9/7/15

Οταν ο Τσίπρας μίλησε στον Παυλόπουλο στον ενικό: Είμαι στη διάθεσή σου

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ
Αίσθηση δημιούργησε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μιλώντας του στον ενικό, μπροστά στις κάμερες.
Στην αποψινή συνάντησή τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε το «πρωτόκολλο» και απευθύνθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο στον ενικό, δηλώνοντάς του «Είμαι στη διάθεσή σου για ενημέρωση».

«Καταθέσαμε σήμερα την επίσημη πρόταση στον ESM για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για μεσοπρόθεσμο διάστημα. Αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση από τη μία πλευρά είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και από την άλλη οι σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση και αναγκαία απομείωση χρέους για βιώσιμη λύση και οριστική έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη συνομιλία μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η συζήτησή τους. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας. Είμαι στη διάθεσή του για διαρκή ενημέρωση. Η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο είναι προϋπόθεση για καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η σημερινή ημέρα έχει βαρύνουσα σημασία, αναφερόμενος αρχικά στη συζήτηση που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και στο γεγονός ότι ο Μανουέλ Βαλς στη γαλλική βουλή στάθηκε σε δύο ζητήματα. «Μίλησε για την καθοριστική σημασία της Ελλάδας στην Ευρώπη και αρνήθηκε την εκδοχή ενός Grexit. Επίσης, ο κ. Βαλς πήρε θέση για την αίτηση προς τον ESM, χαρακτηρίζοντάς την μία ισορροπημένη θέση, που αποτελεί βάση για την όλη διαπραγμάτευση. Ας είναι αυτή η ημέρα μία αρχή για την προσπάθεια που θα κορυφωθεί την Κυριακή με την Ελλάδα, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης, θα σταθεί όρθια και θα συμβάλει στην πορεία της Ευρώπης στο δύσκολο μέλλον.
Πηγή: iefimerida

3 σχόλια:

  1. ο καθωσπρεπισμος μας μαρανε σε μια κοινωνια που διαλυεται..
    να θυμησω τους διαλογους παυλοπουλου μειμαρακη στη βουλη??
    επειδη εγινε γλαστρα της δημοκρατιας με κοστουμι κ γραββατα θα του μιλαμε και στον πληθυντικο??
    ουτε για φτυσιμο δεν ειναι το ελεεινο σιχαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "ελεεινό σίχαμα" μην ξεχνάς πως το διάλεξε το κόμμα σου. Εν πάσει περιπτώσει δεν παύει να είναι ο ανώτατος πολιτιακός άρχοντας και ως τέτοιον πρέπει να τον σεβόμαστε, όπως επίσης και ο αρχηγός σου.

      Διαγραφή
    2. δε νομιζω οτι με ξερεις για να ξερεις τι ψηφισα.αλλα δειχνεις ετσι την ωριμοτητα του χαρακτηρα σου.παρολαυτα θα σε ενημερωσω οτι δεν ανηκω σε κανεναν κομματικο χωρο γιατι το διαιρει και βασιλευε ειναι αιωνες τωρα τροπος διχασμου και ελεγχου της κοινωνιας.μιλαμε ξεκαθαρα για το κατακαθι τον παυλοπουλο.για τον τσιπρα θα τα πουμε αλλη φορα

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.