14/11/14

Η «τελική λύση» των τζιχαντιστών για τους χριστιανούς

Υπό διωγμό η χριστιανική κοινότητα στις χώρες που επελαύνει ο τζιχαντισμός. Οι σκληρές επιλογές μεταξύ χειμώνα στον καταυλισμό και λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη. Τα αδιέξοδα σε Ιράκ, Συρία και Αίγυπτο.
Δεν ενεπλάκησαν στις πολιτικές συγκρούσεις. Ζούσαν ειρηνικά και με ασφάλεια στα σπίτια τους. Κατέληξαν όμως πρόσφυγες σε διάφορες χώρες, στη χειρότερη επιχείρηση εκκαθάρισης που βίωσε ποτέ η Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για τους χριστιανούς του Ιράκ και της Συρίας που κατοικούσαν σε περιοχές που κατελήφθησαν από τους ισλαμιστές, οι οποίοι ζουν πλέον σε προσφυγικούς καταυλισμούς.
Σύμφωνα με υπολογισμούς μη κυβερνητικών οργανώσεων, ο χριστιανικός πληθυσμός του Ιράκ είναι περίπου 350 χιλιάδες, ενώ οι χριστιανοί της Συρίας πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος και η επέλαση των τζιχαντιστών αντιπροσώπευαν το 8-10% του πληθυσμού. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με αξιόπιστους αριθμούς.

Χιλιάδες χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν πλέον πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς. Η εκκλησία χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί γενοκτονία των χριστιανών του Ιράκ.
Οι χριστιανικές κοινότητες στις περιοχές του Ιράκ που κατελήφθηκαν από τους τζιχαντιστές έχουν ιστορία πολλών αιώνων. Για παράδειγμα η χριστιανική κοινότητα της Μοσούλης έχει παρουσία σχεδόν 2.000 χρόνων. Τα μέλη της βρέθηκαν αντιμέτωπα με σκληρά διλήμματα: Από τη μία πλευρά ο εξισλαμισμός, η σκληρή φορολογία, ή ακόμα και ο θάνατος. Απο την άλλη η προσφυγιά.
Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.