21/11/14

Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (Κ), παρέστη σε εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής,
του Δημήτρη Καζάκη
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις μνήμης στο νεκροταφείο φρόντιζαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε κλειστό κύκλο και αφορούσαν κυρίως μνημόσυνα από συγγενείς των νεκρών. Βλέπετε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, ήταν ακόμη ζωντανό. Οι μνήμες των.... σφαγών και των θυμάτων από τον ναζί κατακτητή, ήταν και παρέμεναν νωπές.
Οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα θύματα και τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους ναζί από οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη.
Και χάρις στις κυβερνήσεις υποτέλειας της Ελλάδας οι νεκροί και οι θυσίες έχουν παραμείνει έως σήμερα ανεκπλήρωτες.

Το γιατί βέβαια παρέμειναν τα δυο αυτά στρατιωτικά νεκροταφεία των Γερμανών κατακτητών στο ελληνικό έδαφος, σχετίζεται πρωτίστως με πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Γερμανοί ακόμη και με τους νεκρούς τους θέλησαν να διατηρήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα. Οι παλιοί δοσίλογοι και συνεργάτες τους παρέμειναν στη διακυβέρνηση της Ελλάδας κι έτσι καταλήξαμε με τα Γερμανικά νεκροταφεία, ενώ δεν υπάρχει - τουλάχιστον επίσημα - στρατιωτικό νεκροταφείο ούτε των Ιταλών, ούτε των Βούλγαρων κατακτητών της ίδιας περιόδου. Τα μόνα άλλα νεκροταφεία ξένων στρατιωτών που υπάρχουν στο ελληνικό έδαφος είναι των συμμάχων.

Φέτος όμως η Γερμανική πρεσβεία θέλησε να κάνει στρατιωτικό και πολιτικό μνημόσυνο για τους νεκρούς στρατιώτες των ναζί. Ζήτησε μάλιστα από το Επιτελείο να σταλεί ορθόδοξος ιερέας για να τελέση επιμνημόσυνη δέηση με όλο το θρησκευτικό τυπικό. Έτσι κι έγινε. Στάλθηκε από το Επιτελείο στρατιωτικός ιερέας ο οποίος και πρωτοστάτησε στην όλη τελετή. Μάλιστα, με ρίγη συγκίνησης - όχι βέβαια εθνικής - τον κατέλαβαν όταν ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε "συγνώμη" για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, που επίσημα η Γερμανία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη.

Την έκπληξη όμως έκανε ο Μιχαήλ Κωσταράκος, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος όχι μόνο παραβρέθηκε στην τελετή, αλλά κατάθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί στρατιωτών. Με τον τρόπο αυτό, προφανώς, ο κ. Κωσταράκος έδωσε τα διαπιστευτήριά του σ' εκείνους που φρόντισαν να αναδειχθεί σε νέο πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα. Βεβαίως, τον κ. Κωσταράκο δεν θα τον δείτε ποτέ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής στην εθνική αντίσταση του ελληνικού λαού. Ούτε να καταθέτει στεφάνι σε μνημεία της εθνικής αντίστασης. Τέτοιες ευαισθησίες δεν διαθέτει. Άλλωστε το εθνόσημο που φέρει στη στολή του, είναι διακοσμητικό. Απ' ότι φαίνεται δεν σημαίνει τίποτε για τον ίδιο και τους επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια, κορυφαίο δείγμα εθελοδουλείας και υποτέλειας, εντάσσεται στην προσπάθεια της επίσημης Γερμανίας να αποκαθάρει το παρελθόν της από το ναζιστικό στίγμα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν κι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί των ελληνικών(;) ενόπλων δυνάμεων, στρατιωτικοί ακόλουθοι των χωρών του ΝΑΤΟ, κοκ. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο πόλεμος και η κατοχή δεν είχαν πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Δεν ήταν ένας πόλεμος λαϊκός, απελευθερωτικός εναντίον των ορδών του φασισμού και του ναζισμού, αλλά ένας διακρατικός πόλεμος με νικητές και ηττημένους. Κι έτσι στην εκδήλωση οι νικητές τιμούσαν του ηττημένους.

