνουν στο Ιράκ, στην Λιβύη  και στην Συρία, αλλά με τα απίθανα και τα παράλογα της Γάζας. Και να πάλι για μια ακόμη φορά η κατάπαυση του πυρός  έσπασε, με επίθεση ρουκετών από την Γάζα και ανταπάντηση των Ισραηλινών με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Arutz Sheva τουλάχιστον εννέα  ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του νοτίου Ισραήλ και συγκεκριμένα της πόλεως Μπέερ Σέβα, λίγες ώρες πριν τη λήξη της 24ωρης παράτασης της πενθήμερης εκεχειρίας. Πηγές των Ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων (IDF) δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό  Nana ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν από την περιοχή της πόλης της Γάζας Shejaiya, όπου είχαν λάβει χώρα οι  σφοδρότερες μάχες μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και μαχητών της Χαμάς, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης  επιχείρησης Protective Edge.
Πηγές  από την  Γάζα, ανέφεραν ότι διεξήχθη τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή της Ισραηλινής αεροπορίας (IAF) σε ανοικτή περιοχή, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Πιθανόν ο στόχος να ήταν η τοποθεσία από όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί. Και το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης δεν ήταν η αψιμαχία αυτή, που δεν είχε ευτυχώς θύματα εκατέρωθεν, αλλά ο σκοπός που υποκρύπτεται πίσω από αυτές τις εξελίξεις.

Ως γνωστόν, στο Κάιρο υπάρχουν αντιπροσωπίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, όπου με πρωτοβουλία της Αιγυπτιακής πλευράς διεξάγονται συνομιλίες για την οριστική κατάπαυση του πυρός και την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.  Οι συνομιλίες μέχρι τώρα δεν είχαν αποδώσει καρπούς, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι οι δύο πλευρές καθόταν στο ίδιο τραπέζι και συνομιλούσαν και όλοι πίστευαν ότι κάπου στο τέλος θα κατέληγαν. Εκτός και αν κάποια πλευρά δεν ήθελε στην πραγματικότητα ειρήνη. Έτσι λοιπόν τώρα με αυτές τις εξελίξεις, οι Ισραηλινοί κατηγορούν σφοδρότατα την πλευρά της Χαμάς, ότι σκόπιμα παραβίασε την κατάπαυση του πυρός για να συνεχιστεί η εμπόλεμη κατάσταση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με  αξιόπιστες πηγές , η  εκρηκτική εξέλιξη είναι ότι η εκτόξευση των ρουκετών διατάχθηκε απευθείας από τον επικεφαλής της Χαμάς, τον  Χαλέντ Μασάαλ (khaled meshaal), που έχει την έδρα του στο Κατάρ. Οι πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Μασάαλ παρέκαμψε την επίσημη «στρατιωτική πτέρυγα» της Χαμάς»,  τις ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, και διέταξε μαχητές ειδικής μονάδας της οργάνωσης, που λογοδοτεί  και υπακούει απευθείας σ 'αυτόν και μόνο σε αυτόν, να ξεκινήσει την επίθεση κατά του Ισραήλ. Όπως γίνεται αντιληπτό από τις εξελίξεις αυτές,   ο Μασάαλ είχε στόχο να σαμποτάρει τις συνομιλίες του Καίρου , για μακροχρόνια εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, όπως είναι ο στόχος των συνομιλιών στο Κάιρο. Το σχέδιό του λειτούργησε, καθόσον γνωρίζει πολύ καλά την αντίδραση του Ισραήλ, σε τέτοιες περιπτώσεις.  Έτσι εκτός από την αεροπορική επιδρομή, που έγινε περισσότερο για αντίδραση και όχι για να πληγούν στόχοι,  ο Ισραηλινός Π/Θ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Κάιρο να επιστρέψει αμέσως  στο Ισραήλ, γεγονός που έθεσε τέρμα στις εκεί συνομιλίες, κάτι που δεν προδικάζει θετικές εξελίξεις.

