7/7/15

Ν. Κοτζιάς: Επιτυχημένη η επίσκεψη στο Ισραήλ

REUTERS/RONEN ZVULUN
Ο κ. Κοτζιάς στη συνέχεια θα μεταβεί στην Παλαιστίνη
Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη χώρα.
Όπως είπε, έγιναν συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας, μετά με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Νετανυάχου, με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό για ζητήματα μετανάστευσης και Παλαιστινιακού κ. Σαλόμ, με τον τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ρίβλιν, με μια σειρά από συμβούλους του Πρωθυπουργού σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομικών, επίσης την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κυρία Χοτοβέλυ, καθώς και την κυρία Λίβνι από την αντιπολίτευση.
«Είδαμε ανθρώπους που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πού θα πάει η Ελλάδα. Συζητήσαμε για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, βρήκαμε τα κοινά μας σημεία, είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουμε μόνο συμπτώσεις, έχουμε και διαφορετική γνώμη και απόψεις για μια σειρά από θέματα, αλλά αυτό που επεξεργαστήκαμε ήταν οι κοινές στρατηγικές που μπορούμε να έχουμε σε ζητήματα ενέργειας, τεχνολογίας, αξιοποίησης του νερού, στρατιωτικής συνεργασίας και συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.
Ανέφερε ακόμη ότι με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους μίλησε για την ανάγκη να συμβάλουν και τα δύο κράτη στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και το υπό εκκόλαψη θεσμικό σύστημα που υπάρχει ανάμεσα σε κράτη της περιοχής.
Ο κ. Κοτζιάς στη συνέχεια θα μεταβεί στην Παλαιστίνη.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.