21/7/15

Ύδρα: Εκδήλωση για την εισβολή στην Κύπρο - Ομιλία Σάββα Καλεντερίδη (βίντεο)

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Σάββα!
    Είσαι απο τους μόνους ενεργούς φύλακες της ιστορίας μας.
    Οι Έλληνες της Ελλάδας και οι Ελληνες τη Κυπρου πρέπει να έρθουμε πιο κοντά.
    και χρειαζόμαστε πολλες τετοιες εκδηλώσεις και ενέργειες που να μας υπενθυμίζουν ποιοι και αποθ ερχομαστε, Ότι είμαστε δύο Ελληνικά κράτη ναι έχουμε όμως ένα μεγάλο Χρέος αυτα τα δυο κράτη να μαθουν και να λειτουργούν και να πράττουν ως ενα. Υπηρετώντας το Ελληνικό Έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελληνισνός πρέπει να ενωθεί και να αναγεννηθεί.
    Ο πολιτισμός μας είναι το μέσον. Και η παιδεια,
    Χρειαζόμαστε μια νεα Ελληνιστική περίοδο.

    Πρεπει να επενδυσουμε στον πολιτισμό της κοινωνιας και των αθρώπων μας. Με την σωστή παιδεία αυτό μπορουμε να το καταφέρουν. αντλώντας απο το παρελθόν για να εφαρμοσουμε στο παρον και το μελλον.

    Αυτο θα μεταφραστει τελικά και σε οικονομική ευημερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σάββα,
    ευτυχώς που περισώζεις κάποια πράγματα έστω και από μικρά νησιά με μεγάλη όμως ιστορία.
    Ατυχώς στην Αθήνα η θυσία των ηρώων εβεβηλώθη από μια εκδήλωση που μάταια προσπάθησαν να κρατήσουν σε αξιοπρεπές πλαίσιο ο Πρέσβυς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Με αφορμή αυτό το γεγονός έγραψα το σχόλιο που ακολουθεί.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Νίκος Ερρ. Ιωάννου

    ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

    Οι διοργανωτές της κεντρικής επετειακής εκδηλώσεως για την εισβολή δεν εσεβάστηκαν την ιερότητα των στιγμών καθώς ευάριθμοι, ενορχηστρομένοι και ειδικά επιλεγέντες ομιλητές, ανήγαγαν σε τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας τον πρόσφατα εκλεγέντα, με παράνομη διαδικασία, εκπρόσωπο της Τουρκικής επικυριαρχίας.
    Το όνομά του ακούστηκε πιο πολλές φορές και από το όνομα της Κύπρου και τον ενεφάνισαν σαν τον φορέα της ελπίδος για την δίκαιη λύση, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που μαζί με τον νεοσουλτάνο της Άγκυρας, εδέχετο τον πανηγυρικό χαιρετισμό των στρατευμάτων κατοχής στο πλαίσιο των εορτασμών για την εισβολή.
    Οποία αναγνώριση και πραγματικός θρίαμβος γι’ αυτόν, χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θελήσεως, παρά τη σωρεία των γενναιόδωρων παραχωρήσεων-υποχωρήσεων, εκ μέρους διαδοχικών Κυπριακών Κυβερνήσεων.
    Ευτυχώς που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την σοβαρότητά του με τον συγκροτημένο και συγκρατημένο επετειακό του λόγο.
    Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους άταφους δολοφονημένους πρωτομάρτυρες του πρωινού της 20ης Ιουλίου 1974, Λευτέρη Τσομάκη, Φοίβο Φιερό, Χρήστο Καρεφυλλίδη (και αναρίθμητους άλλους άγνωστους Ήρωες) που αναζητούν δικαίωση στο βυθό της θάλασσας της Κερύνειας, γιατί, ανέχθηκα να ακούω, χωρίς να διαμαρτυρηθώ τόση βλασφημία ανήμερα της 41ης επετείου της θυσίας τους και δη μέσα στο οίκημα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.