20/7/15

Η ανακύκλωση προσώπων στην πολιτική και οι διαχρονικώς χρήσιμοι ηλίθιοι

Σάββας Καλεντερίδης
Εν έτει 1996, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης βροντοφώναζε το «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς» στην ελληνική Βουλή, λίγες μέρες μετά την προδοσία των Ιμίων – η οποία έχει μείνει ατιμώρητη, παρότι ελληνικότατο έδαφος, και μετά τη συγκεκριμένη κρίση έχει περιέλθει σε μια κατάσταση που η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ασκήσει εθνική κυριαρχία.
Ο ελληνικός λαός μετά τα Ίμια και μετά την παράδοση Οτζαλάν στους Τούρκους, τυφλωμένος από κομματισμό και μπουκωμένος από τις παροχές με δανεικά, δεν μπόρεσε να δει ούτε την προδοσία ούτε τον κατήφορο και δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι ανύπαρκτοι θεσμοί, να τον τιμωρήσει βαρύτατα για αυτά τα εθνικά εγκλήματα και τις προδοσίες. Αντ’ αυτού τον εξέλεξε και πάλι πρωθυπουργό για να αποτελειώσει το έγκλημα, που ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας με την είσοδο στο ευρώ, κάτω από τις συνθήκες που έγινε, με την αρωγή του στενού του συνεργάτη και υπουργού, του κ. Χριστοδουλάκη, που και σήμερα προσπαθεί να μας σώσει, ως εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς!
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει πρόκειται για το φαινόμενο της ανακύκλωσης, όπως έγινε με την κυρία Κατσέλη, που κι αυτή μας έσωσε, ως υπουργός του νεκροθάφτη της Ελλάδας ΓΑΠ, και τώρα μας σώζει ως πρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με τον άλλο διασώστη τον κ. Ρουμελιώτη και πόσους άλλους, που τώρα κάνουν ότι όχι μόνο δεν συμμετείχαν στο έγκλημα, αλλά ούτε καν γνωρίζουν τίποτε γι’ αυτό!

Εν έτει 2015 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτή τη φορά –ο πρωθυπουργός ήταν απασχολημένος με τη διαχείριση της υπόθεσης της ομάδας της δραχμής, που σχεδίασε την... απαλλοτρίωση των αποθεμάτων της ΕΚΤ στην Ελλάδα αλλά και την απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού, όπως ανακοίνωσε η κ. Βαλαβάνη, που παρότι υπέρ της απαλλοτρίωσης και των χρημάτων που είχαν οι Έλληνες στις θυρίδες εκείνη διατηρεί τα χρήματά της στο εξωτερικό, ενώ τα 200.000 που υπήρχαν σε ελληνική τράπεζα τα απέσυρε διά της μητρός της δύο μέρες πριν από τα capital controls–, ο κύριος Δραγασάκης, λοιπόν, βροντοφώναξε τη φορά αυτή το δικό του «Ευχαριστώ τις ΗΠΑ», όχι μέσα στην ελληνική Βουλή, αλλά στις συχνότητες του ημιεπίσημου κομματικού ραδιοφώνου, «Στο Κόκκινο». Κι αυτό γιατί εκεί είναι το ακροατήριο που έπρεπε να το ακούσει!

Τι είναι όμως αυτό που έκανε στη μία περίπτωση έναν γερμανοτραφή πολιτικό, με στενές σχέσεις με το γερμανικό σύστημα εξουσίας (όρα αδελφός Σπύρος) και έναν άλλον πολιτικό, με στενές σχέσεις με το ρωσικό σύστημα εξουσίας (υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ γαρ μέχρι προ ολίγων ετών) να βροντοφωνάξουν το υπερήφανο «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» την επομένη δύο σοβαρών κρίσεων και δύο εξ αντικειμένου προδοσιών της πατρίδας μας;

Μα η επίσημη δήλωση υποταγής στην Ουάσιγκτον, η δήλωση από τα πιο επίσημα χείλη ότι στην Ελλάδα κάνει κουμάντο η Αμερική και ότι στη μια περίπτωση η Γερμανία και στην άλλη η Ρωσία θα πρέπει να πάψουν να πιστεύουν τα ψέματα που τους λένε οι μέχρι χθες πιστοί τους φίλοι!

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση με την πατρίδα μας.

A, για να μην το λησμονήσουμε: Το ευχαριστώ του κ. Δραγασάκη είναι και μια... προκαταβολή για την περιοδεία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, στην Ευρώπη, που έχει σχέση με τις δηλώσεις των πάντων για ανάγκη ρύθμισης του χρέους της Ελλάδας, ακόμα και του «κακού» κ. Σόιμπλε.

