3/7/15

Σταύρος Καλεντερίδης: Καλή μας τύχη αδέλφια...

Ο Σταύρος, 10 χρόνια ψηφοφόρος, δεν ψήφισε ποτέ μέχρι τώρα. Γιατί θεωρεί το πολιτικό σύστημα σάπιο και απολύτως διεφθαρμένο και θέλει να το αλλάξει. Σήμερα πήρε την απόφαση να ψηφίσει την Κυριακή. Ας ακούσουμε ή μάλλον ας διαβάσουμε τις σκέψεις του.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΙ
Έρχεται η στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να κάνει την προσωπική του υπέρβαση.
Μετά από μια δεκαετία αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) με παράλληλη ωστόσο πολιτική δράση και ακτιβισμό, ένοιωσα πως τώρα έχει έρθει η ώρα να πάρω θέση. Είναι αδήριτη ανάγκη καθώς τώρα διακυβεύεται η επιβίωση της πατρίδας. Ξεκαθαρίζω πως σέβομαι την άποψη του καθενός – όλοι θέλουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία άλλωστε – για αυτό και παραθέτω τη δική μου.

Υποστηρίζω το “ΝΑΙ” επειδή είμαι υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και ιστορικών προκαταλήψεων και προσδοκώ τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (όχι να ξαναέρθουν οι άλλοι) μέσω της οποίας θα επιβιώσει η χώρα, για να δουλέψουμε έπειτα να γίνουμε κυρίαρχοι της Ελλάδας εμείς οι πολίτες μέσω νέου καταστατικού συνταγματικού χάρτη και να αποφασίσουμε τότε μια και καλή, δημοκρατικά, πώς θα διαχειριστούμε το χρέος. Και όχι οι εγχώριες (κόμματα) ή οι Ευρωπαϊκές ελίτ (θεσμοί). Ξεχάστε λοιπόν τα κόμματα. Δεν σκοπεύω να αναφέρω κανένα από αυτά μιας και είναι άσχετα με τα σημαντικά ζητήματα που τίθενται μπροστά μας.
Τα γεγονότα είναι τα εξής και τα απαριθμώ για ευκολία:
  1. Δεν υπάρχει επιλογή να ψηφίσουμε κάτι αν θεωρούμε απεχθή και επώδυνη ΚΑΙ την πρόταση των θεσμών αλλά ΚΑΙ της κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύει το πόσο άκυρο είναι αυτό το «δημοψήφισμα».
  2. Η υποστήριξη του «ναι» δεν ισοδυναμεί με επικύρωση ή υιοθέτηση του «σχεδίου συμφωνίας που κατέθεσαν οι θεσμοί» (όπως θα αναγράφεται δηλαδή στο ψηφοδέλτιο), μιας και η εν λόγω πρόταση έχει λήξει – λόγω της νέας τραπεζικής και δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα μας, όλες οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αυτό επίσης αποδεικνύει και το πόσο άκυρο είναι αυτό το «δημοψήφισμα».
  3. Το «όχι» δεν σημαίνει τίποτα και σε κανέναν. Πέρα από τους διθυράμβους εσωτερικής κατανάλωσης, με όχι στις αποσκευές του ο υπουργός Οικονομικών, πηγαίνει στις Βρυξέλλες, ξανακούει ένα «όχι» (από τους θεσμούς αυτή τη φορά), καιοδηγούμαστε στο χάος και την εθνική καταστροφή.
  4. Μιας ΚΑΙ οι δύο επιλογές είναι ουσιαστικά άκυρες, το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» αποκτάει μια άλλη διάσταση. Ασχέτως των απεγνωσμένων προσπαθειών της κυβέρνησης με τα κεκαλυμμένα μηνύματα, το «δημοψήφισμα» είναι ξεκάθαρα «ναι» στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή (οικονομική) Ένωση και «όχι» σε όλα τα προηγούμενα, κάτι το οποίο οδηγεί σε εθνικό νόμισμα και εθνική απομόνωση.Η επιλογή τότε γίνεται ξεκάθαρα υπέρ του «ΝΑΙ».
