16/7/15

Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να δεχτούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Συνέντευξη στο CNN
«Δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει... αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους» σημείωσε
Το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι δανειστές να δεχτούν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εφόσον η Ελλάδα ψηφίσει και εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και συμφωνήσει στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, δεν απέκλεισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτό που έχουμε πει σε όλους είναι πως δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει... αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους  και να το επαναφέρει σε βιώσιμο μονοπάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN η κα Λαγκάρντ, ενώ εκτίμησε πως η πιο πιθανή επιλογή είναι η επιμήκυνση του χρέος και όχι τόσο το κούρεμα στην ονομαστική του αξία, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Αναγνώρισε ότι η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Υπεραμύνθηκε της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτηση. «Αυτό που λέγαμε στους Ευρωπαίους εδώ και καιρό είναι πως ανεξαρτήτως ποιάς μορφής θα έχει, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελάφρυνσης του φορτίου για την Ελλάδα, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης», δήλωσε.
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Εάν μαντάμ κουρέψετε τα δάνεια κατά 60 %, όντως θα βοηθήσετε την χώρα, αλλά σκεφτείτε τι θα κάνετε με τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες, και κυρίως με την Ιταλία και την Γαλλία.

    Αν πάλι παρατείνετε ατόκως τις λήξεις κατά 300 χρόνια, εμείς θα συμφωνήσουμε αλλά μην είστε σίγουρη ότι το ίδιο θα κάνουν και οι "αγορές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεῖτε τήν Monde diplomatique, εἰς http://www.monde-diplomatique.fr/2015/03/LAMBERT/52735
    περί δημοσίου χρέους πού μειώθηκε στήν ἱστορία:
    α) Ὡς ἀπεχθές (χρέος που συνομολογήθηκε γιά νά διατηρεῖται ἕνας λαός σέ ὑποδούλωση - 19ος αἰών ΗΠΑ γιά Κούβα πρός Γαλλία κ.λ.π.), ἤ
    β) ὡς μή ὑποστηρίξιμο (non soutenable, λόγῳ γενικῆς καταστροφῆς μετά ἀπό πόλεμο καί δικτατορία -ΗΠΑ γιά κατακτημένο Ιράκ) ἤ
    γ) ὡς μή ἐξυπηρετήσιμο (Ἀργεντινή ), ἤ
    δ) ὡς μή εἰσπράξιμο (λόγῳ αὐξήσεως τοῦ χρέους καί ὑφέσεως τῆς οἰκονομίας - μεταπολεμική Γερμανία, μείωση κατά 90%).
    Σέ αὐτά, μπορεῖ καλλιστα νά προστεθῆ , ὅτι σύμφωνα ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, τό χρέος πού ἀντιστοιχεῖ σέ ΤΟΚΟΥΣ γιά περιόδους ὑφέσεως, ἤ, ἀκόμη χειρότερα, γιά περιόδους πραγματικῆς πτωχεύσεως καί χρηματοπιστωτικῆς βοηθείας διασώσεως τῆς ρευστότητας, εἶναι παράνομο ἀπό τήν φύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολες οι χωρες ακομη και βαρύς σοι μπλε γνωρίζουν οτι χρειάζεται κάποια παρέμβαση στο χρέος.Ο τρόπος που μπαίνει -βγαινει-ομως απο εμας ειναι εντελώς λαθος .Κατ αρχας οταν μιλαμε για 80 δις αυτη τη στιγμη το να του λες του αλλου δωσμου 80 και παράλληλα κούρεψε με το 30% του συνολικού χρεους μου οταν μαλιστα αυτο ο αλλος πρεπει να το περαςει ως νόμο στη χωρα του μονο σε τρελους πρεπει να ειναι και να μην εκτεθεί.Ας έρθουμε λιγο και στη δικη τους θεςη και θα το καταλάβουμε καλυτερα.Αυτες οι δουλιες γίνονται αφού πρωτα αποκτήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη μαζι τους,με σταθερή υπόγεια προσπάθεια αλλα και δίνοντας τους και αυτους κίνητρα αποσβέσεων μέρους του ποσού που τους αφορά με διάφορους τρόπους οπως πχ απο την άνοδο των μετόχων που θα κατέχουν κλπ Παστρικά πραγματα και κυριως χωρις ζουρνάδες και πεντοζαλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.