4/8/16

$2.4 τρισεκατομμύρια. Ήταν πολλά τα λεφτά Νικολάς και δεν τα φάγαμε μαζί


Του Γιάννη Κουζηνού

2.4 τρισεκατομμύρια δολάρια συνολικά διαχειρίστηκαν οι Τσάβες και Μαδούρο στην χρονική περίοδο της διακυβέρνησης τους μεταξύ 1999-2016. Και εάν το ποσό ακούγεται υπερβολικό είναι διότι σήμερα που η Βενεζουέλα είναι στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας αρκετοί είναι ακόμα που όχι μόνο δεν γνωρίζουν ότι η Βενεζουέλα είναι η 5η πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο και με τα μεγαλύτερα αποθεματικά αλλά επίσης διαθέτει μια σειρά άλλων φυσικών πόρων όπως: σιδηρομεταλλεύματα, άνθρακας, βωξίτης, χρυσό, νικέλιο και διαμάντια και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και παραγωγής.
2.4 τρισεκατομμύρια δολάρια διαχειρίστηκαν και ενώ η χώρα θα μπορούσε να γίνει πρότυπο ανάπτυξης, θα μπορούσε ουσιαστικά ξεκινώντας ακόμα και από το μηδέν σήμερα να είναι οδηγός και κυρίαρχος στις παγκόσμιες εξελίξεις, έφτασαν να αναζητούν μεταξύ των πολιτών σκλάβους που θα εργαστούν στα χωράφια και στα εργοστάσια που ακόμα λειτουργούν μήπως και καταφέρουν να χορτάσουν την πείνα εκατομμυρίων που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Θέλεις να δεχτώ σαν αληθινά τα στατιστικά που θέλουν την ακραία φτώχεια να μειώθηκε, την καλύτερη σίτιση των πολιτών και την χορήγηση χιλιάδων νέων συντάξεων στα χρόνια μεταξύ 1999-2012 ;Θέλεις ακόμα να δεχτώ ότι παραδόθηκαν 1 εκατομμύριο νέες κατοικίες από το κράτος προς τους πολίτες πάλι στην ίδια περίοδο; Ας τα δεχτώ λοιπόν όλα σαν δεδομένα όσο παραφουσκωμένα και να παρουσιάζονται και να τους δώσω και συγχαρητήρια καθώς η βοήθεια προς όσους έχουν ανάγκη δεν μπορεί να γίνει ποτέ αντικείμενο κριτικής.


Για τη συνέχεια Liberal




10 σχόλια:

  1. Αυτό που αναρωτιέμαι πάντα είναι για πιο λογο ακριβώς να δεχόμαστε ως αληθινά "στοιχεία" και "στατιστικές" διαφόρων νεοφιλευθερης κατεύθυνσης πηγών, οι οποίες όπως όπως πολύ καλά γνωρίζαμε και στην δική μας την ελληνική περίπτωση ήταν απολύτως χαλκευμένες! Ένα όπλο στη νεοφιλελεύθερη φαρέτρα είναι πάντα η δαιμονοποίηση του ιδεολογικου αντιπάλου, ιδίως με αριθμούς που ανταποκρίνονται στα στάνταρ του αντιπάλου, στην περίπτωση της Βενεζουέλα αν όντως το καθεστώς είχε φάει τόσα τρισεκατομμύρια γιατί ακόμα δεν έχει ανατραπεί; Γιατί έχει ακόμα ρεύμα και οπαδούς; Τα πράγματα ποτέ δεν είναι όπως δείχνουν και όπως πληροφορείται συνήθως ο μέσος αναγνώστης στο δυτικό κόσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε όσους από μας ζήσαμε το άλλο καθεστώς να ξέρουμε καλλίτερα απο σένα αν προπαγανδίζουν ή είναι ελεύθερα. Εσύ λάμβανε την ενημερωτική σου τροφή από όποια πηγή θες αλλά πρόσεχε γιατί ο παραμορφωτικός φακός που έχεις σε ξεγελάει

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν έχει ακόμα ανατραπεί;
      Γιατί από τα 30εκατομύρια περίπου Βενεζοελάνων τα 10εκατομύρια είναι λευκοί, άνθρωποι, και τα υπόλοιπα 20εκατομύρια είναι αφρικανικής καταγωγής-προέλευσης καθώς και ντόπιοι-ιθαγενείς-ινδιάνοι.

      Ε οι τελευταίοι με το μυαλό που διέθεταν-διαθετουν ψήφισαν και ψηφίζουν απο το 1999 το κόμμα του τσάβες.
      Δε πα να ψοφάνε απο τη πείνα; Αυτοί εκεί...Τσάβες και Μαδούρο.

      Διαγραφή
    3. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι (ο Θεός να τους κάνει!), που υμνολογούν ακόμη τον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου και εκφωνούν/γράφουν διθυράμβους στην επέτειο τού θανάτου του και, κατά πάσα πιθανότητα, θα εορτάσουν την 3η Σεπτεμβρίου την επέτειο τής ιδρύσεως τής συμμορίας τού ΠαΣοΚ και μετά απορείτε για τούς Βενεζουελάνους!

      Όλοι οι υπανάπτυκτοι λαοί είναι οι ίδιοι.

