4/7/15

Ο κ. Τσίπρας ψεύδεται




  1. Ο κ. Τσίπρας ψεύδεται
  2. Μετράνε μέρες...
  3. Γράμμα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μου
  4. Πισσαρίδης: Λέγοντας ΟΧΙ, ο ελληνικός λαός φεύγει από το ευρώ
  5. Η επόμενη μέρα του «Οχι»
  6. Α. Φωκάς: Μήπως σφάλουμε;
  7. Τι Να Ψηφίσω Στο Δημοψήφισμα
  8. «Δεν θα παραδώσουμε ερείπια στα παιδιά μας»
  9. ” ΝΑΙ στην Ευρώπη” λένε μέλη του Ρήγα Φεραίου
  10. Ναι στην Ευρώπη, ναι στην Ελλάδα
  11. Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν είπε περισσότερα ψέματα

13 σχόλια:

  1. Ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν:
    "Ξεράστε ελεύθερα 11 φορές με το σεσημασμένο φαιοφιλελέρα Στούπα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalos tin aderfi psychy pantera roso epanastati tou pliktrologiou.. ...Re poses
      proines efimerdes tis augis poulises simera El commandant tsepapara????Pou eisai emathes apo pou klani kota epanatsati tis dekaras? I irthes na mas zaliziseis ta kakkala me emfylious kai ilithiotites tis koumoundourou.Pare kouponi me ton arithmo 3 ..klironei ena taksidaki stin Borea Korea xoris epistrofi...

      Διαγραφή
  2. Οποιος βλέπει την φωτογραφία της Κωνσταντοπουλου που έβαλες, Ανδρέα, αντιλαμβανεται ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με τους χαυγιτες ΔΕΝ είναι σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος βλέπει την φωτογραφία της Κωνσταντοπουλου που έβαλες, Ανδρέα, αντιλαμβανεται ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με τους χαυγιτες ΔΕΝ είναι σύμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω αλλά δεν κρατιέμαι με αυτά που βλέπω. Καλα, βλαμμένοι είστε? Είδατε μία φοτογραφία με κάποιο ατομο να σηκώνει το χέρι και αυτομάτως χωρίς καμία κριτική σκέψη βγάλατε αυτό το άτομο οπαδό του 3ου Ράιχ?

    Με τον τρόπο σκέψη σας το άγαλμα της ελευθερίας, τα παιδάκια στην σχολική τάξη όπου σηκώνουνε το χέρι τους για να τους δοθεί ο λόγος, ο δρομέας που μόλις έφτασε στον τερματισμό πρώτος με τα χέρια ψηλά σαν ένδειξη νίκης κλπ κλπ ειναι ΌΛΟΙ τους φασίστες ή ναζιστές.

    Βλέποντας μόνο μια φωτογραφία και αδιαφορώντας τελείως για το πότε, τι ειπώθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες πάρθηκε, και εξαιτίας του ότι ένας χάνος παράθεσε μια φωτογραφία των ναζί με παντελώς διαφορετικη χειρονομία, βγάλατε και πόρισμα. ΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ και όλα τα δεινά του κόσμου η εικονιζόμενη!

    Ρε το καταλαβένετε ότι με αυτα τα αυθαίρετα πορίσματα σας και τις παρερμηνείες σας ΕΣΕΙΣ γίνεστε οι φασίστες?

    Δεν είναι δυνατόν να δημοσιέυεται σχόλια-μορφώματα με κανένα ίχνος κριτικής σκέψης, με διαστρεβλώσεις και να νιώθετε υπερασπιστές της Δημοκρατίας! Για όνομα του Θεού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ere eksypne pia enai I diafora tou kokkinou fasismou me ton Mauro. Autos to zoon I proedros imimathi kani tin epanstatiki grothia ton koumouniston tou mesopolemou. Vre ilithio plasma. Ta thelete ola dikasas kai ta dika mou dikasas..Eleos. Evgalan ton xrysaugit kasidiari apo tin fylaki gia na syspirosei psifous enantion tou NAI San to 1939 oi Sovetiki tou Stalin me tous Nazides tou Hitler synergazotan apsoga..

      Διαγραφή
    2. Pesta sta thymata tou kokkinou fasismou kai sta gulag vre kokkino fasistoides oti oi dimioi tous itane proodeutikoi kai meta ela na mas peis pia einai diafora tou stalinismou apo ton Hitlerismo.

