15/7/15

Εξουσιομανία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός: Τρεις από τις κατάρες του έθνους

Άρθρο της 28ης Νοεμβρίου 2014, τότε που οι λαϊκιστές υπονόμευαν το μέλλον της χώρας, χαϊδεύοντας τα αυτιά ενός λαού που είχε μάθει στα εύκολα και στα δανεικά
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πατρίδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται στη μέγγενη των δανειστών, οι οποίοι μέσα από τα περίφημα μνημόνια προσπαθούν από τη μια να διασφαλίσουν την επιστροφή των δανείων που έπαιρναν από αυτούς δεκαετίες τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να καλύψουν τα ελλείμματα και να… χαρίσουν μια επίπλαστη ευημερία στους πολίτες που τους ψήφιζαν εύχαρεις, και από την άλλη να εξασφαλίσουν συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και γεωπολιτικής υπουδούλωσης της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Όταν η κρίση ήταν στα πρόθυρα της πατρίδας μας (2008), ο πολιτικός κόσμος και ο συνδικαλιστικός συρφετός* που δημιούργησαν τα κόμματα για να καλύψουν το κενό πολιτικής και να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, όπως τελικώς έγινε στην Κύπρο, για την «υποδοχή» και την αντιμετώπισή της με έναν οργανωμένο τρόπο.
Αντ’ αυτού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους, συνεπικουρούμενα από τους κομματικούς συνδικαλιστές, έκαναν το παν για να μην ληφθούν εγκαίρως τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για την το κατά το δυνατόν ανώδυνη «υποδοχή» και αντιμετώπιση της κρίσης, ανυπομονώντας όχι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και την πατρίδα, αλλά να εφορμήσουν και να καταλάβουν τις καρέκλες της εξουσίας!
Ακόμα πιο μελανό σημείο αυτής της κατάστασης είναι το διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Εκεί, το διάστημα αυτό, αντί να ληφθούν μέτρα, η κυβέρνηση, μοιράζοντας 1,5 δισεκατομμύριο, από τη μια ξεπλήρωνε στους ψηφοφόρους της για την ψήφο που της έδωσαν, και από την άλλη έκανε το παν για να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Την ίδια στιγμή, «μαγείρευαν» το έλλειμμα για να μπει η Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων. Για το θέμα αυτό είναι υπόδικος για κακούργημα ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, με τον πρόεδρο του οποίου συνομιλούσε πριν καν αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε ή να αδικήσουμε κανέναν, το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2009 μέχρι την υπαγωγή στο μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκκλήσεις προς τον τότε πρωθυπουργό να πάρει γρήγορα μέτρα.
Μετά, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά πριν υπογράψει κι αυτός το μνημόνιο, έλεγε ότι η μόνη εξεταστική που θα συγκροτήσει η κυβέρνησή του, είναι αυτή που θα ερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.
Αυτή η εξεταστική δεν έγινε ποτέ, ο υπόδικος για κακούργημα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ακόμα στη θέση του, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να επανέλθει περίπου δικαιωμένος και πολύ μεγάλο μέρος ενός ολόκληρου πολιτικού και συνδικαλιστικού κόσμου αλλά και ψηφοφόρων που πόνταραν στο λαϊκισμό και την εξουσιομανία, άλλαξαν σακάκια, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται σχεδόν με τους ίδιους όρους που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 να καταλάβει την εξουσία.
Τις ημέρες αυτές είμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται με εκπροσώπους και στελέχη μεγάλων επενδυτικών οργανισμών -αυτούς που αποκαλούσαν μέχρι πρότινος αρπακτικά και γύπες- και όπως προκύπτει από αναφορές που συντάσσονται, πέραν του ότι χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα έξω άλλη μέσα, το οικονομικό τους πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο όχι για τα κεφάλαιά τους αλλά για τη χώρα.
Όταν ένα φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί σειράν ετών ανεξαρτήτως προσώπων και κομμάτων, τότε σημαίνει ότι η επανάληψη οφείλεται σε δομικά χαρακτηριστικά και εν προκειμένω αδυναμίες του συστήματος.
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους, ούτε τους πολιτικούς, για να απαλλαγούμε από τα φαινόμενα της εξουσιομανίας, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, που καταστρέφουν την κυριολεξία την πατρίδα μας.
Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το σύστημα που γεννά, αναπαράγει και επιτρέπει την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.
Και το σύστημα, η βάση, ο θεμέλιος λίθος του συστήματος και της χώρας, είναι το Σύνταγμα, που καθορίζει το πολίτευμα.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η λύση του εξαιρετικά δύσκολη. Όμως επειδή το διακύβευμα είναι η επιβίωση της πατρίδας μας και του ίδιου του Ελληνισμού, είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση. Και η λύση δεν μπορεί να προέλθει από ξοφλημένους και εξωνημένους πολιτικούς και συνταγματολόγους, που είναι υπεύθυνοι για το νομικό και πολιτικό έκτρωμα υπέχει σήμερα τη θέση του συντάγματος.
Τη λύση είναι καταδικασμένοι να την βρουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