Με τη ρύθμιση ή με την υπόσχεση ρύθμισης ως βασικό «όπλο» θα πάει ο Αλέξης στις εκλογές, θα τις κερδίσει και θα εφαρμόσει σαν καλό παιδί το 3ο μνημόνιο, και οι πολίτες που ήταν στους δρόμους θα κληθούν να υπακούσουν τον νέο «λαϊκό ηγέτη» και κατά τα φαινόμενα θα το κάνουν.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Πολίτες και πολιτικοί κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η πατρίδα μας μια καχεκτική και απαξιωμένη χώρα, με το μόνο που μας σώζει να είναι πάντα η... ένδοξη ιστορία μας.

Μήπως ήλθε η ώρα να κάνουμε κάτι κι εμείς για να σηκωθεί αυτή η πατρίδα στα πόδια της, όρθια και υπερήφανη;

Ως πότε θα την βλέπουμε ατιμασμένη και γονυπετή;

Πηγή: Εφημερίδα "δημοκρατία"

19 σχόλια:

  1. Ναι - Να ψηφίσουμε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν αντικαταστάς παλαιοπολιτικούς με παλαιοκομματικούς είναι αυταπάτη ανανέωσης. Κάτι σαν να γυρίζεις ένα νόμισμα κορώνα-γράμματα για να διατηρήσεις την αξία του. Το νόμισμα που δεν είναι κυκλοφορήσιμο άλλο πια το καταργούν με νέο.

      Με άλλα λόγια, το Μνημονιακό Τόξο που έστησαν τα πολιτικά ζόμπις από ξερό-απονευρωμένο ξύλο πρέπει να σπάσει στο γόνατο ενός Λαϊκου Κινήματος. Μια απλή, εύκολη κι ανώδυνη κίνηση. Όμως, χρειάζεται ένα Λαϊκό Κίνημα που να εμπνέεται από εθνικά ιδεώδη. να είναι εύψυχο δηλαδή, με συνείδηση ότι γράφει Ιστορία. Διαφορετικά θα είναι ένα κίνημα-φούσκα όπως εκείνη του Δημοψηφίσματος. Και δεν αντέχει ο λαός άλλο σπάσιμο γονάτων, και δη από τιποτένιους.

      Με φιλικούς χαιρετισμούς,

      Διαγραφή
  2. Σχετικά με τον Σάλλα και τον Χριστοδουλάκη, να υπενθυμίσω ότι ο Σάλλας υπήρξε ένας από τους δύο ταμίες του ΠΑΣΟΚ (ο άλλος ήταν ο Λάμπρου) και είναι η "επιχειρηματική" παρουσία του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον για 20 χρόνια. Ο νοών νοείτο.

    Ο Χριστοδουλάκης, στέλεχος της Γερμανικής συνιστώσας φυσικά σιτίζεται από το "επιχειρηματικό" ΠΑΣΟΚ με μία ωραιότατη αργομισθία.

    Τώρα το που κολλάει ότι εκεί τον τοποθέτησε η σημερινή κυβέρνηση είναι μία άποψη που πρέπει να εξεταστεί αφού πρώτα ξυπνήσει, δεδομένου ότι είναι βαθειά νυχτωμένη.

    Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι από την ίδια μισθοδοσία, ετράφη και επί πενταετία ο γνωστός για τα πεπραγμένα του στην Εμπορική, "δεξιός" Προβόπουλος πριν μας σώσει και αυτός ως Πρόεδρος της ΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτάσαμε σε τέλμα και στο τέλος της Μεταπολίτευσης. Πλέον οφείλουμε από τα ερείπια να δημιουργήσουμε ένα νέο οικοδόμημα, πάνω σε ένα νέο σχέδιο με σύγχρονη πνοή ικανό να δώσει στον ελληνικό Λαό τη δύναμη και τη δυνατότητα να ζήσει, να προοδρεύσει και να μεγαλουργήσει. Δημιουργία νέας οικονομίας, νέας κοινωνικής σύνθεσης και νέας μορφής πολιτείας, υπερ του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής ανάπτυξης στην οποία συνολικά και συλλογικά οφείλουμε να στοχεύουμε. Τα λάθη του παρελθόντος, θα πρέπει να τα αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να τα έχουμε ως εφόδια για την διασφάλιση μιας καλύτερης Πατρίδας. Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ; " Όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Φτάσαμε σε τέλμα και στο τέλος της Μεταπολίτευσης"
      Το τέλμα το βλέπω, το τέλος της Μεταπολίτευσης, όχι, παρά το ότι αναφέρεται συχνά. Η Μεταπολίτευση δεν εξακολουθεί να κυβερνά πάνω στα συντρίμμια της χώρας; Πώς τέλειωσε, λοιπόν;

