23/9/19

Έτσι απλά καταστρέφεται μια ιστορική χώρα, η Ελλάδα, από το υπερόπλο της Τουρκίας, που λέγεται "προσφυγικό-μεταναστευτικό"

Άρθρο που πρωτοδημοσιεύθηκε ακριβώς πριν δύο χρόνια, τις 23/9/17
Σάββας Καλεντερίδης
Το θέμα της μετακίνησης πληθυσμών είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε σε διάφορες φάσεις της ιστορίας. Όμως μπορούμε να πούμε ότι περιορίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τότε που ιδρύθηκαν τα κράτη και οροθετήθηκαν τα μεταξύ τους σύνορα. Έκτοτε, και ιδιαίτερα στη διάρκεια του 20ού αιώνα, το μόνο φαινόμενο σχετικό με το θέμα που μπορούμε να πούμε ότι συνεχίστηκε, ήταν αυτό της μετανάστευσης – νόμιμης και παράνομης.
Σε έκτακτες δε περιπτώσεις, είχαμε και κύματα προσφύγων από περιοχές που τις έπληξε ο πόλεμος ή από χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα.
Το καθεστώς των προσφύγων καθορίζεται από τη Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες, του ΟΗΕ, που βασίζεται στο άρθρο 14 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1951, ως πρόσφυγας ορίζεται «Ένα άτομο που λόγω βάσιμου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της ιθαγένειάς του και δεν είναι σε θέση ή –λόγω του φόβου– δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας, ή που δεν έχει υπηκοότητα και είναι εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, ως αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών, δεν είναι σε θέση ή –λόγω του φόβου αυτού– δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτήν».
Όσον αφορά το θέμα της επαναπροώθησης, στο άρθρο 33 αναφέρεται ότι «Κανένα συμβαλλόμενο κράτος θα απελάσει ή επιστρέψει (επαναπροωθήσει) πρόσφυγα με οποιονδήποτε τρόπο στα σύνορα εδαφών όπου η ζωή ή η ελευθερία του θα απειλούνταν λόγω της φυλής του, της θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ή πολιτική άποψη».
Στα τέλη του 20ού αιώνα η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των κοινωνικών παροχών, του κράτους δικαίου και των ευκαιριών στην εργασία και την εκπαίδευση που δίνει στους πολίτες της, άρχισε να γίνεται σταδιακά πόλος έλξης για λαούς με χαμηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και για λαούς στις χώρες των οποίων υπήρχαν πολεμικές συγκρούσεις. Μετά δε την υπογραφή της Συνθήκης Σέγκεν (1985), με την οποία καταργήθηκαν οι έλεγχοι στα σύνορα των συμβεβλημένων χωρών, ασχέτως αν οι μεταναστευτικές ή προσφυγικές ροές έλυναν σε ένα βαθμό το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένες αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες της Ευρώπης λόγω γήρανσης του πληθυσμού τους, η ΕΕ φρόντισε να αποκτήσει μηχανισμούς ελέγχου του φαινομένου, μέσω του Κανονισμού Δουβλίνου.
Με τον Κανονισμό αυτό και με τις τροποποιήσεις του οι ισχυρές χώρες αποκτούν ένα προστατευτικό δίχτυ, ενώ στην ουσία «φορτώνονται» το πρόβλημα οι χώρες εισόδου, οι οποίες στην ουσία καλούνται να... τετραγωνίσουν τον κύκλο.
Ποιες είναι χώρες αυτές; Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα.
Η Ισπανία φρόντισε να ελέγξει τις «ροές» παίρνοντας αποτελεσματικά πολιτικά και περιοριστικά μέτρα, ένθεν κακείθεν των Στενών του Γιβραλτάρ. Όσο ήταν εν ζωή ο Καντάφι και υπήρχε κράτος στη Λιβύη, και η Ιταλία είχε υπό σχετικό έλεγχο το ζήτημα. Χάθηκε ο έλεγχος μετά την ανατροπή του και όταν επικράτησε το χάος. Για τους παραπάνω λόγους και για μια σειρά από άλλους, το μεγαλύτερο βάρος κλήθηκε να σηκώσει η Ελλάδα.
Οι άλλοι λόγοι είναι οι πόλεμοι που είναι σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή, και το γεγονός ότι η Τουρκία –ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Ερντογάν– έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο: Τον εκτουρκισμό και την εξισλαμισμό της Ευρώπης.
Το παραπάνω δεν χρειάζεται καν απόδειξη. Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πλέον ότι...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

33 σχόλια:

  1. Περίμενα πιο εμπεριστατωμένη την ανάλυση σας. Δεν περιέχει 1. Την δεδηλωμένη επιθυμία των δυτικών κυβερνήσεων, να συμπληρώσουν με νέο κρέας τους παραγωγικούς μηχανισμούς τους. Αγνοώντας τους πληθυσμούς τους φέρνουν και διαλέγουν εξειδικευμένους πρόσφυγες, και ανειδίκευτους για άλλους λόγους. Η αγνόηση της βούλησης των εθνών είναι τεράστια προδοσία των δημοκρατικών σας ελίτ που δείχνετε ότι σέβεστε. 2. Δεν αναφέρετε για την τεράστια business της διακίνησης εκατομμυρίων ανθρώπων από σκλαβεμπορους και την χρηματοδότηση των σκοτεινών ΜΚΟ. 3. Δεν αναφέρεται την συνεργασία των ελεγχόμενων ΜΜΕ στην αντικατάσταση του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Όπως επίσης την επιβολή τρομοκρατίας σε κάθε ελεύθερη φωνή που διαμαρτύρεται. 4. Δεν αναφέρετε γιατί η Ισπανία κάνει προόδους στον έλεγχο των λαθραίων ροών και στην κατεχόμενη Ελλάδα, βγαίνει το Λιμενικό να τους μαζέψει..5. Δεν αναφέρατε οπως ξέρετε ότι υπάρχει κίνημα Ευρωπαίων Ταυτοτηστων που με πλοιάριο προβαίνει σε ακτιβισμούς περιορισμού των ροών. 6. Δεν αναφέρατε ΓΙΑΤΙ, Ναι ΓΙΑΤΙ είναι φασιστες, ναζί, ΚΚΚ και οτιδήποτε άλλο, όσοι θέλουν την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ....7. Δεν αναφέρατε γιατί η ιεραρχία της εκκλησίας εγκατέλειψε τους Χριστιανους πιστούς της, και αποδεχετε την δημιουργία τζαμιών και μουλάδων, στην χώρα του Πλατωνα και του Αριστοτελη..8. Δεν αναφέρατε ΕΣΕΙΣ προτάσεις πως να αντιμετωπισθεί άμεσα. Μόνο περιγράφη όσων ξέρουμε κάνετε..9. Δεν αναφέρετε και δεν αναφέρεται..... Σταματώ εδώ γιατί ξερω ότι ΣΑΣ στεναχωρώ. Αναγνωρίζω εκτιμώ και σέβομαι την προσφορά σας στην πατρίδα, και επίσης την ενημέρωση που μας παρέχεται. Επιθυμώ να την διατηρήσετε στα ίδια υψηλά επίπεδα που μας έχετε συνηθίσει...Σας ευχαριστω και σας τιμώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταναστευτικό...

    https://www.youtube.com/watch?v=mbxgC1p6evk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν είχαμε προδότες πολιτικούς από εδώ το πρόβλημα λύνονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήμασταν λαός ηλιθίων που ψηφίζουν προδότες πολιτικούς, το πρόβλημα λύνονταν.

      Διαγραφή
  4. Σε ότι αφορά το άρθρο για την προστασία των προσφύγων αυτό έχει δεχτεί αρκετές σύγχρονες ερμηνείες που αν και βρίσκονται πλησίον στο αρχικό πνεύμα της σύμβασης ωστόσο υπάρχουν ερμηνείες με πιο ελαστική προσέγγιση και άλλες που έχουν αρκετά πιο ανελαστική πρακτική. Εμείς εδώ εν Ελλάδι είμαστε εντελώς ορθάνοικτη χώρα (ξέφραγο ανευ καμίας αξίας αμπέλι που όποιος θέλει μπαίνει και που ασφαλώς δεν φεύγει).

    Σε ότι αφορά την Ισπανία. Η Ισπανία έχει ακριβώς απέναντι από την ιβηρική στις αφρικανικές ακτές ισπανικό έδαφος και εκεί έχει προ πολλού ορθώσει φράχτη με το οποίο ανακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές. Υπάρχουν εικόνες που οι μεν λαθραιοι όταν περνούν τον φράχτη αμέσως τους συλλαμβάνουν οι ισπανοί συνοριοφύλακες και τους επιστρέφουν αμέσως πίσω (Δείτε σχετικά άρθρο και βίντεο εδώ...). Ούτε αίτηση ασύλου και "Μόριες" κτλ κτλ κτλ που παρατηρούμε εδώ.

    Άλλωστε αν αυτά συμβαίνουν στο Ισπανικό Μαρόκο στην Ceuta δηλαδή, είναι ωστόσο γεγονός πως η Ισπανία έχει και αυτή ακτογραμμές και παρ΄ολα αυτά κατόρθωσε και παρά την εγγύτητα της να μην είναι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε Σαββα...

