12/3/17

Στερνή μου γνώση


Τελευταία έχω αραιώσει λίγο τα κείμενα που στέλνω στον Κυριάκο (συγγνώμη, Καναλάρχα). Έναν κάποιο λόγο παίζει το γεγονός ότι έχω αρκετές υποχρεώσεις αυτό τον καιρό. Όμως, και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, σημαντικό ρόλο παίζει η κατάσταση που επικρατεί εδώ πέρα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώ αποσβολωμένος τη σταθερή καταβύθιση ενός κράτους προς μία αμφιβόλου ποιότητος δημοκρατία, προς ένα δρόμο χωρίς επιστροφή τον οποίο οι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν πάρει ή, ακόμη χειρότερα, επιθυμούν να τον ακολουθήσουν.
Το προτεινόμενο Σύνταγμα που τίθεται στη κρίση του λαού είναι ξεπατικωμένο από το Σύνταγμα του Τουρκμενιστάν, όπως μου είπε ένας φίλος δικηγόρος που είχε την αντοχή να κάνει τη σχετική έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι μία χώρα και ο λαός της θα αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο λειτουργίας παρόμοιου με μία κατ’ επίφαση δημοκρατία. Κοντολογίς, η φιλοδοξία όσων προτείνουν να υπερψηφιστεί το προτεινόμενο Σύνταγμα είναι η χώρα τους να υιοθετήσει το «δημοκρατικό» πλαίσιο που διέπει μία μπανανία όπως το Τουρκμενιστάν. Δεν ξέρω τι μπορεί να γράψει ή να πει κανείς για να δώσει στους γύρω του να καταλάβουν το πασιφανές.



Για τη συνέχεια Amagi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.