Επιπροσθέτως,
  1. Καμία πλειοψηφία (ακόμα και η απόλυτη) δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει π.χ. για το βασανισμό κάποιου καθώς έχουμε όλοι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα μας την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας. Αντίστοιχο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα μας είναι και η προστασία της περιουσίας μας. Δεδομένου του #4 και της επικείμενης πτώχευσης δεν έχει δικαίωμα κανείς περαστικός πολιτικός να αποφασίζει για αυτά τα ζητήματα αλλά ούτε η πλειοψηφία μπορεί. Η Δημοκρατία δεν είναι και ποτέ δεν ήταν απλά και μονοδιάστατα η άποψης της πλειοψηφίαςΣε μια Δημοκρατία όλο αυτό το τραγικό αστείο θα το ακύρωνε ένα Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του οποίο ο ρόλος είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ακύρωση ακόμα και της θέλησης της πλειοψηφίας. Αλλιώς επικρατεί η «τυραννίδα των πολλών» – αυτό για το οποίο κατηγορούν οι Ολιγάρχες τη Δημοκρατία. Δεν περιμένω να το καταλάβει αυτό ποτέ Έλληνας πολιτικός ακόμα και αν του το ζωγράφιζα. Το δημοψήφισμα αυτό είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου και δεν θα έπρεπε να είχε υπάρξει ποτέ.
  2. Η πλειοψηφία του «όχι» δεν λέει όχι στην Ευρώπη του κοινού πολιτισμού, της ελεύθερης διακίνησης, του τουρισμού, της προόδου, της προστασίας του περιβάλλοντος, του Erasmus, της εκπαίδευσης και κυρίως της ειρήνης. Λέει «όχι» στην Ευρώπη της εξαθλίωσης. Δεδομένου του #4, το «ΝΑΙ» είναι μονόδρομος καθώςη Ευρώπη μπορεί να αλλάξει μόνο από τα ενεργά μέλη της. Απομονωμένος δεν αλλάζεις τίποτα – μόνο εκ των έσω μπορούμε να επιφέρουμε αλλαγές. Αυτό όμως δεν μπορούν να το κάνουν ΠΟΤΕ τα διεφθαρμένα κομματικά στελέχη (που χρηματίζονται, εκβιάζονται, ελέγχονται), για αυτό και αποτυγχάνουν.
  3. Ο πρωθυπουργός δεν οδηγείται σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα από «φιλοδημοκρατία» αλλά από ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης. Ειδάλλως θα είχε προχωρήσει στο «όχι» χρησιμοποιώντας απλά την εκλογική εντολή των εθνικών εκλογών. Επιπλέον, οι αναδιπλώσεις του (βράδυ 30.06) μας στοίχισαν και μας στοιχίζουν και είναι φανερό πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
  4. Το «όχι» είναι βουτιά στο κενό και ψήφος στο σκοτάδι αφού ούτε η ίδια κυβέρνηση γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι («κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα» δήλωνε στις 02.07 ο Λαφαζάνης για να μείνει στην ιστορία) ενώ είναι ανέντιμο να μας καλούν να ψηφίσουμε σε ένα καθεστώς εκατέρωθεν προπαγάνδας και άγνοιας. Και εξηγώ
