2/3/17

Όσκαρ μπουρδολογίας, αερολογίας και ασχετοσύνης


Αφού οι θεωρίες της ελληνικής κυβέρνησης περί διαφωνιών μεταξύ των δανειστών, καταρρίφτηκαν μετά και το ραντεβού Λαγκάρντ Μέρκελ, στο οποίο οι δύο σιδηρές κυρίες όχι απλά δεν έπαιξαν ξύλο (καθόλου σικ) αλλά έδειξαν και επίσημα ότι τα έχουν βρει, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση… 
Μετά και τη βούλα Βερολίνου-ΔΝΤ ότι η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος πάει για μετά το 2018 (όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2016), ότι το όνειρο των χαμηλών πλεονασμάτων μπορεί να παραμείνει ως έχει - όνειρο δηλαδή (όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου)  και ότι το τέλος της λιτότητας είναι ο κόσμος στον οποίο ζει η κρατική τηλεόραση, καταλήγουμε στο εξής απλό το οποίο γνωρίζαμε μήνες τώρα ότι θα συμβεί και που απλά η κυβέρνηση έδινε οσκαρικές ερμηνείες να μας πείσει για το αντίθετο: και το αφορολόγητο και οι συντάξεις θα πετσοκοπούν.
Αυτή τη στιγμή, το μόνο που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι πως οι κόκκινες γραμμές της έχουν για μία ακόμη φορά πολλές αποχρώσεις, και πως μοναδικός της σκοπός είναι η παραμονή στην εξουσία. Από εκεί και πέρα, το χάος. Καμία στρατηγική. Άλλα κάνουν, άλλα λένε, άλλα εννοούν. Όχι μόνο προς εμάς, αλλά και… μεταξύ τους. Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Τσακαλώτος, άλλα ο Χουλιαράκης.

Για τη συνέχεια MarketNews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.