14/3/17

Η Ρωσία αναπτύσσει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στη δυτική Αίγυπτο, φιλοδοξεί να επηρεάσει τη κατάσταση στη Λιβύη - Reuters

Russian Special Operations Forces in Palmyra
 Ρωσικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στην Παλμύρα

Η Ρωσία έχει αναπτύξει στρατεύματα ειδικών δυνάμεων σε μια αεροπορική βάση στη δυτική Αίγυπτο, ανέφερε  το Reuters  στις 13 Μαρτίου, επικαλούμενο «αμερικανικές, αιγυπτιακές και διπλωματικές πηγές».

«Οι Αμερικανικοί και η διπλωμάτες αξιωματούχοι είπαν ότι τέτοια ρωσική αποστολή μπορεί να είναι μέρος μιας προσφοράς για την υποστήριξη του Λιβύου στρατιωτικού διοικητή Khalifa Haftar, ο οποίος υπέστη πλήγμα από μια επίθεση στις 3 Μαρτίου από τις Ταξιαρχιίες Άμυνας της Βεγγάζης (BDB) σε λιμάνια πετρέλευσης που ελέγχονται από τις δυνάμεις του.


Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρατηρήσει αυτό που φαινόταν να είναι ρωσικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και UAV στο Sidi Barrani, περίπου 60 μίλια (100 χλμ) από τα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης.

Αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, περιγράφοντας μια 22-μελών μονάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, αλλά αρνήθηκαν να συζητήσουν για την αποστολή της. Πρόσθεσαν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης μια άλλη αιγυπτιακή βάση μακρύτερα ανατολικά στη Μάρσα Ματρούχ, στις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρει το άρθρο του Reuters.

Αν αυτό αληθεύει, δείχνει την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Καΐρου στον τομέα της ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επιπτώσεις στο συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λιβύη.

Αίγυπτος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη πολεμική αεροπορία της για βομβαρδίσει τρομοκρατικούς στόχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης και ενδιαφέρεται σαφώς για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού Tamer Al-Rifai αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές στρατιωτικές στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στη χώρα.

«Δεν υπάρχει κανένας ξένος στρατιώτης από οποιαδήποτε ξένη χώρα στο αιγυπτιακό έδαφος. Αυτό είναι ένα θέμα εθνικής κυριαρχίας », σχολίασε σχετικά με το θέμα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε επίσης το άρθρο.

Η συνεργασία Ρωσίας-Αιγύπτου:


Οι Ρωσικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων:

southfront

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.