  5. Άγνοια: εγώ που παρακολουθώ αδιαλείπτως τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορώ καν να μαντέψω τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της απόλυτης ρήξης που καλούμαστε να υποστηρίξουμε. Πόσο μάλλον οι πολίτες που δεν έχουν αντίστοιχη εμπειρία ή διάθεση. Αντίστοιχη άγνοια έχει και η κυβέρνηση καθώς δεν αποδεικνύονται ούτε ικανοί ούτε γνώστες.
  6. Προπαγάνδα: Η Αθήνα έχει γεμίσει μέχρι και στις μικρές συνοικίες τις με εκτυπωμένες αφίσες – σκουπίδια του κυβερνόντος κόμματος επιβάλλοντας σχεδόν το «όχι».Αντίστοιχες θέσεις παίρνουν και οι κομματικές εφημερίδες και τα λοιπά Μ.Μ.Ε.
  7. Εξαθλίωση: Δεν θα αναφερθώ για την κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει η χώρα μετά την απόφαση για την απάτη-δημοψήφισμα της κυβέρνησης. Τα βλέπετε όλοι. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι η δήλωση του πρωθυπουργού στις 02.07 πως“συμβαίνει αυτό, γιατί η ΕΚΤ διέκοψε τη ρευστότητα. Γιατί το Eurogroup απέρριψε το αίτημα να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.” Είναι ντροπή και όνειδος να παίζεις 10εκ. ανθρώπους στα ζάρια. Η κυβέρνηση όφειλε να εξασφαλίσει πρώτα την οποιαδήποτε παράταση και ΜΕΤΑ να προκηρύξει δημοψήφισμα. Οτιδήποτε διαφορετικό ήταν αφελές και εγκληματικό και το πληρώνουν τώρα οι πολίτες.
  8. Το όχι είναι λευκή επιταγήΚανείς πολιτικός δεν την αξίζει. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφεθώ τυφλά στις αποφάσεις ενός ανθρώπου και πόσο μάλλον του εν ενεργεία πρωθυπουργού μας. Η κυβέρνηση θεωρητικά καλά τα λέει, η Ε.Ε. χρειάζεται δημοκρατική αλλαγή αλλά αυτό δεν θα το επιφέρει ποτέ ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό σαθρό κόμμα – πόσο μάλλον μια κυβέρνηση από καταληψίες και ανειδίκευτους. Τη δημοκρατική αλλαγή θα τη φέρουμε εμείς (και έχω να πω πολλά για αυτό και για το πώς) με νέο δημοκρατικό σύνταγμα και Πολίτευμα. Και μόνο τότε μπορούμε να την προωθήσουμε και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
  9. Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θέλουν και Ευρώπη και Δημοκρατία αλλά μόνο η Ελλάδα μπορεί να το δημιουργήσει αυτό. Και αυτό θα το πετύχουμε όταν απομακρύνουμε τους τωρινούς πολιτικούς μας και φέρουμε νέο πολίτευμα. Αυτό το δημοψήφισμα μας πάει πίσω και μακριά από το στόχο για μια “Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Και επειδή εγώ δεν λέω ψέματα και δεν μασάω τα λόγια μου