25 σχόλια:

  1. "Τη λύση είναι καταδικασμένοι να την βρουν οι ίδιοι οι πολίτες."

    Με ποιό τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

      Οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να κόψουν τον γόρδιο δεσμό που έχουμε περιέλθει με δημιουργία προυποθέσεων συντακτικής συνέλευσης που σήμερα κατ΄ουσίαν ‘’απαγορεύεται’’. Αυτό για να συμβεί ομαλά χρειάζεται πλειοψηφικό ρεύμα σε πολιτικό φορέα με πολιτική θέση την συντακτική συνέλευση.

      Ήδη υπάρχει ο πολιτικός φορέας που έχει επίσημη θέση την συντακτική συνέλευση και δέχεται συνεχή κτυπήματα από τα συστημικά ΜΜΕ, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις παιδικές ασθένειες. Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι αγώνας αντοχής και δύναμης ταυτόχρονα.

      Οι νέοι που βιώνουν το δράμα των πολιτικών των τελευταίων ετών μαζί με το 1,5 εκατομύριο των ανέργων, εάν συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμη της συμμετοχής στα κοινά είναι αυτή που θα τους δώσει την ελπίδα ότι συμμετέχουν στην διαμόρφωση του μέλλοντός τους και ασχοληθούν σοβαρά, μπορούν να δημιουργήσουν την κρίσιμη μάζα πρός τον στόχο.

      Έναν στόχο που το πολίτευμα αφού περάσει μεταβατική φάση επτά περίπου ετών με σύστημα εκτελεστικής εξουσίας τύπου Ελβετίας, που συμμετέχουν τα τέσσερα πρώτα κόμματα στην κεντρική κυβέρνηση, μπορεί να προχωρήσει σε κάτι πραγματικά δημοκρατικό και όχι την αποτυχημένη αντιπροσωπευτική ρεπούμπλικα που έχουμε σήμερα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘’δημοκρατία’’.

      Οι 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του διαδικτύου ως πολίτες, δημιούργησαν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ένα κίνημα που έχει επίσημη θέση από το ιδρυτικό του συνέδριο την παρακάτω θέση :

      ‘’Η χώρα χρειάζεται εκλογές για Συντακτική Συνέλευση, χρειάζεται ένα καινούργιο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας και θα γίνει ο καταλύτης για έναν ελπιδοφόρο κοινωνικό μετασχηματισμό’’.
      http://anexartitoiellines.gr/files/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%AE%20%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%20%282%29.pdf

      Διαγραφή
    2. Πλέον των γενικόλογων διαπιστώσεων, είσαι τόσο ανενημέρωτος που δεν γνωρίζεις ότι αυτό που αναφέρεις δεν υπάρχει...
      1. Δεν είναι κίνημα, είναι κόμμα. Αν ήταν κίνημα, δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε εκλογές. Ούτε καν τα στοιχειώδη...
      2. Ως κόμμα, έχει άλλο όνομα.
      3. Οι υπογραφές της ιδρυτικής διακήρυξης είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τον αριθμό που αναφέρεις.
      4. Συνδέεις εντελώς άσχετα δεδομένα γιατί το κείμενο που επικαλείσαι δεν υπήρχε τότε, ούτε στις εκλογές του '12.
      5. Ήμουν εκεί πριν καν δημιουργηθούν και έφυγα πριν τις δεύτερες εκλογές, συνεπώς μάθημα σε μένα ή σε έβαλαν να κάνεις σκοπίμως για να με τσιγκλίσουν επειδή δεν ασχολούμαι μαζί τους ή δεν ήξερες και δεν ρώτησες.

