1/8/16

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας – Μαίνεται η φωτιά

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ανυπολόγιστες καταστροφές σε ζωικό και φυσικό πλούτο αφήνει πίσω της η φωτιά που κατακαίει για τρίτη ημέρα τη βόρεια Εύβοια. Ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης η περιοχή προκειμένου να είναι άμεση η βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω τις Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας στο ρ/σ Πρακτορείο 104,9, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
«Θέλω να πιστεύω ότι, εάν τα πράγματα δεν έχουν κάποια δραματική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, το απόγευμα θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
Στο λιμάνι της Αιδηψού παραμένει σε ετοιμότητα οχηματαγωγό πλοίο για την περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση οικισμών. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 30.000 στρέμματα δάσους, και τόνισε ότι η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και σε ζωικό πλούτο. «Δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή, που είναι το κυριότερο και το κρισιμότερο. Επίσης, δεν έχουμε καταστροφές σε οικοδομές, παρά μόνο μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη ξυλείας, η οποία καταστράφηκε και κάποιες μικρές ζημιές σε μία ξενοδοχειακή μονάδα, μικρής όμως χωρητικότητας», υπογράμμισε.
Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι στην περιοχή Πευκέλι.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Εύβοια επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα και 12 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν από αέρος έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Το έργο της κατάσβεσης στη βόρεια Εύβοια συντονίζουν οι δύο υπαρχηγοί της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγοι Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλλος. Επί τόπου βρίσκεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι οι ζημιές θα εξεταστούν από τον ο ΕΛΓΑ για τη χορήγηση αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.