Ποιον ακριβώς αντιπροσώπευε ο κ. Κωσταράκος και οι επιτελείς του στην συγκεκριμένη εκδήλωση; Πάντως όχι την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μόνο τους δοσίλογους στρατηγούς εκπροσωπούσαν που υπονόμευσαν την μαχητική διάθεση του στρατού και τελικά υπέγραψαν την συνθηκολόγηση των ελληνικών όπλων μπροστά στις χιτλερικές ορδές. Το λέμε αυτό γιατί μόνο αυτοί, μόνο οι δοσίλογοι στρατηγοί, αντιλήφθησαν τον πόλεμο ως διακρατικό κι όχι ως πατριωτικό και εθνικοαπελευθερωτικό, ως πόλεμο μέχρις εσχάτων του ελληνικού λαού.

Και μόνο η παρουσία του κ. Κωσταράκου δικαιώνει τη στάση της επίσημης Γερμανίας που ακόμη και σήμερα επιμένει ότι τα θύματα από τις θηριωδίες των ναζί κατακτητών ήταν "νόμιμες" ενέργειες ενάντια στην "παράνομη" αντίσταση του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και αρνείται όχι μόνο να δικαιώσει τα αιτήματα για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο υπέρ των κατακτητών. Φανταστείτε ότι ο κ. Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν μιας χώρας, που όχι μόνο άσκησε φρικτή κατοχή σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη χώρα μας. Όπως έχει κάνει με όλες τις άλλες νικήτριες χώρες μετά το τέλος του πολέμου.

Κι έτσι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τιμά τους στρατιώτες του κατακτητή και αποδέχεται την χλεύη της "συγνώμης" του εκπροσώπου μιας χώρας που αρνείται πεισματικά να άρει το καθεστώς εμπόλεμης δύναμης με την Ελλάδα. Γιατί άραγε; Μήπως για να βρουν δικαιολογία μιας νέας στρατιωτικής κατοχής της χώρας; Αυτή τη φορά προς όφελος του ευρώ και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Πάντως αν το σχεδιάζουν τα επιτελεία των Βρυξελλων και του Βερολίνου, ξέρουν από τώρα σε ποιους νέους Τσολάκογλου μπορούν να στηριχθούν.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/11/blog-post_823.html 

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ Μ.ΣΤΟ 
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ 


Αριθμός Είδησης 14685964 Πόλη, Χώρα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ελλάδα
Ημερομηνία 16/11/2014 18:57 Ημερομηνία Γεγονότος 16/11/2014 00:00
Είδος Τρέχουσα είδηση Copyright © 2014 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Credit ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγές ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ
Φωτογράφος STR Μέγεθος 3543 x 2362
Συντομογραφία ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ Μ.ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ Κωδικός Μετάδοσης
Τίτλος ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ Μ.ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
Λεζάντα (Ξένη δημοσίευση). Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (Κ), παρέστη σε εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την «Ημέρας Εθνικού Πένθους» της Γερμανίας, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/STR


http://subscriber.amna.gr/anaweb/user/showitemfree?service=81&listid=NewsList81&listpage=7&docid=14685964

16 σχόλια:

 1. Να με συγχωρεσετε για την έκφραση αλλά γραφετε ''ένα μάτσο ανοησίες''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λυπάμαι, ενώ έχω σε εκτίμηση τον Καζάκη για πολλά που λέει, σε άλλα τόσα όμως τα έχει χάσει. Κάθε φίλου και εχθρού πολεμιστή το μνήμα, σε κάθε χώρα, το τιμούν οι πάντες. Έχω δει νεκροταφεία των πάντων σε αρκετές χώρες να τα τιμούν ακόμα και οι εχθροί τους, πχ στη Ρωσία και στη Γερμανία Γερμανών και Ρώσων αντιστοιχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Το γιατί βέβαια παρέμειναν τα δυο αυτά στρατιωτικά νεκροταφεία των Γερμανών κατακτητών στο ελληνικό έδαφος, σχετίζεται πρωτίστως με πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Γερμανοί ακόμη και με τους νεκρούς τους θέλησαν να διατηρήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα."

