24/3/17

Οι Αλμπανέζοι της Ιταλίας υποστηρίζουν την εθνική ομάδα της Αλβανίας

Η ιταλική τηλεόραση «TGR» σε ειδησεογραφικό έργο, έκανε ένα αφιέρωμα για τους Αλμπανέζους στην Ιταλία (Albanesi d'Italia) με αφορμή το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ιταλίας- Αλβανίας που θα παιχθεί στο Παλέρμο. 
Στο βίντεο παρουσιάζονται μικροί και μεγάλοι που ομιλούν για το παιχνίδι,  που για αυτούς δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας αλλά τονίζει τη μνήμη τους με τη σύνδεση των δύο χωρών. 
Οι Αλμπανέζοι της Ιταλίας, υποστηρίζουν την ομάδα της Αλβανίας και στα σπίτια τους έχουν κρεμάσει την αλβανική σημαία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα (shqiperiaime.al).
Σημείωση: Οι Αλβανέζοι (Arbëreshët στα αλβανικά και Albanesi d'Italia στα ιταλικά) είναι οι Ιταλο-αλβανοί, μειονότητα που ζουν στην Ιταλία από τον δέκατο πέμπτο αιώνα και βρίσκονται στις πόλεις Αμπρούζο, Καμπανία, Απουλία, Καλαβρία, Σικελία. Υπολογίζονται σε 260 χιλιάδες.  Μετανάστευσαν στην Ιταλία μετά το θάνατο του εθνικού τους ήρωα Γκιέργκι Καστριότι Σκεντέρμπεη,  κατά τη σταδιακή κατάληψη των περιοχών τους από τους Οθωμανούς, μη αποδεχόμενοι τον Ισλαμισμό (οι παραμένοντες εξισλαμίσθηκαν).
--
               


2 σχόλια:

  1. Λάθος ! πρόκειται για αρβανιτες της Πελοπόνήσου που μαζι με τους Ελληνες(Γκρεκάνοι αποκαλούνται εκεί) μετοίκησαν στις περιοχές αυτες τον 15ον αιώνα οταν οι Τουρκοι κατέλαβαν την Πελοπόνησσο και τα τελευταια τριάντα ετη έχουν αποκτήσειισχυρή αλβανικη συνείδηση με την βοήθεια των αλβανικων οργανωσεων Ελβετιας και ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί δεν είναι Έλληνες αλλά Αλβανοί της Μέσης και ορεινής Αλβανίας που μεταναστευσαν μετα τον Σκεντερμπεη και ακόμη μιλάνε Αλβανικά και έχουν Αλβανική Συνείδηση και επιτέλους σταματήστε το καθετί που δεν σας αρέσει να το κάνετε Αλβανικό. Και η συνείδηση δεν είναι καραμέλα για να αλλάξει από οργανώσεις μέσα σε 25 χρόνια. Επίσης αν θέλετε να ξέρετε υπάρχουν ακόμα οι απόγονοι του Σκεντερμπεη σαν σόι και το παραδέχονται κιόλας ότι είναι Αλβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.