  1. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ευρωπαϊκή ελίτ δεν θέλει την παρούσα κυβέρνηση (την εγχώρια ελίτ δηλαδή). Αν όμως οι Ολιγάρχες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους αυτό δεν αφορά εμάς τους πολίτες. Για όποιον βιαστεί να προβληματιστεί πως δεν είναι δυνατόν να μας υπαγορεύουν οι ξένοι την ηγεσία μας, να θυμίσω πως τους πολιτικούς και την ηγεσία μας έτσι και αλλιώς ΔΕΝ την επιλέγουμε εμείς,αλλά η εγχώρια Ολιγαρχική τάξη. Έτσι και αλλιώς μας επιβουλεύονται οπότε το ελάχιστο που μπορεί να φέρει στο τραπέζι ένας Έλληνας Ολιγάρχης είναι να είναι αρεστός και να συνδιαλέγεται με τους φίλους του – Ολιγάρχες στην Ένωση. Όλα τα άλλα είναι για μετά τη Δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.
  2. Κάποιοι, λανθασμένα κατ’ εμέ, πιστεύουν πως αν καταστραφούμε θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες μας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Μετά τον αφανισμό της κοινωνίας μας, οι μόνοι δυνατοί να ανακάμψουν θα είναι οι Ολιγάρχες – η πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας και του εξωτερικού. Οι δεύτεροι θα μας εξαγοράσουν ενώ οι πρώτοι θα συνεχίσουν να μας επιβουλεύονται δημιουργώντας αυτή τη φορά τη δική τους ιδεατή Ολιγαρχική (ή και χειρότερα) πολιτεία. Θα καταστραφούμε δηλαδή για να μας εξαγοράσουν και να υποδουλωθούμε χειρότερα. Επίσης στις διεθνείς σχέσεις αν απομονωθούμε θα γίνουμε βορά των εξωτερικών απειλών που βρίσκονται δυστυχώς ΠΑΝΤΟΥ στην περιοχή μας. Καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποια θέσφατα τα οποία δεν είναι συζητήσιμα και ΔΕΝ επιτρέπουν την ολική καταστροφή μαςΠοιος θα υπερασπιστεί την Κύπρο και το Αιγαίο μετά το ολοκαύτωμα; Οι θεσμοί;!;! Καταστροφή λοιπόν.. Και με τι κόστος; Δεν έχω τρομοκρατήσει ποτέ κανέναν στη ζωή μου αλλά διερωτώμαι δυνατά, με τι κόστος; Δεν θα ήθελα να δω κλάματα την ώρα της ανακοίνωσης του «όχι» όταν έρθει η συνειδητοποίηση της αυτοκτονίας της χώρας. Μπορούμε να το αποτρέψουμε.
Σε ένα βαθμό λοιπόν ο λόγος που συμμετέχω αυτή τη φορά και μετά από 10 χρόνια εναλλακτικής πολιτικής δράσης είναι για να υπερασπιστώ ένα θεσμό που σέβομαι βαθύτατα – το δημοψήφισμα – από ένα πραξικόπημα («δημοκάλεσμα» θα το χαρακτήριζα) που φιλοδοξεί να το εγγράψει στις συνειδήσεις των πολιτών με Ολιγαρχική μορφή και τρόπο. Οι εκλογές ήταν είναι και θα είναι αντιδημοκρατικές και ανελεύθερες και τους ανήκουν. Το δημοψήφισμα όμως όχι.
Καταδικάζουμε λοιπόν την ακυβερνησία των τελευταίων ημερών, τα κενά ερωτήματα του δημοψηφίσματος, την επικίνδυνη ασάφεια των επιλογών μας στην κάλπη, την πραξικοπηματική διαδικασία και τα αδιέξοδα τα οποία δεν απέτρεψε (ή μάλλον ξεκάθαρα επέτρεψε) η κυβέρνηση. Και ψηφίζουμε ΝΑΙ.
Υπόσχομαι και δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε μια πανελλήνια Εκστρατεία Πολιτών για τη Δημοκρατία με επόμενο στόχο την προώθηση της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τα παραπάνω εγράφησαν με καλή προαίρεση, αγάπη για τα αδέλφια μου, τους απανταχού Έλληνες και εθνική υπερηφάνεια.
Καλή μας τύχη αδέρφια