Εν αναμονή των απαισιόδοξων  εξελίξεων στην πολύπαθη αυτή περιοχή, που το αίμα δεν έπαυσε ποτέ να ρέει ας ελπίσουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η ελλείπουσα προς το παρόν λογική. Διαπιστώνουμε όμως πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ των εμπλεκομένων, καθόσον οι επιδιώξεις είναι και κοινές και διαφορετικές ταυτόχρονα, όσο και αν ακούγεται παράλογο, αν και πόσα δεν είναι παράλογα στην Μέση Ανατολή. Κοινές είναι καθόσον και οι δύο πλευρές, Ισραηλινοί και Χαμάς (η πολιτική των ηγεσία) και όχι η Παλαιστινιακή Αρχή, που μάλλον είναι στην άκρη δυστυχώς,  θέλουν στο τέλος  της νέας αυτής σύρραξης, να αισθάνονται νικητές, δηλαδή μια συμφωνία  WIN-  WIN , αν είναι δυνατόν. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν αντικειμενικά, αλλά εκεί αποσκοπούν και οι δύο πλευρές . Διαφορετικές είναι καθόσον οι μεν Ισραηλινοί επιθυμούν και ενδιαφέρονται περισσότερο για την ασφάλεια των πολιτών του, οι οποίοι δυσανασχετούν και επικρίνουν την κυβέρνησή των, ότι δεν τους παρέχει ασφάλεια και ειρήνη, παρά την στρατιωτική υπεροπλία του Ισραήλ. Βέβαια το εξαιρετικό αμυντικό σύστημα IRON DOM, παρέχει εξαιρετική ασφάλεια στους Ισραηλινούς πολίτες, καθόσον οι νεκροί πολίτες από τις ρουκέτες της Χαμάς είναι μόνο δύο, ενώ οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες είναι 65, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για ένα τόσο καλό εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο στρατό, κάτι που για πολλούς θεωρείται αποτυχία του Ισραηλινού στρατού. Σε ότι αφορά την Χαμάς, οι ανθρώπινες ζωές  και η ασφάλεια των πολιτών της Γάζας δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, όσο και αν μας φαίνεται απίστευτο, έστω και αν μέχρι τώρα έχουμε 2016 νεκρούς Παλαιστινίους στην Γάζα, όπου περίπου οι 500 είναι μικρά παιδιά!!!!!!. Είναι τραγικό και μακάβριο και μόνο να αναφέρεται, αλλά η ηγεσία της Χαμάς δεν το βλέπει έτσι. Πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία της Χαμάς είναι ο αγώνας που διεξάγουν, δηλαδή ο απελευθερωτικός αγώνας (έτσι τον θεωρούν) και η καταστροφή του «σιωνιστικού μορφώματος» , όπως ονομάζουν το κράτος του Ισραήλ. Έτσι  σε ορισμένες περιπτώσεις  θα λέγαμε ότι «επιδιώκονται» (ίσως σχήμα λόγου, αλλά πραγματική διαπίστωση)  οι ανθρώπινες απώλειες, αφού εξυπηρετούν τον σκοπό , δίδουν διεθνή προβολή στον αγώνα και προκαλούν παγκόσμια συγκίνηση, άρα αμέριστη διεθνή υποστήριξη. Εξάλλου οι φονευθέντες,  σύμφωνα με τις ισλαμικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις  δεν χαραμίζονται, αλλά γίνονται «Σαχίντ», δηλαδή Μάρτυρες και θα έχουν περίοπτη θέση στον παράδεισο!!

Όπως αντιλαμβανόμαστε η διαφορετική κουλτούρα και  η εκ διαμέτρου αντίθετες  θρησκευτικο-κοινωνικές αντιλήψεις  είναι  θα λέγαμε ανασταλτικός παράγοντας στην επίτευξη συμφωνίας ειρήνης, δύο λαών που είναι ιστορικά αναγκασμένοι να ζουν μαζί και πλάι πλάι. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά στην περιοχή και οι Παλαιστίνιοι επιτέλους να αποκτήσουν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, κάτι που τους το χρωστάει η διεθνής κοινότητα και έχουν αδικηθεί μέχρι τώρα. Επίσης το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υφίσταται στην περιοχή, την πατρογονική τους Βιβλική εστία και να ζήσει ειρηνικά.  Τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά και στάση του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ, που μακριά από τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της Γάζας, ζει στην άνεση, την ασφάλεια και την χλιδή του Κατάρ, παίρνοντας από μακριά αποφάσεις που τελικά αυτός που πληρώνει είναι ο λαός του. Ο ηγέτης, για να είναι πραγματικός ηγέτης, σεβαστός και αγαπητός στον λαό του είναι δίπλα του, τον οδηγεί, τον κατευθύνει, τον εμπνέει, βιώνει, αγωνίζεται, κινδυνεύει  και υποφέρει μαζί του και όχι μακριά του. Και κάποτε σκοτώνεται για τον λαό του και όχι τα αθώα θύματα της Γάζας και ιδιαίτερα τα παιδιά. Διαβάστε  και λίγη ιστορία κ. Μεσάαλ. Διαβάστε  τους βίους μεγάλων ηγετών της ανθρωπότητας  και θα καταλάβετε τι σημαίνει ηγέτης ενός λαού!!!

*Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

11 σχόλια:

  1. 1) "Και να πάλι για μια ακόμη φορά η κατάπαυση του πυρός έσπασε, με επίθεση ρουκετών από την Γάζα και ανταπάντηση των Ισραηλινών με αεροπορικούς βομβαρδισμούς"

    2) "Σε ότι αφορά την Χαμάς, οι ανθρώπινες ζωές και η ασφάλεια των πολιτών της Γάζας δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, όσο και αν μας φαίνεται απίστευτο, έστω και αν μέχρι τώρα έχουμε 2016 νεκρούς Παλαιστινίους στην Γάζα, όπου περίπου οι 500 είναι μικρά παιδιά!!!!!!"

    3) "Πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία της Χαμάς είναι ο αγώνας που διεξάγουν, δηλαδή ο απελευθερωτικός αγώνας (έτσι τον θεωρούν) και η καταστροφή του «σιωνιστικού μορφώματος» , όπως ονομάζουν το κράτος του Ισραήλ"

    4) "Έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις θα λέγαμε ότι «επιδιώκονται» (ίσως σχήμα λόγου, αλλά πραγματική διαπίστωση) οι ανθρώπινες απώλειες, αφού εξυπηρετούν τον σκοπό , δίδουν διεθνή προβολή στον αγώνα και προκαλούν παγκόσμια συγκίνηση, άρα αμέριστη διεθνή υποστήριξη. Εξάλλου οι φονευθέντες, σύμφωνα με τις ισλαμικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις δεν χαραμίζονται, αλλά γίνονται «Σαχίντ», δηλαδή Μάρτυρες και θα έχουν περίοπτη θέση στον παράδεισο!!"

    5) "Όπως αντιλαμβανόμαστε η διαφορετική κουλτούρα και η εκ διαμέτρου αντίθετες θρησκευτικο-κοινωνικές αντιλήψεις είναι θα λέγαμε ανασταλτικός παράγοντας στην επίτευξη συμφωνίας ειρήνης, δύο λαών που είναι ιστορικά αναγκασμένοι να ζουν μαζί και πλάι πλάι"

    6)" Τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά και στάση του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ, που μακριά από τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της Γάζας, ζει στην άνεση, την ασφάλεια και την χλιδή του Κατάρ, παίρνοντας από μακριά αποφάσεις που τελικά αυτός που πληρώνει είναι ο λαός του"

    Στρατηγέ μου, τα είπες όλα.

    Τέτοιους στρατηγούς θέλω. Με μυαλό, με αναλυτική επιτελική σκέψη, με ψυχή.

    Απ' ότι έχω μάθει είσαι και Ηπειρώτης. Άξιος!

    Τα σέβη μου!

    Όχι σαν κάτι αξιωματικούς παχύδερμα(εντός και εκτός εισαγωγικών) κτλ. Οι αξιωματικοί κάθε βαθμού, μόνιμοι και έφεδροι, οφείλουν να αποτελούν πρότυπα σε κάθε επίπεδο.
    Μόνο τα πρότυπα μπορούν να οδηγήσουν στρατιώτες στην επιβίωση(στατιστικά των περισσότερων) και τη Νίκη.
    Γιατί τα πρότυπα είναι αυτά που πρώτα θα πείσουν και μετά θα διατάξουν τον άλλο να πολεμήσει σκληρά για τη πατρίδα του.
    Οι άλλοι με τη στάση τους δημιουργούν μουρμούρα και σε τυχόν πραγματικές επιχειρήσεις οδηγούν στον θάνατο.
    Να τα λέμε αυτά.

    Όπως έχω ξαναγράψει σε σχόλιο μου εδώ μέσα:

    "Αυτό που ενδιαφέρει τη βαθύτερη σκέψη ενός καθοδηγητή φανατικού ισλαμιστή είναι πως θα διαδοθεί η θρησκεία του με κάθε τρόπο.
    Τι κι αν πεθάνουν πχ εκατό χιλιάδες παιδιά κάθε θρησκείας, ακόμα και δικά του. Οι άπιστοι(όλοι όσοι δεν είναι Ισλαμιστές και ειδικά το Ισραήλ) πρέπει να εξαφανιστούν. Αυτή είναι η "λογική".
    Τον λογαριασμό δυστυχώς τον πληρώνουν αθώες ψυχές και από τις δυο πλευρές.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Σε ότι αφορά την Χαμάς, οι ανθρώπινες ζωές και η ασφάλεια των πολιτών της Γάζας δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, όσο και αν μας φαίνεται απίστευτο, έστω και αν μέχρι τώρα έχουμε 2016 νεκρούς Παλαιστινίους στην Γάζα, όπου περίπου οι 500 είναι μικρά παιδιά!!!!!!<

    Παιδιά (Παλαιστινίων, φυσικά!) χρησιμοποίησαν για την κατασκευή των τούνελ και όχι μόνο. Παιδιά (κυρίως) χρησιμοποιούν για ανθρώπινες ασπίδες, αφού έχουν εγκαταστήσει τους εκτοξευτήρες ρουκετών (και) μέσα σε σχολεία.

    ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    >Πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία της Χαμάς είναι ο αγώνας που διεξάγουν, δηλαδή ο απελευθερωτικός αγώνας (έτσι τον θεωρούν) και η καταστροφή του «σιωνιστικού μορφώματος» , όπως ονομάζουν το κράτος του Ισραήλ<

    Απελευθερωτικός αγώνας; Και αν λήξει ο "αγώνας" αυτός, τι θα γίνει μετά η Χαμάς; Για το μόνο που αγωνίζεται η Χαμάς είναι να μην λυθεί ποτέ το Παλαιστινιακό, διαφορετικά θα κλείσουν το μαγαζί και είναι επικερδές, το άτιμο!

    >Τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά και στάση του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ,...<

    Είπαμε να κάνουμε "αγώνα", αλλά όχι και να σκοτωνόμαστε εμείς!

    @ ΓΓΘ

    Αυτό που γράφεις στο τέλος του σχολίου σου δεν ισχύει για την Χαμάς. Αυτοί δεν είναι φανατικοί ισλαμιστές, ούτε πολεμούν για την θρησκεία. Έχουν εντελώς διαφορετικά κίνητρα, όπως γράφω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αυτοί δεν είναι φανατικοί ισλαμιστές, ούτε πολεμούν για την θρησκεία. Έχουν εντελώς διαφορετικά κίνητρα, όπως γράφω παραπάνω"

    Nativist,

    Ο αρθρογράφος είπε (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) το εξής:

    "Εξάλλου οι φονευθέντες, σύμφωνα με τις ισλαμικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις δεν χαραμίζονται, αλλά γίνονται «Σαχίντ», δηλαδή Μάρτυρες και θα έχουν περίοπτη θέση στον παράδεισο!!"

    Είναι αυτό που πιστεύει κάθε Ισλαμιστής μαχητής. Η κοινή βάση!

    Είναι διαφορετικό θέμα αν κάποιοι στα ανώτατα κλιμάκια της οργάνωσης βγάζουν και κέρδος από την όλη κατάσταση. Ο άλλος πίνει μέσα στη χλιδή το τσάι στο Ντουμπάι ή τη Ντόχα και σκέφτεται: "Αγώνας και κέρδος κι αν ποτέ ο αγώνας μπορέσει να πετύχει όπως θα θέλαμε ακριβώς, τότε θα μας συμφέρει και θα βγάζουμε αλλιώς το ίδιο και μεγαλύτερο κέρδος.Το Ισλάμ θα πετύχει και πάλι χρήμα θα βγάζουμε. 2 σε 1. Αλλιώς όσο η ισχύς μας δεν το επιτρέπει το ιδανικό σενάριο, διατηρούμε τη κατάσταση και έτσι πάλι κέρδος βγάζουμε"

    Πως δεν είναι φανατικοί Ισλαμιστές?
    ΕΠΕΙΔΗ δεν έχουν γίνει τύπου ΙSIL ακόμα?
    ΕΠΕΙΔΗ ακόμα δεν κρατάνε τα κεφάλια στη κάμερα αλλά στέλνουν ρουκέτες και απαγάγουν και σφάζουν άοπλους αθώους με επιχειρήσεις που δεν τις παραδέχονται?
    ΕΠΕΙΔΗ θέλουν τα δικά τους θύματα(ειδικά τα ανήλικα) για να έχουν διεθνή υποστήριξη και να τσιμπάνε τα κορόιδα με αγαθές προθέσεις?
    ΕΠΕΙΔΗ ακόμα δεν μιλάνε για σφαγή όλων γενικά των "απίστων"?

    Από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν,μέχρι τα μυστικά κονδύλια Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και άλλων, μέχρι τον Καντάφι, μέχρι τη Χαμάς και μέχρι τον ISIL. Όλοι τους και ο καθένας από αυτούς σε Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική, με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας τους, έχουν έναν στόχο: Ισλαμική επικράτηση.Άλλοι φαίνονται μπροστά και από πίσω "αδελφοί" στηρίζουν όπως μπορούν ο καθένας.