      Φαντάζομαι ότι συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιάσει κουβέντα -πλην για λόγους διασκεδάσεως ή deception counterintelligence- με άτομο κόμματος που εφαρμόζει πρακτικές υποκλοπών...
      Όχι μόνο σοβαρός διεθνής παράγοντας ή θεσμικός παίκτης, αλλά ούτε καν ψηφοφόρος.
      Συνεπώς άδικα προσπαθείς να προμοτάρεις ένα κείμενο που δεν σας κάνω τη χάρη να σχολιάσω επί της ουσίας. Ανεξαρτήτως αν αξίζει ή όχι, κάηκε.

      Ἠκολούθει δὲ τῷ Ἰησοῦ Σίμων Πέτρος καὶ ἄλλος μαθητής. ὁ δὲ μαθητὴς ἐκεῖνος ἦν γνωστὸς τῷ ἀρχιερεῖ, καὶ συνεισῆλθεν τῷ Ἰησοῦ εἰς τὴν αὐλὴν τοῦ ἀρχιερέως,
      ὁ δὲ Πέτρος εἱστήκει πρὸς τῇ θύρᾳ ἔξω. ἐξῆλθεν οὖν ὁ μαθητὴς ὁ ἄλλος ὁ γνωστὸς τοῦ ἀρχιερέως καὶ εἶπεν τῇ θυρωρῷ, καὶ εἰσήγαγεν τὸν Πέτρον.
      λέγει οὖν τῷ Πέτρῳ ἡ παιδίσκη ἡ θυρωρός, μὴ καὶ σὺ ἐκ τῶν μαθητῶν εἶ τοῦ ἀνθρώπου τούτου; λέγει ἐκεῖνος: οὐκ εἰμί.

      Ἦν δὲ Σίμων Πέτρος ἑστὼς καὶ θερμαινόμενος. εἶπον οὖν αὐτῷ: μὴ καὶ σὺ ἐκ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ εἶ; ἠρνήσατο ἐκεῖνος καὶ εἶπεν: οὐκ εἰμί.

      λέγει εἷς ἐκ τῶν δούλων τοῦ ἀρχιερέως, συγγενὴς ὢν οὗ ἀπέκοψεν Πέτρος τὸ ὠτίον: οὐκ ἐγώ σε εἶδον ἐν τῷ κήπῳ μετ' αὐτοῦ;
      πάλιν οὖν ἠρνήσατο Πέτρος: καὶ εὐθέως ἀλέκτωρ ἐφώνησεν.

      Διαγραφή
    3. ...και μη μου απαντήσεις διότι δεν ενδιαφέρομαι να μπω σε κομματική κουβέντα.
      Δεν ασχολούμαι.
      Τα λέμε μετά τις εκλογές.

      Διαγραφή
    4. ''ΦΙΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝ
      ΦΙΛΤΕΡΑ Δ'ΑΠΑΝΤΩΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ'' (Αριστοτέλους)

      Ο κάθε ένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Δεν ασχολούμαι με κομματικές κουβέντες απλά απάντησα ορθολογικά, έντιμα και συνταγματικά ορθά στο ερώτημά σας.

      Διαγραφή
  2. "Εξουσιομανία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός: Τρεις από τις κατάρες του έθνους"

    Μαζί με την διχόνοια, τον ατομισμό και τη ζηλοφθονία.


    Για να γίνει αυτό που αναφέρεται προς το τέλος του άρθρου δυστυχώς θα πρέπει να περάσουμε "τρικυμία".

    Αυτοί οι οποίοι αποτελούν αυτό το σύστημα αποκλείεται να δεχθούν αλλαγή. Πρέπει να αναγκαστούν να φύγουν από τις εξελίξεις.