10 σχόλια:

  1. Τα πράγματα ερμηνεύονται πλήρως αν έχομε γνώση της ιστορίας μας,απο το 44 και μετά. Τον Οκτώβρη του 1944 οι άγγλοι με τον σκόμπυ,
    έφεραν τον εγκάθετο πρωθυπουργό τους, τον παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, ο ΕΛΑΣ είχε δημιουργήσει χασμα με το ΚΚΕ. Αυτο έγινε διότι στον ΕΛΑΣ
    προσχωρήσαν μαζικά, έλληνες πατριώτες που δεν ειχαν σχέση με το κκε. Το κκε λοιπόν φοβότανε τον ΕΛΑΣ και τον βελουχιώτη, διότι ειχε γίνει πλέον δύναμη πατριωτική παρά κομμουνιστική.
    Αυτό δεν μπορούσε το ΚΚΕ να το δεχτεί. Ετσι απο τον μάιο του 44, και πάντα εν άγνοία του ΕΛΑΣ και του βελουχιώτη, τον «εδωσε» στους άγγλους.
    Πρώτα με την συμφωνία λιβάνου, έπειτα με την συμφωνία καζέρτας και τέλος με την βάρκιζα. Έτσι συνέβει μια ιστορική ανωμαλία.
    Ενώ ο ΕΛΑΣ ηταν τροπαιούχος και δαφνοστεφανωμένος για τις νίκες του κατα των γερμανών και των συνεργατών τους, βρέθηκε κατηγορούμενος μετά την προβοκάτσια του μελιγαλά.
    Μια προβοκάτσια που έστησε ο παπανδρέου με το κκε, με σκηνοθέτη τους εγγλέζους. Το αποτέλεσμα όλης αυτης της ιστορίας, ηταν να βρεθεί η ελλάδα στα χέρια των συνεργατών των γερμανών!
    Από τότε όλες οι κυβερνήσεις ηταν δοσιλογικές, δηλαδή όργανα των γερμανών. Η υποτέλεια στους γερμανους ηταν το κυρίαρχο στοιχείο τους.
    Υπήρχαν εξ’αυτου του λόγου. Αυτο που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι τίποτα αλλο παρά η συνολική παράδοση της χώρας απο τις δοσίλογες κυβερνήσεις, στην γερμανία.
    Ο Τσίπρας ειναι το τελευταίο εμποδιο που πρέπει να ξεπεράσουν για να ολοκληρωθεί η παράδοση. Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ, θα ειναι καθοριστικά.
    Ενα ΝΑΙ σημαινει πλήρη απορροφηση της χώρας μας απο την γερμανία. Στην περίπτωση αυτη, θα εξαφανιστούν τα εθνικά μας χαρακτηριστικά μαζί με τον πληθυσμο της.
    Με το ΝΑΙ, θα συμβουν τα εξής:
    Αμεσα θα αφαρμοστούν μέτρα συνολικής εξαθλίωσης
    Με μαζικές απολύσεις,
    Δραστική μείωση μισθών και συντάξεων,
    Πρωτογενή πλεονάσματα, που για να εξυπηρετηθουν, θα πρέπει να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία
    Δέσμη διατάξεων που θα περιορίσουν ασφυκτικά τις βασικές ελευθερίες μας Συνέχιση της συρρίκνωσης της οικονομίας, μεχρι τελικής διάλυσης της.
    Στην συνέχεια θα ερθουν οι αποικιακες γερμανικες επενδύσεις για την αξιοποιήση της χώρας μας.
    Αρχαιότητες, νησιά, βουνά, θάλασσες κλπ κλπ Ο,τι υπάρχει στην περιοχή αυτη του πλανητη, θα περιέλθει στους γερμανους.
    Ο ντόπιος πληθυσμός, θα καταντήσει άστεγος, άνεργος, ακτήμονας, υποδουλος, χρεωμενος. Θα ειναι μια κατάσταση η οποία θα εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος του πληθυσμου.
    Ενα μεγάλο μέρος θα μεταναστεύσει, και οι υπολοιποι θα αποτελουν μια μειoψηφία στην χώρα τους.
    Με το ΟΧΙ, θα συμβουν τα εξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΟΧΙ θα δώσει αφορμή για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Το πιθανότερο είναι οτι δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Στην περιπτωση αυτη
    Η χώρα θα πάει στην δραχμή.
    Το σοκ απο την αλλαγή θα είναι ισχυρό, αλλα μικρής διάρκειας. Αυτό, διοτι θα ενεργοποιηθούν συνεργασίες με άλλες χώρες, αλλά και πολιτικες τέτοιες, οι οποίες θα οδηγήσουν
    σε μια έκρηξη ανάπτυξης.
