28/7/15

Διαβάστε τι λέει στενός συνεργάτης του Τσίπρα για τον Βαρουφάκη - Ώρες περισυλλογής για τους υποστηρικτές του π. ΥΠΟΙΚ

Στα δυο αυτά πρόσωπα κρεμόταν η τύχη της χώρας επί 5,5 μήνες. Τώρα είναι στα χέρια Τσίπρα, Τσακαλώτου, στενού φίλου του Βαρουφάκη!
Αν νομίζετε ότι αυτά τα «καμώματα» του Γιάνη Βαρουφάκη (φωτογραφία) δεν απασχόλησαν ορισμένους από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού (πιο στενούς δεν γίνεται) κάνετε λάθος. Εις εξ αυτών, ο οποίος κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου και πρόκειται να συμμετάσχει και στη διαπραγματευτική ομάδα με την τρόικα, μου εξέφραζε το πρωί της Δευτέρας την έκπληξή του όχι τόσο για το σχέδιο (αυτό με το χακάρισμα των ΑΦΜ) Βαρουφάκη όσο για το γεγονός ότι ήθελε να το υλοποιήσει κιόλας και έκανε μάλιστα ασκήσεις επί χάρτου.
Με απίστευτη ελαφρότητα προφανώς για να δείξει πόσο μεγάλη οικονομική διάνοια είναι. Ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας τον χαρακτήρισε, μόλις άκουσε άφωνος και το ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Βαρουφάκη, ως έναν άνθρωπο που επιδιώκει πρωτίστως τη δημοσιότητα και ότι (σας το μεταφέρω επί λέξει) «είναι ικανός να φτάσει στα άκρα , προκειμένου να είναι στην πρώτη σελίδα του ελληνικού και ξένου Τύπου». Είναι αδίστακτος μόνο και μόνο για να βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα, κάτι που τον ικανοποιεί πλήρως.


Υστερία δημοσιότητας
Αλλά οι αποκαλύψεις του ανώτατου κυβερνητικού αυτού παράγοντα για τον Βαρουφάκη δεν σταματούν εδώ. Μου είπε ότι τον καταλαμβάνει πολύ συχνά μία υστερία δημοσιότητας, ότι βγαίνει και λέει προς τα έξω ορισμένα πράγματα που έχει ο ίδιος στο μυαλό του ή τα έχει συζητήσει με τους φίλους του σε μία από τις συμμετοχές του σε διάφορα think tanks που μετέχει με ορισμένους παράξενους τύπους. Οπως για παράδειγμα με τον βρετανό οικονομολόγο Νόρμαντ Λαμόντ, που όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κατέρρευσε η στερλίνα. Αλλωστε ο Λαμόντ ήταν «κολλητός» του Βαρουφάκη και φαν της στρατηγικής Τσίπρα εναντίον της λιτότητας. Να σκεφτείτε ότι λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2015, ο Λαμόντ έγραψε ένα άρθρο σε βρετανική εφημερίδα και θεοποιούσε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι θα προκαλέσει ζημιά στονΝτέιβιντ Κάμερον. Τις ιδέες αυτές ο κ. Βαρουφάκης προσπάθησε να τις εφαρμόσει στην πράξη.
nnn
Η υπόθεση Βαρουφάκη (και όσοι κρύβονται από πίσω της) να είστε βέβαιοι ότι θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Εμαθα ότι η Εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΕυτέρπη Κουτζαμάνη διαβάζει πυρετωδώς τούτες τις ημέρες όλα όσα αναφέρονται για την υπόθεση του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και εντοπίζει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για να προχωρήσει στα περαιτέρω. Την ίδια ώρα 24 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ρωτώντας τον εάν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, με τη δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα γαλάζια στελέχη προτίθενται εντός των ημερών να καταθέσουν και μήνυση εναντίον του κ. Βαρουφάκη για απιστία και εσχάτη προδοσία.


Plan B, IOU και Levy Institute
Ξέρετε ποιον θυμήθηκα ακούγοντας όλα αυτά περί Plan B και IOU; Τον Δ. Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Ινστιτούτου Levy, σύζυγο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου (η οποία να σημειώσω ότι από την καρδιά του think tank του Σόρος και του Levy Institute βρέθηκε εν μιά νυκτί στο υπουργείο Εργασίας). Μου λένε ότι οι κ.κ. Βαρουφάκης και Παπαδημητρίου συνεργάζονταν στενά και μου υπενθύμισαν ότι η φράση που έλεγε προτού την εγκαταλείψει ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία να την υιοθετήσει ο κ. Βαρουφάκης ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον κ. Παπαδημητρίου («You need something similar to the Marshall Plan» είχε πει από τον Φεβρουάριο του 2102).
nnn
Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην «Αυγή» ο κ. Παπαδημητρίου τάχθηκε υπέρ της εξόδου από του ευρώ και υπέρ ενός παράλληλου νομίσματος: «Η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος ή IOUs αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας» είχε πει. Τώρα θα μου πείτε τι διαφορετικό λέει από τον κ. Βαρουφάκη; Να σημειώσω επίσης ότι στη σύνθεση του ΔΣ του Ινστιτούτου Λέβι περιλαμβάνονται εκλεκτά τέκνα του διεθνούς... «αρπακτικού» χρηματοπιστωτικού συστήματος, ορισμένοι από τους οποίους έχουν βάλει βαθιά το χεράκι τους στην ελληνική κρίση, όπως οι Martin Leibowitz (σύμβουλος της διαβόητης Margan Stanley), Joseph Stiglitz, Leon Bostein και άλλοι. Ολοι αυτοί, μαζί με την Ελενα Παναρίτη, ήταν το λεγόμενο «παρεάκι» των Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Βαρουφάκη αλλά (παλαιότερα) και του Γ. Παπανδρέου.
BHMA