      Διαγραφή
    3. Dim
      Θα σου απαντούσα ότι το βλαμμένο άτομο είσαι συ, αλλά από το περιεχόμενο του σχολίου σου αποδεικνυεσαι αστείο.
      Και το δικαίωμα στη γελοιότητα και την ανοησία δεν μπορεί να σου αφαιρεθεί.

      Διαγραφή
    4. Ψυχραιμία αγαπητοί, δεν σας κατηγόρησα ως βλαμμένους, σας ρώτησα και σας παρότρυνα να σκεφτείτε αν είστε. Εσκεμμένα χρησιμοποίησα την λέξη βλαμμένος(συνώνυμο του ηλίθιου) και όχι χαζός μιας και ο βλαμμένος είναι δυνητικά ικανός να σκεφτεί (αν το θέλει) αλλά επιλέγει να μην το κάνει. Ο χαζός εξορισμού είναι ανίκανος να προβεί σε κάτι τέτοιο, οπότε θα πρέπει να είσαι ο ίδιος χαζός αν περιμένεις από κάποιον να σκεφτεί και να απαντήσει στο αν είναι χαζός. Τα λέω αυτά για να σας δείξω ότι δεν υποτίμησα την ευφυΐα σας, κάθε άλλο.

      Τώρα, συλλογικά και από τους δυο σας κατηγορήθηκα ώς ημιμαθής, κοκκινό-φασιστοειδές και βλαμμένος ευθέως. Για να απαντήσω, ξέρω ποια είναι η εικονιζόμενη και δεν αναφέρθηκα στο τι την θεωρώ γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να την υποστηρίξω. Ωραίες και οι ιστορικές αναδρομές και σίγουρα πολύ χρήσιμες και εκπαιδευτικές αλλά όχι έτσι όπως γίνανε εδω απλά και μόνο επειδή βόλευε για να χαρακτηριστώ παρομοίως. Αυτό που σχολίασα είναι το κατά πόσο φασιστικός είναι ο τρόπος σκέψης σας που πολύ απλά με την παράθεση 2 άσχετων φωτογραφιών βγάλατε συμπεράσματα, διακρίνατε ομοιότητες στην χειρονομία και κατηγορήσατε κάποιον.

      Αυτό αποδεικνύεται και απο τις κατηγορίες σας προς εμένα, χωρίς καλά καλά να σκεφτείτε καν το τι είπα βασιστήκατε πάνω σε στερεότυπα και μια αρρωστημένη προκατάληψη του νου σας και με κατηγορήσατε. Αυτό θυμίζει ΦΑΣΙΣΜΟ, κύριοι και μιας και φαίνεται ότι τον απεχθάνεστε στην πραγματικότητα τον ασπάζεστε εν αγνοία σας .

      Επίσης το ίδιο έκαναν και οι καταδότες επι κατοχής και εμφυλίου, κατηγορούσαν κόσμο χωρίς πολύ σκέψη, μια απόκληση από την κόσμια για αυτούς συμπεριφορά και χωρίς πολύ σκέψη για το τι ειπώθηκε η κάτω από ποιες καταστάσεις, ήταν αρκετή για να οδηγηθεί στο απόσπασμα κάποιος άξιος ή αθώος. Έτσι όπως σκέφτεστε, σήμερα θα ήσασταν ΕΣΕΙΣ αυτοί οι καταδότες.

      Διαγραφή
    5. Να αναφέρω μόνο ότι όποιος έχει πάει στην Νέα Υόρκη θα έχει παρατηρήσει ότι το άγαλμα της Ελευθερίας δεν έχει καμία σχέση η στάση του σώματος του με την στάση του σώματος της Κωνσταντοπούλου (το χέρι κρατάει ψηλά έναν δαυλό με το φως της Ελευθερίας και δεν σηκώνει ψηλά την γροθιά του με επιθετική στάση).Πόσο μάλλον η έκφραση του προσώπου της Κωνσταντοπούλου όπου η επιθετικότητα και η οργή περισσεύουν σε σχέση με τη νηφαλιότητα που αποτυπώνεται στο πρόσωπο του αγάλματος.

      Προφανέστατα τεράστιες διαφορές υπάρχουν και στα παιδιά στο σχολείο όπου σηκώνουν το χέρι για να ζητήσουν τον λόγο και όχι για να καλέσουν σε στασιασμό και αναρχία...

      Έτσι αυτά τα ολίγα για να μην γίνονται τραγικά αστείοι αλλά και επικίνδυνοι παραλληλισμοί με απώτερους σκοπούς φοβάμαι....