    ΥΓ: Σαν σήμερα χάσαμε την Ελίνα. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Έτσι σαν μνημόσυνο εδώ μέσα είπα να το αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο (έξωθεν επιβαλλόμενο) καχεκτικό μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας έχει βασιστεί στο δίπτυχο Κράτος-παρακράτος, Σύνταγμα-Παρα-Σύνταγμα.Παράλληλα η Ελλάδα ως κράτος διαχρονικά έχει ταυτιστεί με τους όρους αποικία χρέους και προτεκτοράτο. Η ανωτέρω σύνθεση μετρά αιώνων ζωή,διαθέτει δε πανίσχυρα εσωτερικά ερείσματα καθώς εδράζεται (και) στην δομική καχεκτικότητα της φυλής μας.Πολύ ορθά κατατίθεται κατά συνέπεια η αγανάκτηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά όμως απο την αγανάκτηση μέχρι την ανατροπή των φαινομένων αυτών και της οικοδόμησης μιας καλύτερης κοινωνίας η απόσταση είναι εφιαλτική.Το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο, πολύπλοκο και η συγκυρία σε όλα τα επίπεδα άκρως ακατάλληλη.

    Η τελευταία φορά που οι πολίτες του τόπου μας βρήκαν την λύση μετρά δεκαετίες. Ομως η αποτίμηση της χάνεται σε αναλύσεις του τύπου " Το 1944 η σύγκρουση μεταξύ της χώρας μας και των κομμουνιστών διήρκεσε περίπου έναν μήνα και κρίθηκε εξαιτίας του ηρωισμού των Ελλήνων μαχητών και της παρέμβασης των Άγγλων.Ωστόσο, ο πόλεμος του κομμουνισμού εναντίον του έθνους μας δεν σταμάτησε ποτέ".Ανάλυση της διπλανής στήλης της εφημερίδας Δημοκρατίας στην οποία φιλοξενείται το ανωτέρω σημείωμα.

    Ένας λαός που δεν διδάσκεται απο την ιστορία του επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και στο μέλλον.Το πως και το γιατί συμβαίνει το έχει καταγράψει ο Θουκυδίδης αιώνες πρίν. Ισως κάποιοι να μην τον έχουν ανακαλύψει ακόμα.Απ οτην άλλη όσο ζούμε θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα το πράξουν μιας και με την πολύτιμη προσφορά τους διαμορφώνουν την συλλογικότητα.

    Τέλος μια επισήμανση θα αντιλήφθηκαν άπαντες ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα κα ιοι διεθνείς αγορές αντιλαμβάνονται τα εκάστοτε κυβερνητικά σχήματα ως κυβέρνηση της Ελλάδας και των Ελλήνων.Το να διαχωρίζουμε εμείς αυτούς του δύο όρους συνειδητά συνιστά πρακτική στρουθοκαμηλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απάντηση στα δύο παρακάτω συνθήματα:

    ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσχετο μεν με το άρθρο, αλλά υποθέτω, θα το βρείτε και εσείς ενδιαφέρον αυτό το βίντεο : Τούρκοι φασίστες προπηλακίζουν

    αδειούχους Αμερικανούς φαντάρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Φίλε Γρέγο Ακρίτα,
    Νομίζω πως όσα αναφέρεις είναι πολύ σωστά.

    Ιδίως εκείνη η παράγραφος: Ωστόσο, ο πόλεμος του κομμουνισμού εναντίον του έθνους μας δεν σταμάτησε ποτέ".Ανάλυση της διπλανής στήλης της εφημερίδας Δημοκρατίας στην οποία φιλοξενείται το ανωτέρω σημείωμα..

    Είμαι της γνώμης ότι όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ότι, χάρις στις ενέργειες διαφόρων «προσωπικοτήτων» υποτιθέμενων «δεξιών» ( ο υποφαινόμενος δεν θεωρεί π.χ. τον Μιχάλη Λιάπη ή τον θείο του – τον αρχιτέκτονα των άκρως εθνικά επιζήμιων συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου - «δεξιούς»), - οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν υποστηρικτές των Ελληνικών συμφερόντων -, συνεχίζεται πάντοτε υπό τον μανδύα του αριστερισμού και της δήθεν προοδευτικότητας.

    Μάλιστα, με τρομάζει ο πλούτος ο οποίος περιβάλει αυτούς όλους τους – δήθεν κομμουνιστές -ανθρώπους, δείγμα του ότι σκοπό έχουν όχι την ανοικοδόμηση ενός κράτους τύπου .. Βενεζουέλας, αλλά της δημιουργίας μιας ισχυρής νομενκλατούρας οι οποία θα νέμεται τα πάντα, οι δε λοιποί Έλληνες θα είμεθα πένητες στην Ελληνική Κούβα, αλλά και οι «μεγάλοι μας σύμμαχοι» θα νέμονται την χώρα μας δίκην Γκουαντάναμο!