    Φανταστειτε ενα φπα στο 3%, υψηλά αφορολογητα, πάμφθηνα καύσιμα, απλουστευσεις διαδικασιών έναρξης επαγγελμάτων και επιχειρησεων και φυσικα αφθονο χρημα πληθωρισμενο στην αρχη.
    Η ανάπτυξη που θα ξεκινήσει θα οδήγησει την χώρα σε ένα χρόνο το πολύ, σε αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, εναρξη εξαγωγών, ενεργοποιήση ολόκληρου του πληθυσμου.
    Ολα αυτά ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Τώρα, μια άποψη γιατι συμβαινουν ολα αυτά.
    Ο πόλεμος που ζούμε σήμερα, εχει ξεκινήσει απο το 1054. Τοτε ο πάπας, προκάλεσε το σχίσμα των εκκλησιών. Αυτό στην πραγματικότητα ηταν κήρυξη πόλεμου απο τον πάπα
    στήν ανατολικη αυτοκρατορια. Ενας κανονικός κατακτητικός πόλεμος. Ο πόλεμος αυτός συνεχιζεται με αμειωτη ενταση μέχρι σήμερα. Αυτο συμβαίνει διότι παρ’όλες τις προσπάθειες,
    ο βασικός πυλώνας των ορθοδόξων κρατών, η Ρωσία, παραμενει άθικτη και πανίσχυρη. Οσο υπαρχει η Ρωσια το βατικανό θα νοιώθει καυτή την ανάσα της.
    Το βατικανό ειναι η δυναμη που ελέγχει τον πλανήτη με οργανώσεις-καλύμματα της δικης του δράσης, όπως είναι ο σιωνισμός, ο οποίος με την σειρα του κρύβεται μεσα στους εβραίους.
    Οι εβραίοι αθελα τους παίζουν τον ρόλο του άμαχου πληθυσμού στην δράση του σιωνισμού.
    Αυτό το πληρώνουν κατα καιρους, απλά και μονο για να ενισχύεται η προστασία που προσφέρουν στον σιωνισμο.
    Τώρα η χώρα μας, ειναι εν δυνάμει μια σύμμαχος της Ρωσίας, όταν οι πολιτικες συγκυρίες το επιτρέψουν. Αυτό επισης είναι ενας εφιάλτης για το βατικανό.
    Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθει αυτή η πιθανότητα, ειναι η εξαφάνιση του πληθυσμου της!
    Η επιχειρήση αυτη εχει ξεκινήσει.
    Αρα όσοι πιστεύετε οτι ενα ΝΑΙ θα σας λύσει τα προβλήματα, να ξερετε οτι εχετε υπογραψει την θανατικη καταδίκη σας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχει καμια σχέση με τον εμφύλιο αυτό που ζούμε σήμερα, ωστόσο πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου ως προς την ιστορική ανάγνωση που κανεις! Το ΚΚΕ και το ΕΛΑΣ δεν ήταν και τόσο διαχωρισμένα αφενός, αφετέρου ξεχνάς έναν σοβαρότατο παράγοντα τη Σοβιετική Ένωση! Οτα λοιπόν εκδιώχτηκε ο εχθρός δεν υπήρχε σκοπιμότητα για καμια αντιστασιακή οργάνωση, η "απραδοση" των οπλων δεν γινόταν στους Άγγλους, αλλάς στην Ελλάδα, ούτως η άλλως ο Stalin είχε συμφωνήσει με τους Άγγλους για τις σφαίρες επιρροής! Στην Ιταλία, της οποιας εμείς είχαμε οριστεί επιτηρητές, οι Αριστεροί παρέδωσαν τα όπλα στο κράτος και δεν βγήκαν χαμένοι αφού έχουν εκλέξει πάμπολλες κυβερνήσεις! Ωστόσο εκεί καταλαβαίνουν ότι το να είσαι μέρος του κόσμου περνάει από την εθνική ταυτότητα του καθενός αρχικά, άρα είσαι πολίτης της ανθρωπότητας όταν είσαι πρώτα Ιταλός, Έλληνας και τα λοιπά ανάλογα με τον καθένα! Στον εμφύλιο έγινε ένας σκοτωμός χωρίς προηγούμενο μονο και μονο γιατί ο Βελουχιώτης αποφάσισε ότι θέλει την εξουσία για αυτόν! Ήταν και αυτός ανυπόμονος και αμαύρωσε τον ΕΛΑΣ αλλα και την αριστερά γενικότερα! Υπήρχε περίπτωση να μην επικρατήσει αυτός στο εσωτερικό του ΚΚΕ στην Ελλάδα? Ο Μελιγαλάς δε δεν ήταν και τόσο προβοκάτσια αφού ο ίδιος ο Beouxiwths ήταν εκεί ενώ ο Φλωράκης έλεγε και "ψιτευε" μέχρι το θάνατο του πως η καλύτερη λύση ήταν να χωριστούμε σαν την Korea! Αυτά δυστυχώς είναι τα μυαλά της ελληνικής αριστεράς!