      Διαγραφή
  4. Μια καλη αρχη ειναι η δημιουργια ειδικων δικαστηριων για να λογοδοτησουν ορισμενοι πολιτικοι σαν τον ΓΑΠ και τον Σημιτη και μερικους αλλους,οχι πολλους, 80-100 ατομα το πολυ.
    Αυτο θα ηταν καλη αρχη καθως και η δημιουργια μεγαλης Ελληνικης βιομηχανιας και Δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 61,3% θα τους φαει.
    Αν νομιζουν οτι τελειωσαμε με το δημοψηφισμα, ειναι μακρυα νυχτωμενοι.
    Η επιχειρηση κατα του ελληνικου "Τους τη φεραμε!", θα γινει boomerang



    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Η πρωτη καθε μηνα, να κηρυχθει WEBDAY.
    Την ημερα αυτη, η τηλεοραση να μενει κλειστη ολο το 24ωρο.
    Αυτο, σαν αρχη για την απελευθερωση της ανθρωποτητας.

    Aς το παρει το web stream και ας το παει στα περατα του διαδικτυου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη, αλλά όταν άπαντες, ΗΠΑ, Ρώσοι, Κινέζοι λένε στη χώρα μας να μείνει στο ευρώ, διότι αυτό είναι το δικό τους συμφέρον, τότε ας μην ψάχνουμε για ντόπιους προδότες και ηλιθίους. Το δικό τους συμφέρον είναι η σταθερότητα της Γερμανίας και του Ευρώ, άσχετα με το αν ψοφήσει ο Ελλαδικός λαός από τα μνημόνια.

    Μόνη της είναι η χώρα μας, και το μόνο που μπορεί να κάνει ο λαός μας πλέον είναι να πολεμήσει για μια πολιτιστική και ηθική αναβάθμιση και να επιδιώξει την ανάπτυξη μέσα από τις τοπικές κοινωνίες. Ο Ανδρέας στο παρελθόν έδωσε πολλά χρήματα σε τοπική αυτοδιοίκηση και συνεταιρισμούς και τα έφαγαν. Τώρα ας δώσουν οι τοπικοί άρχοντες πίσω τα κλεμμένα, και ας κάνουν με αυτά επενδύσεις και ανάπτυξη. Εφόσον αυτό δεν γίνει, δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα εκτός από ένα πολύ σκληρό καθεστώς. Ποιός όμως θα το φέρει; Οι αξιωματικοί μιζαδορπάχτρες από τα ΚΨΜ, την τροφοδοσία, τα ανταλακτικά, τα εξοπλιστικά; Η διαφθορά έχει ποτίσει με δηλητήριο και έχει ξεράνει τα περισσότερα φυτά μας.

    Πρώτος ο Σημίτητης, αλλά και άλλοι πρωθυπουργοί, είναι επικίνδυνοι παράνομοι. Αφού λοιπόν όπως λέτε ο λαός επιτρέπει σε τέτοιους να κυβερνούν, και δεν βλέπει την τύφλα του, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και εμένα με εξαπάτησαν οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, και μάλλον και ο Τσίπρας. Για Σαμαρά δεν μιλάω, τουλάχιστον η δική μου φυτική κατάσταση μου επέτρεψε να μην ξεγελαστώ από αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dhladh gia ton Tsipra den eisai sigouros ? :) :) :) Ti allo na kanei o anthrwpos?

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε, χαχαχα! Έλα μου ντε!
      Η αρνηση της πραγματικότητας είναι μία, άμυνα του οργανισμού. Για μικρές χρονικές περιόδους μπορεί να είναι καλή και ωφέλιμη, αλλά αν περάσει σε μια μακροχρόνια κατάσταση τότε αλίμονο μας...

      Διαγραφή
  7. Ο Τσίπρας δείχνει δείγματα μέτριας νοημοσύνης, και συχνά μέχρι και αγαθοβιόλικης πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι είναι ανώριμος. Δεν έχω κανένα δείγμα ότι τα πήρε, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς που θησαύρισαν λόγω του αξιώματός τους. Οι πιέσεις προς αυτόν ήρθαν και από τη Ρωσία και από την Κίνα, τον πούλησαν όλοι οι ισχυροί διεθνείς σύντροφοι πλήν των εξαθλιωμένων λατινοαμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρη ερωτηση. Απο που προκυπτει οτι τον πουλησαν οι Ρωσσοι και οι Κινεζοι. ? Αυτοι ειδικα ηταν απο την αρχη αντιθετοι στο να βγει η Ελλαδα απο το ευρω, ο καθενας για τους δικους του λογους. Τα φουμαρα που πουλουσαν οι Λαφαζανηδες ηταν αποκλειστικα σανο για εσωτερικη καταναλωση.