    Ακόμα και όσοι διατηρούν αναγκαστικά επαφές με τη Δύση και το παίζουν συνεργάσιμοι για να κάθονται στον βασιλικό θρόνο, αν είχαν την ΙΣΧΥ να εξαφανίσουν όλους τους "άπιστους" θα το έκαναν!
    Η σκέψη τους πίσω από τα χαμόγελα.

    Ένα είναι το Ισλάμ και στόχος η επικράτηση του. Ναι μεν αλλά με Ισλαμιστές δεν έχει. Άλλοι χρηματοδοτούν τους "αδελφούς" ενώ ήσυχα πίνουν το τσάι τους μέσα στη χλιδή, άλλοι στρατολογούν και καθοδηγούν, άλλοι πολεμούν και σκοτώνονται και άλλοι βγάζουν ταυτόχρονα και χρήμα από τα "μαγαζιά" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φιλοσοφία όλων τους απλή:

    Το Κοράνι πρέπει να διαδοθεί με κάθε τρόπο, το Ισλάμ πρέπει να επικρατήσει, το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί και όλοι γενικά οι "άπιστοι". Έτσι κόβεις τον "άπιστο" για να πεθάνει αργά και βασανιστικά, έτσι τον κόβεις τον "άπιστο" για να πεθάνει θεαματικά, ότι έχει έμμηνο ρύση ασχέτως ηλικίας είναι γυναίκα και το "μπιιιπ"(λένε για τον Καντάφι και τον ΙSIL ενώ οι άλλοι "καλοί" σε άλλα Ισλαμικά "συμμαχικά φιλοδυτικά" κράτη τι κάνουν σε αυτό το τομέα? Δεν ακολουθούν την ίδια πρακτική με τις γυναίκες? Για να μας πουν), η γυναίκα είναι αντικείμενο,το ζητάμε, το αγοράζουμε, κάνει ότι ακριβώς θέλουμε σαν ρομπότ και δεν έχει κανένα δικαίωμα, έτσι πρέπει να ντύνονται όλοι, έτσι πρέπει να τρώνε όλοι, έτσι πρέπει να κυκλοφορούν όλοι, έτσι πρέπει να κοιτάνε όλοι, εσύ γιατί δεν κοιτάς όπως πρέπει και κοιτάς αλλιώς και μου προσβάλεις την "κουρτίνα" κ.α.

    Όταν νιώσουμε ότι έχουμε αρκετή δύναμη για να δείξουμε το αληθινό μας πρόσωπο σε όλους τους "άπιστους" φωνάζουμε τον "Αχμέτ Αμντούλ αλ Χασαπάχ" να πιάσει δουλειά με τα κεφάλια.

    Αυτή είναι η φιλοσοφία όλων τους.

    Το Ισλάμ είναι Ισλάμ.
    Όποιος δεν συμφωνεί ας πάει να δει μέρη και νοοτροπία πίσω από τα λόγια.

    Να γίνω λίγο πιο αναλυτικός.
    Μίλησα για την βαθύτερη σκέψη ενός καθοδηγητή φανατικού Ισλαμιστή. Όχι απαραίτητα μόνο για αυτούς που σε ανώτατα κλιμάκια βγάζουν και κέρδος από την όλη κατάσταση εκεί κάτω.

    Καθοδηγητής, χειριστής, αρχηγός ομάδας, είναι και ένα μεσαίο ή ανώτερο στέλεχος που στρατολογεί σε μια υπηρεσία, σε μια οργάνωση.

    Είναι αυτός που αφού τον ειδοποιήσουν ή εντοπίσει από μόνος του κάτι που θα φανεί χρήσιμο στην οργάνωση,αναλύει δεδομένα για τον υποψήφιο, τον πλησιάζει όταν το φρούτο είναι ώριμο για εκεί που το θέλει, το ψυχολογεί ξανά, το στρατολογεί, το εκπαιδεύει και όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του διαμαντιού το χρησιμοποιεί για την επίτευξη ΑΝΣΚ είτε σε κανονικές ένοπλες συγκρούσεις είτε σε μυστικές αθόρυβες επιχειρήσεις. Ανάλογα το διαμάντι, τις ικανότητες του και πόσο αξίζει γενικά.

    Η Χαμάς για όσους είναι στελέχη της μικρού, μεσαίου και ανώτερου βαθμού αποτελεί μια Εθνικοαπελευθερωτική Ισλαμική οργάνωση που θέλει την εξόντωση πρώτον του Ισραήλ που είναι ο βασικός εχθρός τους.
    Αυτό πιστεύουν τα περισσότερα στελέχη της. Ανάμεσα της και μεσαίου ή ανώτερου βαθμού καθοδηγητές που ανέβηκαν στην ιεραρχία σιγά σιγά.