      Αλλα αυτά είναι ιστορία, δεν με ενδιαφέρει και ο καθένας έχει τη δικη του οπτική και έχω κουραστεί να ζω και σε μια διαμάχη που οι παππούδες τη διηγούνταν με θλίψη και δυστυχώς εμείς έχουμε ξεχάσει τον όλεθρο αυτό και δεν κατανοούμε το μέγεθος του!

      Τώρα λοιπόν έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε ένα όχι και ένα ναι! Για αυτό κοίτα να δεις γιατί το όχι αυτό είναι ψεύτικο το δίλημμα αυτό καθεαυτό είναι ψεύτικο και έχω γράψει ούτως η άλλως και γιατί είναι και αντιδημοκρατικό! Σου ανεβάζω ένα σχόλιο που έγραψα σε άλλο άρθρο για να δεις πως δεν είναι μια ηρωική στιγμή, ενώ η οπτική μου στα υπόλοιπα είναι ίδια με του Σταυρου!

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα πω το εξής, συμφωνώ απολύτως με τις εκτιμήσεις του Κυριου Roberts οσοσί αφορά το πως λειτουργεί η αυτοκρατορία του νεοφιλελευθερισμού! Τελείως συμφωνώ! Ωστόσο η μάχη που έχουμε να δώσουμε εμείς αλλα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι σαν τις προηγούμενες μάχες αφενός. Παίζεται με τελείως διαφορετικούς ορους και μέσα, δεν έρχεται κάποιος με όπλα να μας επιτεθεί αλλα με οικονομικά μέσα έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει ευρείες συμμαχίες ενώ εμείς δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο! Πρέπει λοιπόν για να κερδίσει κάποιος έναν πόλεμο να διαλέξει τις μάχες που θα δώσει αλλα και να προετοιμαστεί για τον πόλεμο αυτό!

      Όταν οι Πέρσες λοιπόν μας επιτέθηκαν, εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι δεν πίναμε καφές τα καφενεία, μπορεί να ήμασταν λίγοι, αλλα είχαμε μια κανονική πολεμική μηχανή που δεν είχαν οι Πέρσες και φυσικά οι μάχες δίνονταν στο έδαφος μας! Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε να διαλύσει την περσική Αυτοκρατορία πάτησε πάνω στην προετοιμασία του Πατέρα του, ο οποιος αρχικά ένωσε τους Έλληνες και έπειτα οργάνωσε και πολιτικά και στρατιωτικά τις δυνάμεις του για να κάνει αυτή την εκστρατεία, γιατί εκείνος πρώτος είχε συλλάβει αυτή την εκστρατεία. Έπειτα ο Αλέξανδρος διάλεγε εκείνος προσεκτικά τις μάχες που θα έδινε!

      Όταν το 1821 αποφασίσαμε να κάνουμε την επανάσταση είχε προετοιμαστεί το έδαφος από τους Έλληνες της Ευρώπης, είχε σχηματιστεί ένα ευρύ μέτωπο στην Ευρώπη που εξαπλωνόταν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και υποστήριζε την ανεξαρτησία της Ελλάδος, εμείς ενωμένοι δώσαμε τον αγώνα μας ωσότου "καταφεραμ" να διχαστούμε και περιμέναμε τη σωτηρια από άλλους και ευτυχώς εκεί βρέθηκαν μερικοί τεράστιοι Έλληνες και κατάφεραν να κερδίσουν την ανεξαρτησία μας πείθοντας τους ξένους!

      Το 1940 ο Μεταξάς στάθμισε τα πάντα, όλα τα σενάρια και βάζοντας και αυτός όπως και οι προηγούμενοι πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, ξεχνώντας ideologies και θεωρίες απάντησε ΟΧΙ στον άξονα και απάντησε ΝΑΙ που σήμαινε συστράτευση με την Αγγλία και την Αμερική. Ο στρατός μας όντως δεν ήταν προετοιμασμένος υλικά αλλα οι Έλληνες ήμασταν μπαρουτοκαπνισμένοι ο λαός μας ήξερε να πολεμα να κερδίζει και να χάνει να υπομένει την καταστροφή και τελικά νικήσαμε!