  Πολύ φοβούμαι οτι το άρθρο αυτό επικουρεί την αλβανική κυβέρνηση στην εμμονή της να μην ταφούν τα οστά τών Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία σε στρατιωτικό νεκροταφείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ἕνα-δυό ἐρωτήματα, πρός τούς σχολιαστές, διότι τό ἄρθρο εἶναι ἐξαιρετικό, πιάνει τό πρόβλημα θαυμάσια και νομίζω σέ γενικές γραμμές, κατ' ἀρχήν, πέρα ἀπό ἀριστερά ἤ δεξιά ἄς ποῦμε "σύνδρομα":
  _ Καλά, ἀκόμη καί ἄν ἐπρόκειτο γιά γενική καί μυωπικά "εὐρωπαϊκή"", τιμή σέ νεκρούς κατακτητές τῆς πατρίδας μας...., ἦταν ἀνάγκη νά πάῃ ὁ ἴδιος ὁ ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ!!!;
  _ Καί ἐπί πλέον, ἔπρεπε νά πάῃ (ἄρα γε κατόπιν διαταγῆς;) στρατιωτικός ὀρθόδοξος ἱερέας, σέ μνημόσυνο μή ὀρθοδόξων χριστιανῶν γερμανῶν, πολλοί ἀπό τούς ὁποίους ἔπεσαν μαχόμενοι κατά τῶν ὀρθοδόξων χριστιανῶν Ἑλλήνων ὡς ναζί, δηλαδή ὡς οὔτε ὀρθόδοξοι, οὔτε κάν χριστιανοί;
  Στά κύρια σημεῖα του, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
  Ἄλλο εἶναι τό θέμα, ὅτι ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί προσευχόμαστε καί γιά τούς νεκρούς γερμανούς καί γιά ὅλους ἀνεξαιρέτως, καί ἄλλο νά τιμοῦμε κατακτητές μας μέ συμβολικές κινήσεις ἀχαρακτήριστες.
  Καί τοῦτο μάλιστα, σε καιρούς νεοεποχητικοῦ ὀλιγαρχικοῦ ναζισμοῦ, αίωρουμένου καί περιφερομένου ἀνά τάς "Εὐρώπας" - καί ἐπί τῶν ταλαιπώρων σημερινῶν Γερμανῶν - ὡς φάντασμα new era, ἐνδεδυμένου μέ συνολάκια τύπου "ἡ ξαδελφούλα Μέρκελ" ἤ μέ τήν γνωστή γκριζοπράσινη γερμανική καπαρντίνα τῶν πάλαι ποτέ ὑψηλόβαθμων SS.
  Υ.Γ. Διαφωνῶ ὅμως, μέ τήν ἀπολυτότητα μέ τήν ὁποία διατυπώνεται ἡ θέση ὅτι : "τον κ. Κωσταράκο δεν θα τον δείτε ποτέ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις τιμής στην εθνική αντίσταση του ελληνικού λαού. Ούτε να καταθέτει στεφάνι σε μνημεία της εθνικής αντίστασης. Τέτοιες ευαισθησίες δεν διαθέτει. Άλλωστε το εθνόσημο που φέρει στη στολή του, είναι διακοσμητικό".
  Αὐτά δέν εἶναι καθόλου σίγουρο ὅτι εἶναι ἔτσι. Βέβαιον ὅμως εἶναι, ὅτι μετά ἀπό τήν ἀνωτέρω παρουσία του ὡς ἀρχηγοῦ ΓΕΕΘΑ, ὑπονομεύθηκε τό νόημα τῆς ὅποιας τυχόν ἐπιδοκιμασίας του ἤ παραινέσεώς του στό φρόνημα ἀντιστάσεως τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ γιά ἐθνικούς λόγους. Καί αὐτό εἶναι πολύ κακό. Πῶς ἐπανορθώνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Διολίσθησε στην πλάνη του λαϊκισμού ο κ. Καζάκης και αδικεί τον εαυτό του.Υπενθυμίζω ότι μετά την μάχη του Μαραθώνα οι πρόγονοι ετίμησαν δια της ταφής (τύμβος) και τους νεκρούς Πέρσες. Αυτό επιτάσσει η υπεροχή του πολιτισμού. Κάθε άλλη προσέγγιση, ερμηνεία, σκέψη δηλώνει εκκολαπτόμενο φανατισμό. Η απόδοση τιμής στους νεκρούς, φίλιους ή ενάντιους αποτελεί τεκμήριο αρετής.
  Σπυρίδων Σούλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και τους φανταρους ναζι καποια μανα τους περιμενε να γυρισουν πισω ζωντανοι.Το ζητουμενο ηταν μια ευστοχη διαχειριση της σημειολογιας του γεγονοτος οπως π.χ.καποια μεστα νοηματος μηνυματα που θα μπορουσαν να ακουστουν απο ελληνικης πλευρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ποτέ δεν είχα σε μεγάλη εκτίμηση τον Καζάκη, αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και ανοησίας.

