5/7/15

FT: Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις ΕΕ-ΔΝΤ

Τι κρύβει η δημοσίευση της έκθεσης για το χρέος λίγο πριν το δημοψήφισμα. Γιατί ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στην Ευρώπη. Η πίεση για το «ναι» στο δημοψήφισμα και οι σχεδιασμοί των Βρυξελλών που τορπιλίστηκαν από την... Ουάσιγκτον. Τι έγινε στο Δ.Σ. του Ταμείου.

Η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες, τέσσερις μέρες πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έχει τη σημασία της και ας επισκιάζεται από την ένταση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας..
Το Ταμείο εγκαταλείπει με τον πιο πανηγυρικό τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΕ τις περασμένες εβδομάδες, σύμφωνα με τον οποίο το ΔΝΤ έκανε υποχωρήσεις και αποδέχθηκε να συζητήσει για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά την λήξη της πεντάμηνης παράτασης, ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση την ΕΕ και δη την Γερμανία. Ως αντάλλαγμα το ΔΝΤ πήρε τις σκληρότερες θέσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά και τον ΦΠΑ. Κάπως έτσι εγκαταλείφθηκαν σε μια νύχτα οι συμβιβαστικές προσπάθειες της Κομισιόν και η ελληνική πρόταση από καλή «βάση» για συζήτηση, κατέληξε στα αζήτητα.

για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που τινάχτηκε στον αέρα είναι η υστερική ανοησία της Γερμανίας, ότι η κρίση στην Ελλάδα, και κατ΄ επέκτασιν σχεδόν σε όλη την Ευρωζώνη, θα "ετακτοποιείτο" μόνον με την πολιτική διάλυσης των κρατών (λιτότητα) και χωρίς καμμία αναδιάθρωση χρέους (κούρεμα).

    Το ΔΝΤ αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων, και επειδή δεν είναι σουαρέ κυριών όπως το eurogroup, να πιστοποιήσει επιστημονικά ότι οι Γερμανοί κάνουν λάθος, και έχουν πάρει στον λαιμό τους όλη την Ευρωζώνη.

    Κάποτε υπήρχε μία Ευρωπαική Ένωση, θα λένε οι ιστορικοί του μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.