      Διαγραφή
  8. Πραγματικά βρήκα και το άρθρο και τα σχόλια εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Από όλα αυτά κρατάω ως πιο καίρια με βάση τον δικό μου τρόπο σκέψης τα εξής:

    "Ο Τσίπρας δείχνει δείγματα μέτριας νοημοσύνης" πέστα Γιώργο που τον έχουν για τσακάλι
    "Το τέλμα το βλέπω, το τέλος της Μεταπολίτευσης, όχι, παρά το ότι αναφέρεται συχνά" Πέστα Nativist !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας δεχθούμε ότι έχει γίνει απίστευτο φαγοπότι και ότι έχουμε κάκιστους πολιτικούς.Είναι αληθές.
    Είμαστε οι μόνοι ? Η Τουρκία έχει καλύτερους ? Το Ισραήλ έχει καλύτερους ? Η Αλβανία έχει καλύτερους ? Γιατί Τουρκία,Αλβανία,Ισραήλ κάνουν οικονομικά θαύματα την τελευταία δεκαετία αντίθετα χώρες της Ευρώπης κάνουν βήματα πίσω ? Η Ιρλανδία,η Ισπανία,η Ιταλία και η Φινλανδία που ας δεχθούμε ότι έχουν τιμιοτέρους πολιτικούς γιατί αγγομαχούν.Μήπως πέρα από τις δομικές τρέλες της οικονομίας μας ευθύνεται και άλλος παράγων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ τού αποτελέσματος μπορείς να κρίνεις, αλλά πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι σύγκριση μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών πολιτικών. Έχεις εσύ υπ' όψιν σου περιστατικά διαφθοράς, τα οποία να μένουν εκεί ατιμώρητα; Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί πολιτικοί κοιτάζουν το συμφέρον των χωρών τους. Ασφαλώς υπάρχει κι εκεί διαφθορά, διαβάζομε διάφορα κατά καιρούς, αλλά πάντως αγαπούν την πατρίδα των. Εδώ;

      Πού βλέπεις, αλήθεια, το οικονομικό ... θαύμα (sic) τής Αλβανίας; Στο ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της βρίσκεται ακόμη στην χρεοκοπημένη Ελλάδα και μεγάλο μέρος αλλού (κυρίως Ιταλία);

      Πού θέλεις να καταλήξεις, τελικά; Στις θεωρίες συνωμοσίας, τύπου "αντιπροοδευτικού';

      Διαγραφή
  10. Eγω βλέπω πως έχει πλέον εμφανιστεί η ιστορική ευκαιρία στην Τουρκία να λύσει το πρόβλημα του Αιγαίου όπως έλυε το Κυπριακό πρίν 41 χρόνια. Τώρα, που είμαστε ακόμα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θεσμοί που εγγυώνται την μή επέμβαση της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύρραξη. Είναι ειρωνικό η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ να μας αφήνει εκτεθειμένους και ευάλωτους, την ωρα που υποτίθεται οτι είμαστε σαυτή για την προστασία μας. Η ποιότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας προϊδεάζει για την έκβαση. Ο Σουν Τσού είχε πεί οτι οι μάχες έχουν ήδη κερδηθεί ή χαθεί πρίν ξεκινήσει η διεξαγωγή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασίλιε, αν είχαν την όποια δύναμη ή την όποια ανεξαρτησία, Ρωσία και Κίνα μαζί μπορούσαν να αλλάξουν το σκηνικό στην Ελλάδα. Δεν το κάνουν διότι δεν μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την στιγμη που δεν το κανουν, το αν δεν θελουν η' αν δεν μπορουν ελαχιστη σημασια εχει. Οποτε το να επικαλουνται, οποιοι επικαλουνται, την Κινα και την Ρωσσια καταληγει ανευ ουσιας.

      Διαγραφή
  12. Ε, καημένε Σάββα... Μόνο ο Χριστοδουλάκης είναι; Πώς το 3ο/ο εκτινάχθηκε στο 33ο/ο; Δυστυχώς έχουμε καταντήσει να μας διοικούν τα λαμόγια...Και φαίνεται πως αυτά τα λαμόγια είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.