  Θα μπορούσε να ασχοληθεί με το πραγματικό ατόπημα της κρυφής απονομής του διδακτορικού τίτλου στον Γερμανό ιστορικό Heinz Richter, συγγραφέα του βιβλίου «Η Μάχη της Κρήτης», στο οποίο εμφανίζει τους Κρητικούς περίπου σαν βάρβαρους έναντι των .... ιπποτικών Γερμανών!...

  Κι ενώ υπό την γενική κατακραυγή, είχε αρχικά ματαιωθεί η απονομή του τίτλου(*), τελικά δόθηκε κυριολεκτικώς κρυφά(**).

  (*) Τα «ρίχτερ» για τον Ρίχτερ ματαίωσαν την αναγόρευση του στο Ρέθυμνο

  (**)"Φωτιές" άναψε η αναγόρευση του καθηγητή Richter σε Επίτιμο Διδάκτορα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Nativist, 22 Νοεμβρίου 2014 - 12:04 μ.μ

  Θα είμαι κυνικός, και αντιγραφώ δικά σου λόγια από σχόλιο σου σε άλλη ανάρτηση:

  «Ούτε οι καφενειακού τύπου κουβέντες δεν βοηθούν σε τίποτε, ούτε η εμπάθεια. Η τελευταία, μάλιστα, μόνο ζημιά κάνει, διότι θολώνει το μυαλό.»

  Για τον εαυτό σου, δεν ισχύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φυσικά ισχύει, αλλά δεν καταλαβαίνω τον συσχετισμό. Πού βλέπεις την εμπάθειά μου εδώ και τις καφενειακού τύπου κουβέντες; Ή μήπως θεωρείς το άρθρο του Καζάκη σοβαρό;

  Δες και τα σχόλια παραπάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επί πλέον, εκτός από ανόητο και λαϊκίστικο, θεωρώ το άρθρο του Καζάκη υβριστικό για τις ΕΔ της χώρας μας και ελπίζω ειλικρινά να τύχει δεούσης απαντήσεως (όχι με λόγια, φυσικά) απ' όπου δει.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Nativist
  Δεν θα σου απαντήσω γιατί απλώς δεν χωρά απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η απόλυτη εξαθλίωση!
  Αν θέλεις να τιμήσεις πηγαίνεις εκεί που έγινε η πραγματική σφαγή...Κλα΄βρυτα -Διστομο....και όχι στους τάφους των σφαγέων!!!
  Η απόλυτη εξαθλίωση!
  Νομίζω ότι τώρα δικαιώνεατι και ο Σημίτης με το ...Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ, αφου γνώριζε με τι λαό έιχε να κάνει και φυσικά με τι στρατιωτική ηγεσία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμφωνώ και γω με τους προλαλήσαντες.Ο πολιτισμός επιτάσσει την απόδοση τιμών στους νεκρούς ακόμα και των εχθρών μας.Ο αρχήγος ΓΕΕΘΑ καλά έκανε και πήγε.Τουλάχιστον εκεί,όσοι ναζί υπήρχαν ήταν πεθαμένοι.Στις περιοχές που ανέφερε προηγούμενος σχολιαστής,σύμφωνα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα,δεν φαινεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Kύριε RiderG7.
  (επαναλαμβάνομαι)
  Το γεγονός ότι φιλοξενούνται και αναπαύονται σε Ελληνικό έδαφος αποτελεί σεβασμό προς τον άνθρωπο.
  Το αποδέχομαι απολύτως.
  Εξαλλου υπαρχει και Τουρκικό στρατιωτικο νεκραταφείο στην Κοκκινιά.
  Σεβασμός προς την ανθρώπινη φύση!
  Η απόδοση στρατιωτικών τιμών δεν είναι μνημόσυνο στην ανθρώπινη φύση αλλα στην ενέργεια που οδήγησε στην απώλεια της ανθρώπινης φύσης!!
  Άρα καταδικάζουμε αυτούς που αφαιρεσαν την ζωή των.... αγγελιοφόρων ενός καλύτερου κόσμου, όπως λεει και η ανακοίνωση του επιτελείου, που είναι ο καταπιεσμενος και κατακρεουργημένος Ελληνικός λαός!
  Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με άκαπνους, η κίνηση μπορεί να σχολιασθεί ...ως ....ελαφρά!!
  Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.