    Δεν βγάζουν όμως αυτοί χρήμα, ούτε απολαμβάνουν τις ανέσεις σε Ντουμπάι,Ντόχα και άλλα μέρη όπως άλλοι ακόμα ψηλότερα στην ιεραρχία που βγάζουν και χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=9Vh1mM6fUrU

    https://www.youtube.com/watch?v=nfldqU8W1WU

    https://www.youtube.com/watch?v=z4G3cdoMsfE#t=34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H παρατήρησή μου αφορούσε σ' αυτά τα ανώτερα κλιμάκια, που γράφεις. Αυτοί έναν θεό λατρεύουν, τον παρά. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) "H παρατήρησή μου αφορούσε σ' αυτά τα ανώτερα κλιμάκια, που γράφεις"

    Nativist,

    Απλοί μαχητές, κατώτερα-μεσαία κλιμάκια, ανώτερα κλιμάκια, ανώτατα κλιμάκια. 4 κατηγορίες.

    Μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια μπορούν να βρεθούν μέσα στη φωτιά.

    Άλλο ανώτερα και άλλο ανώτατα λοιπόν.

    Να είμαστε προσεκτικοί διότι κάθε λέξη μετράει.

    2) "Αυτοί έναν θεό λατρεύουν, τον παρά. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά"

    Τίποτα δεν είναι γνωστό και τίποτα δεν εννοείται.

    Όλοι πιστεύουν στον στόχο, όλοι είναι φανατικοί ισλαμιστές απλώς ο ανώτατος βγάζει και χρήμα.

    Όταν ένας Εμίρης, ένας στρατηγός ή ένας Βασιλιάς πέρα από τη βιτρίνα ενισχύει με μυστικά κονδύλια "αδελφούς" του που πολεμούν, όταν εφαρμόζει το νόμο της Σαρία ή κάτι κάπως πιο "light", όταν με μυστικά κονδύλια ενισχύει δίκτυα μυστικών υπηρεσιών και λαθρομετανάστευσης(βάλε και τους πολέμους που δημιουργούν τη μετανάστευση) μουσουλμανικών πληθυσμών προς την Ευρώπη πιστεύει στον στόχο: Ισλαμική επικράτηση.

    Είναι φανατικός Ισλαμιστής που όμως απολαμβάνει και ανέσεις.

    Γιατί να αντιδράσει απευθείας?

    Ξέρει ότι την επόμενη μέρα δεν θα ζει αν κάνει κάτι τέτοιο. Το χει πάρει το μήνυμα από πολύ παλιά που βρέθηκε το πετρέλαιο εκεί.
    Προτιμά τον πιο χρονοβόρο τρόπο.

    Δεν υπάρχει "μετριοπαθές" Ισλάμ. Υπάρχει το Ισλάμ που παρασκηνιακά ενισχύει το σκληροπυρηνικό. Κάθε Ισλαμική οργάνωση έχει ως τελικό μακροπρόθεσμο στόχο την Ισλαμική επικράτηση.

    Το Ισλάμ είναι ένα. Είναι επεκτατικό και βάρβαρο. Όλοι τους παρά τις διαφορές και τις κατά διαστήματα συγκρούσεις μεταξύ τους(ευτυχώς υπάρχουν κι αυτές για διάφορους λόγους, να μην το αναλύσουμε τώρα) εργάζονται για τον ίδιο στόχο.

    Αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε στη Δύση.

    Πολλές φορές τους ερμηνεύουμε με βάση τη λογική μας κι αυτό είναι λάθος. Πρέπει να τους ερμηνεύουμε με βάση τη δικιά τους λογική.

    Το Ισλάμ δεν προσαρμόζεται.

    Με όλους, κάθε θρησκείας και κάθε χρώματος άνθρωπο μπορείς να συνυπάρξεις. Με Ισλαμιστή ποτέ. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αληθινός δημοκράτης. Ο ισλαμιστής ποτέ.

    Προτείνω σε όλους τους φίλους του ιστολογίου αν μπορούν ή όποτε μπορέσουν να επισκεφτούν Ισλαμικές χώρες. Όχι μία αλλά τουλάχιστον 3 και η Υεμένη να ναι οπωσδήποτε μία από αυτές.