      Τώρα όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Η χωρα εμφανώς δεν είναι προετοιμασμένη για να δώσει μια τέτοια μάχη και ποσο μάλλον για να την κερδίσει! Ο λαός μας είναι νωθρός σωματικά και πνευματικά, η αγάπη για την πατρίδα μικρή, ο εγωισμός και ο φανατισμός τεράστιος, η πολιτική ηγεσία αμετροεπής και διχασμένη διχάζοντας και τον λαό! Δεν δίνει καμια μάχη η Ελλάδα, δίνει τη μάχη ο Σύρριζα! Ο Σύρριζα αν ήθελε να κάνει πόλεμο όφειλε, είχε το εθνικό χρέος να προετοιμάσει πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, διαφορετικά μας οδηγεί πρόβατα σε σφαγή και τα σφαγμένα πρόβατα δεν έχουν κανένα κέρδος και δεν μπορούν να ξαναπολεμήσουν κιόλας!

      Διαγραφή
  3. Και συμπληρώνω πως όταν ένα οικονομικό σύστημα καταρρέει κανεις δε σου εγγυάται τι θα γίνει και ποτε θα έρθουν οι καλύτερες μέρες, όλες οι χώρες του πρώην ανατολικού block ύστερα από 25 χρονια είναι σε χειρότερο επίπεδο από αυτό που είμαστε ύστερα από απώλεια του 27% του ΑΕΠ. Υπάρχουν και πολύ χειρότερα βεβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικός ο Σταύρος, εξαιρετικός. Κάθε γραμμή και μία αλήθεια. Κάθε τοποθέτηση και ρεαλισμός. Καμία δημιουργική ασάφεια, καμία υποκρισία, καμία σκοπιμότητα για προσωπικές ιδιοτελείς επιδιώξεις. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Ξε-κα-θα-ρα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην θέση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει ελπίδα ούτε με το ΝΑΙ ούτε με το ΄ΌΧΙ. Για την περίστασή μας λοιπόν να τι γράφει ένας Σοφός:

    "Εάν μη Κύριος οικοδομήση οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες. Εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων. Εις μάτην υμίν έστι το ορθρίζειν, εγείρεσθε μετά το καθήσθαι, οι εσθίοντες άρτον οδύνης, όταν δω τοις αγαπητοίς αυτού ύπνον· ιδού η κληρονομία Κυρίου, υιοί, ο μισθός του καρπού της γαστρός. Ωσεί βέλη εν χειρί δυνατού, ούτως οι υιοί των εκτετιναγμένων. Μακάριος ός πληρώσει την επιθυμίαν αυτού εξ αυτών· ού καταισχυνθήσονται, όταν λαλώσι τοις εχθροίς αυτών εν πύλαις."

    Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Μιας ΚΑΙ οι δύο επιλογές είναι ουσιαστικά άκυρες, το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» αποκτάει μια άλλη διάσταση. Ασχέτως των απεγνωσμένων προσπαθειών της κυβέρνησης με τα κεκαλυμμένα μηνύματα, το «δημοψήφισμα» είναι ξεκάθαρα «ναι» στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή (οικονομική) Ένωση και «όχι» σε όλα τα προηγούμενα, κάτι το οποίο οδηγεί σε εθνικό νόμισμα και εθνική απομόνωση.Η επιλογή τότε γίνεται ξεκάθαρα υπέρ του «ΝΑΙ»."

    Εάν είναι άκυρες οι επιλογές δεν ψηφίζουμε. Πώς είναι δυνατόν να μας ρωτάνε κάτι και να απαντάμε κάτι άλλο που υποθέτουμε ; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς το διακύβευμα όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μην ψηφίσουμε....Ενώ προσωπικά σας καταλαβαίνω πλήρως και μάλλον σκέφτομαι παρόμοια, η κατάσταση στην οποία μας έφερε η κυβέρνηση επίτηδες, απαιτεί να συμμετάσχουμε σε αυτό το χυδαίο πράγμα που η κυβέρνηση έχει το θράσος να χαρακτηρίζει δημοψήφισμα...

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι 10 χρόνια αποχή από τις κάλπες είναι λίγο.

    Πιό σωστό θα ήταν τα 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.