    Και εγώ Φίλε Γεωπόνε,
    από την Νύμφη του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερή μου Πατρίδα, αυτές τις μέρες θυμήθηκα την καϋμένη την Ελίνα Γαληνού που χάθηκε τόσο πρόωρα.

    Διάβασα το μήνυμά Σου για την Ανωτάτη Παιδεία στην Ελλάδα και κάποια στιγμή θα Σου γράψω τις δικές μου εντυπώσεις.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ευμένη Δεν θεώρησα ποτέ την πατρίδα μου τυχερή. Δεν διέθετε ποτέ ελίτ με εθνική συνείδηση διέθετε φατρίες ολιγομελών ανθρώπων υποδουλες και υποτακτικές

    Οι δε "προοδευτικές δυνάμεις" είχαν πνίγει στον διεθνισμό τους απεμπολώντας κάθε στοιχειο πατριωτισμού

    Συνεπώς απέναντι στην δομική κρίση του διεθνούς καπιταλισιτκού συστήματος αλλα κα ιστην δομικρή κρίση της Ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική απάντηση ούτε απ οτην Αριστερά ούτε απο την Δεξιά . Υπάρχουν μόνο μετατοπίσεις που απλά επιχειρούν να διασφαλίσουν προνόμια και πολιτικά καύσιμα

    Ομως το να θυσιάζουν κάποιοι ένθεν και εκείθεν τα όποια ψιχία εθνικής ενότητας και κοινωνικής συναίνεσης με την νεκρανάσταση εμφυλαικών και μετεμφυλιακών συνδρόμων είναι πράξη το λιγότερο ιταμή.Οπως και να προσπαθούν να φτιάξουν διαχωριστικές γραμμές την ώρα που τα πάντα έχουν καταρρεύσει και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολογητα

    Η όποια πολτιική απάντηση δεν θα δοθεί απο την Αβερώφεια πολιτική σχολή του "Φωτιά και Τσεκούρι" η οποία έκρυβε εθνικά δεινά κα ιταπεινώσεις αλλά απο λογικές και πολιτικές τύπου Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ηλία Ηλιού που αν επικρατούσαν θα οδηγούσαν την χώρα μας σε άλλους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλαδα πρεπει να βγει απο το ευρω τωρα,
    ομως να παραμεινει στην ΕΕ.
    Τα ηνια πρεπει να παραλαβουν στα χερια τους Ελληνες Πατριωτες .

    Η Ελινα απο ψηλα, ως αδιαφθορη Ελληνιδα πατριωτισα, θα ηθελε να δει μια υγιη κυριαρχη Ελλαδα.
    Περασε ο χρονος γρηγορα Γιωργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ περιλαμβάνονται οι ''έχοντες και κατέχοντες'' και μονίμως τρώγοντες και πίνοντες εις βάρος του εργαζόμενου; ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ότι και να συζητάμε είναι λόγια του αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικα οι ¨δεξιοι¨ ηταν ¨αριστεροι΄΄και οι ΄΄αριστεροι΄΄ μας βγηκαν ΄΄ δεξιοι ΄΄. Το καταλαβαμε! Και οτι για ολα φταινε παντα αλλοι!
    Τι ρολλο παιζουν ολα αυτα σημερα, οταν απο ανεκαθεν η υπευθυνοτητα εξελειπε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. If the right people don´t act, others try to take advantage. At the end, nobody will believe anything any more and true patriots will be left on history´s sideways...

