16/7/15

Η κυβέρνηση έχει ήδη πέσει...


Η δεδηλωμένη δεν έχει στιγμιαίο χαρακτήρα. Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτυπώνει τη διάθεση των κυβερνητικών βουλευτών τη στιγμή που δίδεται, αλλά την πάγια στήριξή τους στις επιλογές της κυβέρνησης.  Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ψηφίζουν μονοκούκι όλα τα νομοσχέδια και δεν θα υφίσταται η έννοια της ψήφου κατά συνείδησιν. Όμως αυτό που καταψήφισαν χθες 39 κυβερνητικοί βουλευτές δεν ήταν ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Ήταν ο οδικός χάρτης για την κυβερνητική πολιτική. Ήταν η κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο πιο σημαντικό ζήτημα της νεότερης ιστορίας μας. Ήταν η συμφωνία την οποία προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Πώς είναι δυνατόν να τα απορρίπτεις όλα αυτά και να στηρίζεις την κυβέρνηση; Αυτά ακριβώς θα κληθεί και θα κληθείς να εφαρμόσετε, με μια σειρά εφαρμοστικούς νόμους. Θα τους καταψηφίσεις κι αυτούς; “Ναι”, δηλώνουν ήδη οι “αντάρτες” για τους οποίους η σωστή στρατηγική είναι “να πάρουμε τα λεφτά και μετά να τους κοροϊδέψουμε πάλι τους κουτόφραγκους.” Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί υπάρχει και το “θα μπουκάρουμε στο νομισματοκοπείο” (Αλήθεια, γι’ αυτό το καραμπινάτο πραξικόπημα που ετοίμαζε ο Λαφαζάνης και η πλατφόρμα του, η Εισαγγελία Εφετών δεν θα διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα;) Άρα, πώς την φαντάζεσαι την κυβερνητική πλειοψηφία, κυβερνητικέ βουλευτά; Να στηρίζεται στην αντιπολίτευση;

Για τη συνέχεια marketnews




1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνηση δεν έχει πέσει.

    Οι βουλευτές της πλειοψηφίας μετά την χθεσινή ψηφοφορία, υποχρεώνουν τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές και να τις διεκδικήσει με άλλα ψηφοδέλτια που θα έχουν σαν στόχο μία περισσότερο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα.

    Από τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, και οι επόμενες εκλογές θα δώσουν πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως υψηλότερη από την σημερινή.

    Σε κάθε περίπτωση τα προβαλλόμενα περί "αριστερής παρένθεσης" παραμένουν στην σφαίρα της φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.