    Να δουν, να επικοινωνήσουν, να αντιληφθούν νοοτροπία για να καταλάβουν ότι το Ισλάμ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση απ’ όλες τις άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα σού συνιστούσα, Γιώργο, να μην αυθαιρετείς, διότι διαφορετικά αδικείς τα κείμενά σου. Τα περισσότερα απ' αυτά που γράφεις είναι συμπεράσματα/εικασίες δικά/ές σου, άνευ ουσίας.

    >4 κατηγορίες<

    Ποιος τις ορίζει αυτές, εσύ;

    >Τίποτα δεν είναι γνωστό και τίποτα δεν εννοείται<

    Όταν γράφω "Τα υπόλοιπα είναι γνωστά", εννοώ τα υπόλοιπα που γράφεις στο σχόλιό σου 21 Αυγούστου 2014 - 8:06 μ.μ.

    Η Χαμάς, όπως και η Χεζμπολάχ, δεν ανήκουν στο βαθύ Ισλάμ, τύπου Αλ Κάιντα και εσχάτως ΙΚ. Γι αυτό άλλωστε βρίσκονται σε αντιπαράθεση, ιδίως με το δεύτερο. Βεβαίως, όπως παλαιότερα και η Αλ-Φατάχ, προσπάθησαν κατά καιρούς, αλλά χωρίς επιτυχία, να προσδώσουν μία μορφή θρησκευτικού πολέμου (τζιχάντ) στον αγώνα κατά του Ισραήλ, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι δεν κατάφεραν να πείσουν. Το παραμύθι αυτό έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια.

    Αυτό που εγώ ήθελα να τονίσω είναι ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος δεν νομίζω ότι πιστεύει πια πως η οργάνωση αυτή μάχεται για το συμφέρον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1) "Θα σού συνιστούσα, Γιώργο, να μην αυθαιρετείς, διότι διαφορετικά αδικείς τα κείμενά σου. Τα περισσότερα απ' αυτά που γράφεις είναι συμπεράσματα/εικασίες δικά/ές σου, άνευ ουσίας"

    Εγώ από τη πλευρά μου δεν σου συνιστώ τίποτα διότι δεν με ενδιαφέρει. Γράφε ότι θες.

    2) ">4 κατηγορίες<
    Ποιος τις ορίζει αυτές, εσύ;"

    Φυσικά όχι εγώ. Υπήρχαν πριν από μένα. Θα μιλήσουμε λοιπόν για τακτικούς και αντάρτικους στρατούς. Έθιξες ένα πολύ ωραίο θέμα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν.

    Οι βαθμοί σε έναν τακτικό στρατό χωρίζονται σε 4 κατηγορίες(από κατώτερο προς ανώτερο):

    Α)Στρατιώτες

    Β)Κατώτεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί

    Γ) Ανώτεροι αξιωματικοί

    Δ) Ανώτατοι αξιωματικοί

    Να σημειώσω εδώ πως κανονικά βάση των διαφόρων εγχειριδίων οργάνωσης στρατών, όσον αφορά το (Β) οι κατώτεροι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Οπότε κανονικά οι κατηγορίες δεν είναι 4 αλλά 5.

    Αν θέλουμε να είμαστε πιο γενικοί λέμε: Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και στρατιώτες.

    Αυτά για τακτικό στρατό και έχουν οριστεί πολλά χρόνια πριν γεννηθεί ο Γιώργος αλλά κι εσύ.

    Όσον αφορά τους στρατούς ανταρτών υπάρχουν διάφορα εγχειρίδια οργάνωσης και ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι το: "Περί ανταρτοπολέμου" του Μάο Τσε Τουνγκ.

    Αναφέρει πολλά και διάφορα μέσα(και άκρως ενδιαφέροντα θα έλεγα).

    Ανάμεσα σε όσα αναφέρει έχει και διαγράμματα οργάνωσης λόχου ανταρτών. Μερικά παραδείγματα μόνο:

    Μιλάει για αρχηγό τάγματος ανταρτών(πρόσεξε την ορολογία: λόχος, τάγμα) και μιλάει για αρχηγό λόχου(δηλαδή το αντίστοιχο του λοχαγού όπως κι αν τον ονομάσει ο άλλος), για αρχηγό τάγματος ανταρτών,για τμήμα πληροφοριών λόχου με υπεύθυνο σε αυτό(αντίστοιχο του γραφείου πληροφοριών), τμήμα υγειονομικού(αντίστοιχο του ιατρείου μονάδος) τμήμα εφοδιασμού λόχου ανταρτών κ.α.