    Σε συνέντευξή του, στην πρωινή εκπομπή του Star, ο πρώην γενικός γραματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, δικηγόρος Π. Μπαλτάκος, αποκάλυψε ότι ιδρύει κόμμα με το όνομα «Ρίζες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε κυριε Καλεντεριδη, σας συμπαθω διοτι ξερω πολυ καλα, οτι ειστε πραγματι ενας καλος και συνειδητος ελληνας και οχι ελλαδιτης απλώς. Ομως θα μου επιτρεψετε να πω οτι απο το κειμενο σας προκυπτει, οτι δεν εχετε αντιληφθει οτι στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΟ κρατος, το οποιο σαν ανεξαρτητη και κυριαρχη οντοτητα, θα μπορουσε να σχεδιασει την οικονομικη του πολιτικη, και ο,τι αλλο εχει σχεση με την ταυτοτητα και την ευδαιμονια του λαου. Το ελληνικο κρατος στην πραγματικοτητα ειναι μια φυλακη του ελληνισμου. Αυτο εγινε απο τοτε που εκτελεσαν τον καποδιστρια οι μαυροκουφαλαιοι, με αποτελεσμα να αποτρεψουν την ρωσσια να στηριξει την δημιουργια ενος πραγματικα ελληνικου κρατους. Αντ'αυτου δημιουργηθηκε ενα μορφωμα δεμενο απο την πρωτη στιγμη με επαχθη δανεια. Τα δανεια ηταν τα δεσμα μας. Στην συνεχεια οι δανειστικες δυναμεις κατοχης ορισαν οικογενειες "πολιτικων" για να κανουν την βρωμικη δουλεια, την διαιωνιση δηλαδη μιας ελλαδας παντα χρεωμενης και παντα υποδουλης. 'Οποτε η χωρα αυτη συναντουσε ενα ξεφωτο στην μαυριλα της σοσιαλιστρικης δημοκρατιας των τοκογλυφων, και αυτο συνεβαινε οταν στα πολιτικα πραγματα, λογω συγκυριων, πρωτευοντα ρολο, επαιζαν πραγματικοι ελληνες. Τοτε η ελλαδα εκτοξευοταν οικονομικα με πρωτοφανης ρυθμους. Ρυθμους που προκαλουσαν τρομο στους μουλωχτους αορατους επικυριαρχους τοκογλυφους και στα τσιρακια τους. Τετοιες περιπτωσεις ελληνων, ηταν ο Μεταξας, και ο Παπαδοπουλος, τους οποιους στολισαν δεοντως τα δημοκρατικα και σοσιαλιστικα τσιρακαια των τοκογλυφων. Αρα το προβλημα της χωρας δεν ειναι ουτε η εξουσιομανια, ουτε η ανευθυνοτητα. Το προβλημα μας ειναι οτι ειμαστε σε μια βαθια υποδουλωση, μουλωχτη και πουστικια. Μιας υποδουλωσης με αορατες τις μουρες των πραγματικων αφεντικων, όπου κανουν παρελαση καλοπληρωμενοι αχυρανθρωποι, σε ρολο πολιτικων εργολαβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    1ον: Στη συντριπτική πλειοψηφία είμαστε ''ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ''.Αυτό αποδεικνύεται απο την μέχρι τώρα συμπεριφορά μας ως λαού.
    2ον: Το πρόβλημα είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Εάν σε μία επιχείρηση ο διευθυντής είναι καλός Μάνατζερ θα έχει πολλά κέρδη ,εάν δεν είναι καλός Μάνατζερ θα έχει λίγα ή καθόλου κέρδη , εάν είναι σαν αυτούς που μας κυβέρνησαν-ούν θα πάρουν το ταμείο στην Ελβετία και θα αφήσουν τα χρέη στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Σάββα,
    μαζί σου στις παράμετρους που εξαθλίωσαν την χώρα. Ομως μη ξεχνάμε κάτι. Πολιτκοί και πολίτες επέλεξαν αυτην την πολιτική τάξη πρσγμάτων για αμοιβαίο όφελος.
    Αλλοι περισσότερο και άλλοι λιγώτερο. Το πρόβλημα της χώρας. Επιμένω σ΄αυτό, δεν ειναι οικονομικό. Είναι ηθικοκοινωνικό. Χάσαμε τις παραδοσιακές αξίες μας. Εξαχρειωθήκαμε. Μάθαμε (μας έμαθαν αν θέλετε) να εξαπατάμε το κράτος,
    Θαμπωθήκαμε από τα ευρωπαικά κεφάλαια που εισέρευσαν στην χώρα από το 1980 και εδώ. Ξανοιχτήκαμε στις δαπάνες. Εκπορνευθηκαμε. Ετσι είναι. και τώρα που μας ξεμπρόστιασαν οι πιστωτές τρέχουμε και δεν τελιώνουμε.
