15/3/17

Χρεοκοπώντας το κράτος, ΔΕΚΟ ΔΕΚΟ

Κι ενώ όλοι είμαστε απασχολημένοι με τη διαπραγμάτευση το ελληνικό κράτος χρεοκοπεί κομμάτι κομμάτι, ήτοι ΔΕΚΟ ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το είπε ο πρόεδρός της κ. Μανώλης Παναγιωτάκης στην Κοζάνη: «Τον Φεβρουάριο πρέπει να πληρώσουμε ένα ομόλογο 100 εκατ. και τον Απρίλιο ένα άλλο ομόλογο 400 εκατ. (...) Εάν δεν πληρώσουμε αυτά τα χρήματα –θα τα πληρώσουμε, τα έχουμε– μάς πάνε για χρεοκοπία, όχι μόνο εμάς αλλά και τη χώρα» (13.2.2017).

Πώς θα πληρώσει αφού το «επαναστατικό» (τρομάρα μας!) παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε περισσότερους τζαμπατζήδες από όσους μπορεί η εταιρεία να αντέξει; Το Δημόσιο θα προπληρώσει το ρεύμα για το 2017, λες και τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια του κράτους και μπορεί να κάνει παιγνίδι με την επιπλέον ρευστότητα...

Μην παρεξηγηθούμε: καλώς πράττει η κυβέρνηση και μπαλώνει τσάτρα πάτρα την κατάσταση. Αλλά το ζήτημα είναι ότι με τους Αριστερούς πειραματισμούς που θέλουν τη ΔΕΗ ενιαία και κρατική, καθώς και με την πολιτική ομπρέλα που επί χρόνια προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στους τζαμπατζήδες η μεγαλύτερη και η πιο ζωτική επιχείρηση της χώρας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Για τη συνέχεια ΚαΘημερινή

2 σχόλια:

  1. Η επιστημη εχει προ πολλου αποφανθεί ότι η ιδεοληψια είναι το ισχυροτερο παραισθησιογονο που υπαρχει και οδηγει μαθηματικα στον θανατο όχι τον ιδιο τον ιδεοληπτη αλλα τους γυρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It is a company used to have a monopoly. Very difficult to survive an open market.
    BUT, in my opinion, it should remain a public company run more efficiently without political interference.
    There are many examples from around the world where public companies have helped maintain services in affordable levels.
    In a South American country, a telecommunications company was formed by the government to provide setvices in areas the 2 main players did not consider profitable, used innovative technologies to achieve lower prices and as a result consumers were no longer paying almost 100 euros a month for internet and phone, but 20!

    Public sector and its key industries should remain property of the country, but run as a private company where you find checks and balances.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.