1/11/14

Ισλαμικό Κράτος: Ψάχνει μάνατζερ για τα… λεηλατημένα διυλιστήρια

Ισλαμικό Κράτος: Ψάχνει μάνατζερ για τα… λεηλατημένα διυλιστήρια
Το Ισλαμικό Κράτος αναζητά… έμπειρο μάνατζερ για να διευθύνει τα διυλιστήρια του!
Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαρρεύσει την «αγγελία» στη μαύρη αγορά, όπου πουλά τα πετρέλαια με κύριο αποδέκτη – ποιον άλλον, την Τουρκία – κάνοντας μάλιστα λόγο για μισθό 140.000 δολαρίων το χρόνο.

Η τρομοκρατική οργάνωση εκτιμάται ότι ελέγχει πλέον περισσότερες από 11 πετρελαιοπηγές στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Από τον Ιούνιο ειδικοί στην αγορά πετρελαίου εκτιμούσαν τα έσοδα που θα αποκομίζει το Ισλαμικό Κράτος στα 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Ωστόσο, πολλά ατυχήματα εξαιτίας της έλλειψης τεχνογνωσίας έχουν ρίξει τα έσοδα των τζιχαντιστών περισσότερο από ένα εκατομμύριο ετησίως.

Την ίδια ώρα από τα ατυχήματα αυτά έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί τζιχαντιστές.

Στα ατυχήματα προστίθενται και οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων, που έχουν ως στόχο τις πετρελαιοπηγές για να πλήξουν οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος.

Αποτέλεσμα είναι να αναζητά τρόπους να ανεβάσει πάλι τις πωλήσεις και την παραγωγή.

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα διυλιστήρια λειτουργούσαν με απειλές προς τους εργαζόμενους, ότι εάν σταματήσουν θα ξεκληρίσουν τις οικογένειές τους.

Η τρομοκράτηση των εργαζομένων ωστόσο όπως αποδεικνύεται δεν έχει αποδώσει στο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να εξετάζει πλέον μία άλλη προσέγγιση.

Η διεύθυνση των διυλιστηρίων είναι μόνο μία από τις δεκάδες θέσεις που ξεκινά να αναζητά ειδικούς για να καλύψει.

Εργαζόμενοι στο χώρο της αγοράς πετρελαίου από το Ιράκ σημειώνουν ότι στη μαύρη αγορά είναι ευρέως διαδεδομένο πως το Ισλαμικό Κράτος αναζητά μέσω δικτύων τζιχαντιστών στο ίντερνετ εργαζόμενους.

Μάλιστα, ο Ρόμπιν Μιλς (Robin Mills) από την Manaar Energy στο Ντουμπάι σημειώνει στους Times του Λονδίνου: Τα χρήματα είναι καλά, αλλά όχι τόσο ώστε να πάει κάποιος να δουλέψει για το Ισλαμικό Κράτος. Για να πάει αυτή τη στιγμή κάποιος στο Ιράκ και να δουλέψει για τους τζιχαντιστές θα περιμένει να πάρει πολύ περισσότερα χρήματα».
 

3 σχόλια:

  1. Πριν λίγες μια ανάρτηση μιλούσε για το "Κράτος του Αποκεφαλιστάν" και κάποιος σχολίασε ότι χρειάζεται νηστεία 40 ημερών για να εφευρεθεί ένας τόσο εύστοχος όρος.

    Η απάντηση είναι ότι εδώ και καιρό εισήλθαμε στην προ-πολιτική εποχή. Είναι η εποχή όταν δεν υπήρχε Πολιτική αλλά ένας ανελέητος θηριώδης Δαρβινισμός (μεταγενέστερος ο όρος αλλά έχει διαχρονική αναφορά και πολιτικά μιλώντας αποκορύφωση ήταν η εποχή της βαρβαρότητας). Η διαφορά των Αποκεφαλιστών από τα κοράκια των τζογαδόρων που ελέγχουν τράπεζες και κυβερνήσεις δεν είναι μεγάλη. Μάλιστα, άμα μετρήσουμε τις αυτοκτονίες ίσως να είναι και περισσότερες από τους αποκεφαλισμούς.