8 σχόλια:

  1. Βλέπω την τακτική του αποπροσανατολισμού και του αιφνιδιασμού, επειδή ασχολούμαστε με τα εσωτερικά ενός κόμματος που πλάθει μια εσωτερική διαμάχη ώστε να ξεγελάσει για άλλη μια φορά τους πολίτες.
    Οι μισοί πολεμούν, και καλά, τους άλλους μισούς του κόμματος των νεοπασόκων για να εκτονώνεται η πίεση της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Κι επειδή στην πολιτική το αποτέλεσμα μετράει, τι έχουμε; Οι μεν δραχμολάτρες, διαφωνούν με τα έργα των δραχμομάχων (βάλτε ευρώ αν θέλετε) αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι κυβερνητικοί, με τους εσωτερικούς αντιπάλους τους. Άρα το αποτέλεσμα είναι να παίζουν για άλλη μια φορά με τους εντυπωσιασμούς μέχρι την κίνηση της αιφνιδιαστικής κίνησης, δηλαδή της υπερψήφισης όλων των μέτρων.
    Δούλεψε προεκλογικά μια χαρά και τους έβαλε στην εξουσία. Δούλεψε και πάλι το κόλπο, εν μέσω των "διαπραγματεύσεων" με ταξίδια των δραχμολατρών σε Ρωσία και Βενεζουέλα, ενώ οι δραχμομάχοι συνομιλούσαν με τους ευρωπαίους. Γιατί να μην το συνεχίσουν και τώρα που τον Αύγουστο θα κριθούν τόσα πολλά;
    Και ενώ ασχολούμαστε με Βαρουφάκηδες και Τσίπρες, αποσβολωμένοι στο χαζοκούτι, όλες οι ύαινες κάνουν βόλτες γύρω μας. Είτε τροικανοί λέγονται, είτε τζιχαντιστές, αλβανοί κλπ. Τελικά η δημοκρατία των ολιγαρχών, χρειάζεται πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου και χαρακτήρα προβάτου. Αν πέντε χρόνια και έξι μήνες υποκρισίας δεν μας αφυπνίζουν, τότε το μόνο που περιμένω είναι μια αποφράδα ημέρα. Και με τέτοιους καριερίστες στρατιωτικούς, μπορεί να είναι και περισότερες απο μία.
    Αλλά και πάλι, τι έγινε; Αμα υπάρχουν λεφτά, ζτον μπούστον μας όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υ.γ. Ο Βίτσας, ρε παιδιά; Δηλαδή πόσο περισσότερο ακόμα, μπορούν να ξεφτιλιστούν οι "φύλακες" του Έθνους;

      Διαγραφή
  2. Σάββα, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Όχι άλλο Βαρουφάκη! Έχομε και σοβαρότερα προβλήματα.

    Ναι, ξέρω, ρίχνει νερό στον μύλο των σκληροπυρηνικών τού Βερολίνου, ίσως δουλεύει και γι αυτούς -ουδείς μπορεί να γνωρίζει-, αλλά φτάνει πια.

    Και η πολλή ενασχόληση με τα κομματικά, νομίζω ότι δεν συνάδει με το πνεύμα του ιστολογίου σου, όπως το ξέρομε από τότε που το έφτιαξες. To προτιμήσαμε επειδή διέφερε από τα άλλα.

    Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ζητώ τίποτα απ τον σχη! Απλά έθεσα την γνώμη μου για την τακτική του disinformation- deception- execution, που ακολουθεί η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη περίοδο.
      Ακολουθώ τον ινφογνώμωνα εδώ και χρόνια σαν φανατικός εραστής και έτσι θέλω να παραμείνω.

      Διαγραφή
  3. Nativist,

    όντως, έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα.
    Πολύ σοβαρότερα από τον α-σόβαρο Βαρουφάκη.
    Όμως, δεν πιστεύεις κι εσύ και οι περισσότεροι από μας, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει αυτοί που ζημιώνουν τη χώρα να ερευνώνται και και τιμωρούνται, αν πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς πρέπει. Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να καταντούμε "πρωινάδικο" και να κάνομε τον κάθε Βαρουφάκη κεντρικό μας θέμα και "ήρωα", χαρίζοντάς του την μία ανάρτηση μετά την άλλη.

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει η Δικαιοσύνη (η όποιας ποιότητας Δικαιοσύνη που έχουμε) να ερευνήσει τάχιστα και να αποφασίσει είτε αρχείο, είτε ποινική προδικασία.

      Διαγραφή
    3. Μην λησμονείς ότι οι απανωτές μηνύσεις και δίκες, αν βέβαια φθάσουν σε δίκες, είναι ένα μέσο αποπροσανατολισμού από τα τρέχοντα. Το μέσον αυτό μετήλθαν κατά κόρον και οι προηγούμενοι.

      Αλλά σε άλλο πνεύμα έγραψα εγώ. Αν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιό μου 29 Ιουλίου 2015 - 5:49 π.μ, θα το αντιληφθείς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.