1/7/15

Associated Press: Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα

Πολιτικός κόλαφος για την κυβέρνηση από την Ευρώπη
Oι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία, τονίζει ο γενικός γραμματές
Με μια απόφαση-«βόμβα» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αποφάσισε πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».
Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία.

Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες. 

4 σχόλια:

  1. Ίσως να 'ναι κι έτσι. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι το ίδιο πολιτικό σώμα που προσπάθησε πριν μερικά χρόνια με ψήφισμά του να εξομοιώσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό ως εγκληματικές ιδεολογίες, ταυτίζοντας τεχνηέντως τον κομμουνισμό με το σταλινισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merleau-Ponty: "Το θέμα της βίας είναι κεντρικό ζήτημα στον κομμουνισμό."

      Διαγραφή
  2. Μπα, ο Σταλιν δεν ηταν κομμουνιστης ? Τι ηταν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την μεγαλειώδη είδηση μούφα των Αμερικάνων, αναγκάστηκε να διαψεύσει ακόμη και η Μέρκελ.

    Ο κ. "πρόεδρος" του Συμβουλίου ομίλησε για τον εαυτό του και όχι εκ μέρους του Συμβουλίου, που ούτως ή άλλως είναι ένα ακόμη Ευρωπαικό μαγαζί των Αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.