    Γι' αυτό σου είπα πριν άλλο ανώτεροι και άλλο ανώτατοι.
    Ένας ταγματάρχης,ένας αντισυνταγματάρχης ή ένας συνταγματάρχης είναι μέσα στη φωτιά και ειδικά οι δύο πρώτοι. Είτε σε τακτικό στρατό είτε σε αντάρτικο στο βουνό ή οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί.

    Ανώτεροι αξιωματικοί είναι ο ταγματάρχης, ο αντισυνταγματάρχης και ο συνταγματάρχης(και αντάρτικα αντίστοιχα).

    Ένας ανώτερος αξιωματικός(ειδικά ένας ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης) συνδυάζει το κίνδυνο που μπορεί να νιώσει ο κατώτερος του στη μάχη μαζί με την πείρα και την επιτελική σκέψη όμως. Οι πιο κάτω έχουν μόνο τη φωτιά/κίνδυνο και τη θέληση ενώ οι πιο πάνω από αυτόν έχουν μόνο την πείρα και την επιτελική σκέψη.

    Ένας ταγματάρχης, αντισυνταγματάρχης και συνταγματάρχης τα συνδυάζει όλα και είναι σε παραγωγική ηλικία. Είναι το κρίσιμο σκαλοπάτι για την ικανότητα ενός στρατεύματος. Είτε μιλάμε για τακτικό στρατό είτε αντάρτικο.

    Οι βασικές αρχές οργάνωσης τακτικού ή αντάρτικου στρατού είναι γνωστές, έχουν υπάρξει πολλά βιβλία(ανέφερα μόνο ένα) γι' αυτό το θέμα, πολλοί πόλεμοι επί χρόνια σε πολλές περιοχές του πλανήτη και η οργάνωση κάθε είδους στρατού και τακτικών διαρκώς βελτιώνονται.

    Είναι επιστήμη όπως η Γεωπονία(και κάθε άλλη επιστήμη, να είμαστε ανοιχτοί στη σκέψη μας, βασική αρχή επιστημονικής έρευνας). Ρίχνεις τον σπόρο, τον "εκπαιδεύεις"-περιποιείσαι και κάνεις συγκομιδή. Υπάρχουν εξελίξεις και πρέπει να τις ακολουθούμε λοιπόν, σε κάθε επιστήμη.

    3) Όσον αφορά το Ισλάμ, είναι ένα. Το παραμύθι διαχωρισμού του "καλού" και κακού" μπάτσου να το αφήσουμε για το Ισλάμ.

    Τις οργανώσεις του, την επεκτατικότητα του, τις εσωτερικές διαμάχες του, την ιστορία του και τους σκοπούς του, τα περιγράφει η επιστήμη της Θρησκειολογίας και η επαφή με Ισλαμικούς πληθυσμούς.

    Ακόμα κι όταν πολεμάνε μεταξύ τους ή διαφωνούν έχουν τις ίδιες βασικές αρχές και επιθυμούν όλοι τους την Ισλαμική επικράτηση. Από τον Καντάφι μέχρι την Αλκάιντα, ΙΚ, μυστικά κονδύλια "φιλοδυτικών" Ισλαμικών κρατών κτλ. Σουνίτης ή Σιίτης, με σπαθί στο χέρι ή όχι, την Ισλαμική επικράτηση την θέλει και ο καθένας εργάζεται από τη δικιά του πλευρά γι' αυτό τον στόχο.

    Μίλησα και πριν γι' αυτά και δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Σεβαστή κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από την πόλη έρχομαι....

    Απίστευτη λογοδιάρροια, άσχετη με το θέμα.

    >Εγώ από τη πλευρά μου δεν σου συνιστώ τίποτα διότι δεν με ενδιαφέρει. Γράφε ότι θες<

    Νόμιζα ότι θα είχες ωριμάσει, αλλά δυστυχώς έχεις παραμείνει στα ... καπάκια του ΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα.

    Ρώτησες για τις 4 κατηγορίες διοίκησης ποιος τις ορίζει και πήρες αναλυτική απάντηση για τα περί οργάνωσης στρατών. Τακτικών και αντάρτικων.

    Δεν με ενδιαφέρει αν θα τα χαρακτηρίσεις θετικά ή αρνητικά. Εσύ λες αυτό, άλλος το ίδιο και άλλος κάτι διαφορετικό.
    Ο καθένας το δικό του.

    Γι' αυτό σου είπα από τη πλευρά μου δεν σου συνιστώ τίποτα και γράφε ότι θες όπως το θες.

    Είναι δικαίωμα το οποίο υποστηρίζω για κάθε άνθρωπο και περισσότερο για όσους διαφωνούν μαζί μου και χαρακτηρίζουν.

    Γεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.