    Μόνο οι αδιαφθοροι αυτου του τόπου έχουν πλέον δικαίωμα δια να ομιλούν και να ηγηθούν. Υπάρχουν. Είναι αναμεσα μας Στην Εκκλησια. στον Στρατό, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο λαός τους έχει ανάγκη. Για να εξαγνιστεί και να προκόψει και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι πεπεισμένος οτι το οποιοδήποτε νέο ελληνικό σύνταγμα δεν θα αποτελεσει ισχυρή ασπίδα μιας υγειούς πολιτικής ζωής, απέναντι σε παράνομα συμφέροντα πολιτικών και μη δομών που έχουν έδρανα στη Βουλή. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν πέρασε απο το στάδιο του Διαφωτισμού, και με την απελευθέρωση απο τους οθωμανους, παρέμειναν ανέπαφες και οι ομάδες πρώην διαπλοκής με τον τύρανο και η νοοτροπία συνδιαλλαγής με την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναμενόμενα τα τόσο πολλά σχολια. Άλλος για να συμφωνήσει κι άλλος για να συμπληρώσει. Συμπέρασμα: Την Ελλάδα την βλέπει κανείς όπως αυτόν τον συμφέρει και τον εξυπηρετεί. Όχι τώρα μα από πολύ παλιά. Οι "εθνοσωτήρες" πολιτικοί είναι οι καταστροφείς του Ελληνισμού, αν εξαιρέσει κανείς μόνο τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Όλοι κάνουν σφάλματα, τα χοντρά όμως, αυτά που επιρρεάζουν το παρόν και το μέλλον του τόπου, δεν συγχωρούνται. Και κάτι άλλο. Σάββα είναι λάθος σου να βάζεις στο στόχαστρο μόνο το Γιώργο Παπανδρέου. Έχει κι αυτός τις ευθύνες του, μα κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης είναι δυο; Σημήτης και Κώστας Καραμανλής (νεότερος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
    Σήμερα το πρωί παρακολούθησα στην ΝΕΡΙΤ, μια συνομιλία, την οποία πρέπει να την παρακολουθήσετε και Εσείς,αφού η συζήτηση όπως εξελίσσεται αποδεικνύει την αλαζονεία με την οποία ο πολιτικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις έννοιες ψήφος- πολίτης-ευθύνη-πολιτική ευθύνη-κοινοβούλιο-δημοκρατία και διάφορες άλλες έννοιες.
    Είναι καταπέλτης οι τοποθετήσεις του καθηγητού Κοντογιώργη, αφού οι πολιτικοί συμμετέχοντες όχι έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια, ενώ και οι τοποθετήσεις του κ Μαύρου, τους…εκτέλεσαν στην κυριολεξία!!!!!!!!!!
    http://webtv.nerit.gr/katigories/enimerosi/30dek2014-exi-deka/
    Ξεκινήστε από το χρονικό σημείο 01:12΄:00΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κεκτημενη ταχύτητα:
    όχι έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια
    Διαβάστε:
    εβαλαν την ουρά κάτω απο τα σκελια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο τύπος όλες τις προηγούμενες μιλούσε οτι οι αγορές ελληνικών ομολόγων απο την ΕΚΤ θα ηταν ύψους 16 δις. Σημερα ο Ντράγκι το ανέβασε στα 60 δις!!!!! Με τον όρο της συνέχισης των όρων...
    Το θεωρω ως μια σημαντική πρωτη κινηςη απο τους δανειστες μας που απέχει κατα πολυ απο την καταστροφολογικη επιχειρηματολογία του Σαμάρα... που πρεπει να αξιοποιηθεί έκανε μέρους μας....


    Και κατι άσχετο....Μήπως αναφέρθηκε σε κανένα δελτίο ειδήσεων των καναλιών μας το γεγονός οτι στους εθνικούς εργολάβους επεβληθησαν χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικοί όροι για το σκάνδαλο στον ΟΣΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @KOSTAS TOURNAVITIS
    Αγαπητέ Κώστα, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι κι αυτός μέρος του συστήματος που προκαλεί απέχθεια. Δεν ξεχνάει κανείς οτι στα Ποσειδώνια 2008, όντας ΥΠ. Εμπ. Ναυτιλίας, στο πάρτυ του Μαρινάκη αυτός, προσωπικά, και οι μπράβοι του, πλακώθηκαν στο ξύλο, μεχρι τελικής πτώσεως με τους μπραβους του Μαρινάκη και τον ίδιο. Πως να τον παρεις στα σοβαρά; Ενας κακομαθημένος μπούλης. και θέλει να οδηγήσει την χώρα; Να είμαστε σοβαροί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.