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς! Όπως είπες καμία ομοιότητα δεν υπάρχει μεταξύ αυτών των παραδειγμάτων, και αυτό επιδιώκω να αναδείξω. Αλίμονο σε όσους διακρίνουνε μια τέτοια ομοιότητα.

      Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι η παρρησία επιθετικότητας και οργής. Δεν διακρίνεται κάποιο μικρόφωνο κοντά της και ενδεχόμενος να εκφωνεί λόγο -ότντας πολιτικός- με μόνη επιλογή να φωνάξει ώστε να ακουστεί στο κοινό. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιλήσει δυνατά θα έδινε την εντύπωση -σε όποιον την αναζητούσε- ότι διακατέχεται από επιθετικότητα γιατί πολύ απλά οι ίδιοι μυς του προσώπου ενεργοποιούνται και στις δύο περιπτώσεις.

      Μία φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο παρά απεικόνιση της στιγμής υπό την οπτική γωνία του φωτογράφου. Τίποτα άλλο. Εννοείται οτι διακρίνεται ένα στιγμιαίο γεγονός αλλα βλέποντας τη, δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι ειπώθηκε, τι προηγήθηκε και τις σχετικές συνθήκες (context).

      Μπορεί να βγάζει λόγο και να μιλάει δυνατά. να διακατέχεται από αίσθημα μίσους, οργής, επιθετικότητας(προς ποιον?), νίκης, ικανοποίησης, δικαίωσης δεν ξέρω ούτε μπορώ να πω για το αντίθετο.

      Με τι την συνδέουμε στο μυαλό μας είναι αποκλειστικά ευθύνη του μυαλού μας κατεπέκταση δική μας. Όταν μάλιστα ανάγουμε συμπεράσματα και κατηγορούμε κατάπτυστα τόσο επιπόλαια από μια φωτογραφία είμαστε υπόλογοι και ερχόμαστε στην ζώνη του απολυταρχισμού και του φασισμού και αυτό προσπαθώ να τονίσω.

      Αυτό γίνεται νοοτροπία σκέψης και επιβλαβής για το Έθνος μας, με όμοιο τρόπο σκέφτεσαι στην καθημερινότητα σου και κατηγοριοποιείς και απορρίπτεις τους πατριώτες σου, βοηθάς στον διχασμό και στην διάσπαση του.

      Εγώ ήδη είμαι για τον Ellhna ένα κόκκινο φασιστοειδές για παράδειγμα όπως με χαρακτήρισε. Δεν του πήρε πολύ, με μία γρήγορη ανάγνωση του ενός και μοναδικού σχολίου μου (μέχρι τότε) κάτω από έναν αρρωστημένο προφανώς προϊδεασμό που τον διακατέχει χωρίς να σκεφτεί το τι είπα. Αριανοί κάψανε τις προάλλες έναν ασπρόμαυρο σκύλο σαν ένδειξη εκδίκησης κατά του ΠΑΟΚ λες και ο σκύλος διάλεξε έστω και τα χρώματα του. Εκεί οδηγούμαστε κύριοι με τέτοια συμπεριφορά και χωρίς να σκεφτούμε καλά καλά.

      Εδώ το πρόβλημα είναι ο αρθρογράφος, που έδωσε δύο φωτογραφίες αυθαίρετα και ανέθεσε τα συμπεράσματα σε εμάς, ώστε να νομίζουμε ότι εμείς μόνοι μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα. Αντί να του που με: Κατσε, τι μαλακίες ανεβάζεις? Γιατί πας να με κατευθύνεις τόσο ύπουλα? Πως τα σύνδεσες αυτά τα δύο, δώσε ένα Βίντεο για να δούμε γιατί έκανε την χειρονομία ή εξήγησε το περιστατικό αντίθετα κάποιοι έκανα την σύνδεση με την εντύπωση ότι είναι δική τους καθαρά επιφοίτηση, και έτσι την υπερασπίζονται και την ασπάζονται σε προσωπικό επίπεδο.

      Διαγραφή
    7. Δες ξανά τη φωτογραφία.
      Πληροφορησου, ψάξε να μάθεις ποτε έκανε αυτήν την χειρονομία, πού και γιατί η Κωνσταντοπουλου.
      Διάβασε ξανά, πολλές φορές για να καταλάβεις τι έγραψες, το πρώτο σου σχόλιο.
      Τότε θα αντιληφθεις-ισως- ότι αυτό που σου έγραψα:το δικαίωμα στη γελοιότητα και την ανοησία δεν μπορεί να σου αφαιρεθεί, δεν είναι φασιστική αντιμετώπιση, αλλά ανθρωπιστική παραχώρηση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.