11/8/16

Ιαπωνία: Κάθετη φάρμα εσωτερικού χώρου παράγει 12.000 μαρούλια την ημέρα με φωτισμό LED


Μεγάλη ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία ολοκλήρωσε νέα σειρά πειραμάτων καλλιεργειών σε κάθετες φάρμες εσωτερικού χώρου, με δοκιμές σε δύο εγκαταστάσεις, η μία εκ των οποίων μπορεί πλέον να παράγει 12.000 μαρούλια την ημέρα μέσω τεχνολογίας φωτισμού LED. 

Η γεωργία εσωτερικού χώρου αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη τάση στα αστικά κέντρα, όπου η διαθέσιμη καλλιεργήσιμη γη δεν είναι αρκετή. Μια μεγάλη ποικιλία από χόρτα και λαχανικά μπορεί να καλλιεργηθεί σε περιβάλλοντα ελεγχόμενου κλίματος κάτω από φωτισμό LED, με τη συγκεκριμένη μέθοδο παραγωγής τροφίμων να χαρακτηρίζεται μάλιστα από υψηλή ενεργειακή απόδοση. 

Οι δύο νέες φάρμες στην Ιαπωνία αποδεικνύουν τις δυνατότητες της λεγόμενης αστικής γεωργίας εσωτερικού χώρου. Οι εγκαταστάσεις της πρώτης φάρμας στην επαρχία Σιζουόκα έχουν επιφάνεια περίπου 1.850 τετραγωνικά μέτρα και τους τελευταίους 14 μήνες καλλιεργούνται εκεί πέντε διαφορετικές ποικιλίες μαρουλιού. Σήμερα, η συγκομιδή της μονάδας έχει φτάσει τα 12.000 μαρούλια την ημέρα. Η αποτελεσματική κάθετη διαρρύθμιση των γεωργικών εγκαταστάσεων εξοικονομεί γη, ενέργεια, αλλά και νερό, και οι συγκομιδές από τη φάρμα μπορούν να συσκευαστούν και να βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων σε λιγότερο από δύο ώρες. 


για τη συνέχεια naftemporiki

2 σχόλια:

  1. Η Δημοκρατία της Κορέας(Νότια Κορέα) βρίσκεται πιο μπροστά. Για όσους διατηρούν επιφυλάξεις, ένα μικρό δείγμα:

    https://www.youtube.com/watch?v=UHlFjZaKp2s

    Αν κάποτε σε αυτό τον τόπο αποφασίσουμε να εργαστούμε σοβαρά (και όχι κουτοπόνηρα) και με εθνικό σχέδιο στο θέμα "Γεωργική παραγωγή" η λύση όσον αφορά το μοντέλο οργάνωσης βρίσκεται στο βιβλίο περί γεωργικών συνεταιρισμών του Δρ. Σταύρου Μαριάδη.

    Για τεχνογνωσία Κορέα και Ισραήλ.

    Λύσεις υπάρχουν. Θέληση όχι. Μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύση στη φτώχεια ειναι οι ιθαγενείς να φάνε γιαπωνέζικα μαρούλια με καλώδια και να πίνουν εβραϊκά ψυχοφάρμακα της ΤΕΒΑ να μην αισθάνονται τιποτα. Παμε μπροστά .η ελλαδα της αριστείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.