    Το κράτος του Αποκεφαλιστάν, πάντως, θα βρει πολλούς «manager» στον απέραντο προ-πολιτικό κόσμο της ιδιωτείας, των τζογαδόρων και των «κρατών» που ελέγχονται από τους τζογαδόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ με την διαπίστωση "άμα μετρήσουμε τις αυτοκτονίες ίσως να είναι και περισσότερες από τους αποκεφαλισμούς." Δεν είναι κατά τη γνώμη μου επιτρεπτό να βάζουμε και τις δύο αυτές τραγικές καταλήξεις συνανθρώπων μας σε μια ζυγαριά και να τις ζυγίζουμε. Η θανάτωση δια φόνου, αποτελεί ύψιστη ύβρη στο ανθρώπινο γένος. Είτε πρόκειται περί αυτοχειρίας, είτε εξαιτίας άσκησης βίας από τρίτους. Η ουσία είναι οτι ο Νόμος, ότι έχει απομείνει από αυτή τη κοινή σύμβαση που όλοι δυσφορούμε λίγο-πολύ όταν εφαρμόζεται γιατί μας θίγει περισσότερο ή λιγότερο, ο Νόμος λοιπόν έχει προ πολλού σταματήσει να υφίσταται ως κοινωνική συνθήκη απαραίτητη για την ευημερία των κοινωνιών. Και όλοι ξέρουμε ποιοι έχουν καταλύσει το Νόμο: πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες που αδιαφορούμε αν και αναγνωρίζουμε (εδώ είναι το γελοίο του πράγματος) οτι ζούμε σε ένα "παγκόσμιο χωρίο" όπου εφαρμόζεται η "θεωρία του χάους". Μεταφορικά και κυριολεκτικα. Όταν λοιπόν δεχόμαστε οτι "οι Αγορές μας ορίζουν" την ίδια στιγμή αδιαφορούμε παντελώς για την κατάλυση του Νόμου. Σε σημείο μάλιστα που - μερικοί - να δικαιολογούν τις φρικαλέες πράξεις των τζιχαντιστών σε βαθμό εξοργιστικό.... Θα ήθελα να ρωτήσω.... Γιατί τους "τζιχαντιστές" δεν τους αναφέρουν διεθνώς ως "τρομοκράτες" αλλά ως "ενόπλους"; Μπορούν να εξισωθούν με τους ενόπλους μαχητές του PKK; Αν παρακολουθήσετε δελτία ξενόφωνα και "ύποπτα" (π.χ. BBC World Service) θα τραβάτε τα μαλλιά σας... Μετά από όλα όσα πράττουν οι τρομοκράτες τζιχαντιστές, το BBC και άλλοι εγχώριοι δημοσιογράφοι-υπηρέτες, τους αναφέρουν ως "militants".... Δηλαδή "militants" ήταν και οι Έλληνες αντάρτες (ανεξαρτήτου πλευράς) που πολεμούσαν ενάντια των Γερμανών. Και αυτοί εξισώνονται με τους τρομοκράτες-δολοφόνους τζιχαντιστές; Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν κατάλαβα καλά κ Νικολάου λέτε ότι εξισώνω με ζυγαριά τις δύο περιπτώσεις. Που το κάνω; Τον θάνατο μόνο θεωρώ ίδιο για όλους. Δεν υπάρχουν διαφορετικοί … πεθαμένοι. Δικό σας συμπέρασμα. Ούτε η αναζήτηση της βαρύτητας των αιτίων σημαίνει ότι γίνονται αξιολογικές κρίσεις για τον τρόπο θανάτωσης που είναι ζήτημα άλλης τάξης. Τώρα, τα υπόλοιπα για τον νόμο και τις εξισώσεις με την αντίσταση ή τους αγωνιστές των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων απλά δεν το κατανοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.