19/3/17

Η Ρωσία θα θέσει εκτός νόμου τους Ιεχωβάδες!

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να «απαγορεύσει και να εκκαθαρίσει» τη θρησκευτική αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κηρύσσοντάς την εξτρεμιστική οργάνωση!
Χαρακτηρίζοντας την κίνηση του υπουργείου «επίθεση στη λατρεία» τους, η οποία θα μπορούσε να έχει «τρομερές συνέπειες» για την οργάνωση σε ολόκληρη τη χώρα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστήριξαν ότι το ρωσικό υπουργείο δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει με την αγωγή.
Ωστόσο, αν το ανώτατο δικαστήριο αποφασίσει να χαρακτηρίσει επίσημα τη θρησκευτική αίρεση «εξτρεμιστική», τότε περισσότεροι από 170.000 μάρτυρες σε 2.200 «ενορίες» στη Ρωσία θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καταγράφηκαν πρώτη φορά επίσημα στη Ρωσία ως θρησκευτική ομάδα το 1991 και ξανά το 1999.

Το 2006, η Ρωσία άλλαξε τον νομικό ορισμό του «εξτρεμισμού», αφαιρώντας το στοιχείο της βίας ή του μίσους, αναφέροντας όμως στα κριτήρια την «υποκίνηση θρησκευτικής έριδος». Ο ορισμός τοποθετεί νομικά τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην ίδια θέση με το Ισλαμικό Κράτος! Πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση απαγόρευσε τη διεθνή ιστοσελίδα τους και έναν χρόνο αργότερα απαγόρευσε να εισαχθούν οι βίβλοι τους στη Ρωσία.

Το 2010 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η προσπάθεια ρωσικού δικαστηρίου να απαγορεύσει τη λειτουργία της οργάνωσης ήταν παράνομη. Ωστόσο, οκτώ περιφέρειες της Ρωσίας έχουν ήδη απαγορεύσει σε μέλη της αίρεσης να λειτουργούν.
Πηγή: δημοκρατία

3 σχόλια:

 1. Νομίζω, δέν χρειαζόταν τό θαυμαστικό καί τόσο.
  Διότι , γιά ὅποιον ἔχει μελετήσει τό θέμα τῶν λεγομένων Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβά σέ βάθος, ἡ ἀπορία εἶναι γιατί δέν ἔχει ἀπαγορευθῆ ἡ ποικίλη ἀθέμιτη δρἀση τους (δράση μέ "συζητήσεις" προκάτ...κ.ἄ.-προσηλυτιστική, δράση διαβρωτική τῆς ἐθνικῆς ἀμύνης, δράση γιά τήν διάσπαση τοῦ κοινωνικοῦ ἰστοῦ) σέ συγκεκριμένες της μορφές, ἀπό ὅλες τίς χῶρες πού σεβονται τούς πολίτες τους αλλά και - πρωτίστως - τήν προσωπική καί θρησκευτική ἐλευθερία τῶν ἰδίων τῶν ὀπαδῶν τῆς "Εταιρείας Σκοπιά" (= μητρική ἑταιρεία κερδοσκοπική καί δορυφορικῶς λοιπές ἑταιρεῖες καί κερδοσκοπικές καί μή κεκρδοσκοπικές, μέχρι σωματεῖα μελέτης τῆς "ἁγίας Γραφῆς", ἁγίας ὅμως γραφῆς ἐκδόσεων πάλι τῆς ἰδίας ἑταιρείας , μέ τήν οὐσία, στίς κερδοσοπικές δραστηριότητες). Βλ. σχετικῶς, τά ἐπί τοῦ θέματος αὐτοῦ βιβλία τοῦ Wilhelm Haak καί τοῦ πατρός Ἀντωνίου Ἀλεβιζοπούλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διορθώστε το ρολόι σας στον 21ο αιώνα αγαπητέ
   Αιώνας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας, ελευθερίας του Τύπου και ελευθερία θρησκείας
   Πάτε μισό αιώνα πίσω.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.