      Διαγραφή
  2. @ asepites Το γεγονος δηλαδη (εσυ το λες αυτο) οτι ο Μαδούρο ψηφιζεται απο αφρικανικης καταγωγης-προελευσης πληθυσμιακες ομαδες τι παει να πει; πολιτες της Βενεζουελας δεν ειναι; ή μηπως δεν θα 'πρεπε να ψηφιζουν κατ' εσενα επειδη σου χαλανε τον...τραχανά;

    @ Nativist δεν υπαρχουν υπαναπτυκτοι και μη λαοι, υπαρχουν φτωχοι, καταπιεσμενοι, κατατρεγμενοι λαοι, οι οποιοι αξιζουν πολλά περισσοτερα απο ολους τους δυτικους καλοταϊσμένους εκμεταλευτες τους...οσο για την πρωτη οκταετια του ΠΑΣΟΚ μην ξεχνας πως εφαγε πολυς κοσμος ψωμακι που μεχρι τοτε ψωμολυσαγε, μπορει να εγινε με το λαθος τροπο ωστοσο το γεγονος παραμενει και δεν θα κατσει να σκεφτει ενας απλος ανθρωπος την συνολικη εικονα οπως πιθανως σκεφτεσαι εσυ, για τον απλο ανθρωπο που βρηκε μια μοιρα στον ηλιο εκεινα τα χρονια φυσικο κι επομενο ειναι να υμνει εκεινο το πασοκ του '80 ακομα και σημερα, ολα τα υπολοιπα ειναι φιλολογιες να 'χουμε να λεμε εδω εμεις τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Giannis G

      Και βέβαια υπάρχουν υπανάπτυκτοι λαοί, ή πολιτικώς ανώριμοι, αν προτιμάς. Ο κοσμάκης δεν "ψωμολύσαγε", όπως εσφαλμένως νομίζεις (μάλλον πρέπει να είσαι πολύ νέος και δεν τα έχεις ζήσει), διότι το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων είχε μεταβληθεί άρδην προς το καλύτερο από την εποχή τής δικτατορίας. Δηλαδή, την δεκαετία τού '70 "ψωμολύσαγε" ο κόσμος; Πιάσε να ενημερωθείς, διότι γράφεις ανοησίες.

      Και βέβαια όταν έπαιρνε τα λεφτά υμνούσε τον Παπανδρέου, αλλά το να εξακολουθεί και σήμερα να το κάνει, παρά το ότι γνωρίζει την ζημιά που καλείται τώρα να πληρώσει, δείχνει το μέγεθος τής ανωριμότητάς του. Και περαιτέρω, η ανωριμότητά του φαίνεται από το ότι σπεύδει να ψηφίσει τον πρώτο τυχάρπαστο αλήτη, που τού τάζει λαγούς με πετραχήλια, χωρίς να βάλει στην βάσανο τής κριτικής τις υποσχέσεις του αυτές. Όταν ο Τσίπρας τού έλεγε ότι αυτός θα παίζει λίρα και οι αγορές θα χορεύουν, ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα επαναφέρει την 13η και 14η σύνταξη, ότι θα δώσει κατώτατους μισθούς στα επίπεδα τού 2008 κ.ά. πολλά, διερωτήθηκε αν αυτά είναι πραγματοποιήσιμα, όπως θα έκαναν π.χ. οι Βρετανοί; Όχι, απλώς ζητωκραύγαζε, όπως κάνουν όλοι οι ανώριμοι λαοί και τον ψήφισε. Την πάτησε, είδε το χάλι που επακολούθησε, την διάψευση όλων αυτών τών υποσχέσεων και όμως πήγες και το ξαναψήφισε. Τι είναι αυτό, αν δεν είναι ανωριμότητα, που αγγίζει τα όρια τής βλακείας;

      Διαγραφή
  3. @ Nativist τι έκανε λέει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας; Είχε μεταβληθεί προς το καλύτερο; Μάλλον εσυ γραφείς τώρα ανοησίες...εντάξει, αναρωτιέμαι τι κάθομαι και συζηταω μαζί σου τώρα, καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ποτέ ακούσει/διαβάσει τίποτε σχετικό κι έχεις την αναίδεια να εκφράζεις γνώμη; Πού είδες την πείνα την δεκαετία τού '70, όταν άρχισε η επιστροφή των μεταναστών των δύο προηγουμένων δεκαετιών, επειδή ακριβώς το βιοτικό επίπεδο ήταν το υψηλότερο τής σύγχρονης ελληνικής ιστορίας; Τα είδες, τα έζησες αυτά; Όχι! Τότε γιατί δεν πιάνεις να ενημερωθείς; Εμ αφήνει η πνευματική οκνηρία; Πάντα έτσι δεν γράφομε, ε;

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΕΙΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κείμενα που μας πλασσάρει ο τυχαίος αμερόληπτος ταξιδιώτης Κουζηνός και συγγράφει στον ελεύθερο χρόνο του, είναι καραμπινάτα προκάτ από τα Αμερικάνικα κέντρα που έχουν φαγωθεί να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια της Βενεζουέλας. Φαίνεται να μην τα καταφέρνουν.

    Απλώς θα συνεχίσουν οι liberals να μας κάνουν το κεφάλι καζάνι μέσα στα γενικά πλαίσια της παγκόσμιας διανομής του νεοφιλελεύθερου σανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.