    Το θεμα αυτο το ειχε πει πρώτος ο ευφυής. Τούρκουτ Οζαλ στον δικο μας Παπανδρέου ( τον Ανδρέα φυςικα) σε μια συνταντηση τους.Συγγεκριμενα του ειπε μεταξυ σοβαρού και αστείου ,οτι για να σου πάρω τα νησιά δεν χρειάζεται να σου κανω πόλεμο αλλα να σου στείλω καραβιες απο μουσουλμάνους....
    Ειτε το θελουμε να το παραδεχθούμε ειτε οχι οι κοινωνίες που οραματίζονται οι κρατούντες ,που λέγονται νεα τάξη πραγμάτων,περνά μέσα απο τις αχρηματες κοινωνίες που θα απαγορεύονται τα μετρητά,μέσα απο την αποδόμηση των συνδετικων ιστών που δένουν τις κοινωνικές ομάδες η λαούς μ ε τα ήθη έθιμα θρησκείες που τις ορίζουν ( και εδω καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι ελεγχόμενοι απο αυτους ,ορδές χαμηλής στάθμης και πολιτισμού μεταναστών κατα συντριπτική προτίμηση μουσουλμανικής προέλευσης ,το οποιο ευκολα μπορει να αντιληφθεί κανεις γιατι οχι πχ Ινδών,Ασιατών η άλλων βουδιστών η Ινδουιστών ,πάμφτωχων πληθυσμών...).
    Και αν αυτα δεν φτάνουν προσθέστε τον φόβο,την 24 ώρη ανασφάλεια την παραπληροφόρηση ,τον πακτωλο χαρτονομισμάτων χρεους ,κλπ κλπ άλλων στοιχείων και εχουμε το τέλειο σκηνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά γραφεις περι ινδών κτλ.

      Και με την ευκαιρία να συμπληρωσω, αν και ασχετα με το θέμα, για το επίσης σαθρό επιχείρημα που επικαλούνται για τους μουσουλμάνους και τον θρησκευτικό μίσος που δείχνουν για τους αλλόθρησκους ειδικά λευκούς ευρωπαίους ότι δηλαδή οι μοσουλμάνοι καταπιέστηκαν στο παρελθον απο τους Ευρωπαίους με αποτελέσμα σημερα αυτοί απο εκδίκηση να μας σφαγιάζουν.

      Ωστόσο από εκδίκηση και ποτέ κανένας τέως υπόδουλος ελληνας ή σέρβος ή βουλγαρος δεν αιματοκύλισε αθώους μουσουλμάνους μέσα πχ στην Τουρκία.

      Παρομοίως κανένας Ινδος ή Βιρμανος ή Βιετναμέζος κτλ δεν έδειξε παρόμοιο μίσος εναντίον των εγγλέζων κτλ που τους καταπίεζαν μέχρι δουλείας και ακόμα χειροτερα στο παρελθόν. Αντιθέτως όταν αντεδρασαν είτε το έκαναν στα πεδία της μάχης (βιετναμέζοι πχ) είτε με τον ήπιο λόγο πχ Γκάντι.

      Αν συμπληρωνα και για τους ινδιάνους θα ήταν λάθος; Συνεπώς είναι φως φανάρι ότι το φαινόμεμο του ισλαμικού φασισμού είναι εγγενές χαρακτηριστικό τους.

      Διαγραφή
  6. Το μεταναστευτικο ειναι το αποτελεσμα , το οποιο παρουσιαζεται δευτερογενες !! Και αυτο το λεω διοτι αν λαβουμε υποψη απο ερχονταιοι προσφυγες και γιατι φευγουν απο εκει ? α) απο εμπολεμη κατασταση (ποιος προκαλεσε πολεμο και γιατι τον προκαλεσε !!) και β) απο χωρες οι οποιες ειναι τριτοκοσμικες !!! Αλλου ειναι το προβλημα και ενα απο τα αποτελεσματα της βρωμιας ειναι μεταναστευτικο !! Η Τουρκια απλα επωφελειται !!! Καποιοι αλλοι την πατανε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τι λεει ο καθε ΟΗΕ..εμενα δεν μου καιγεται καρφι....Ολο λεει..και τιποτε πουθενα..ενα ποταμι ανοησιες οδηγιες..υποδειξεις κουφιες...ενσ κλαμπ χασομεριδων χωρις ισχυ κσμμια..η ρωσια εφαρμοζει ..οτι λεει?Η Κινα..η ινδια..η Σ.Αραβια..κλπ ??ΟΧΙ...κσνεις.!!Εε και σαν λεει ??Κι εγω..λεω.!Οποτε μην λετε ξανα ...ο ΟΗΕ λεει...Δεν μσς νιαζει οκ ?? Για τους λαθρο ενα μονο ερωτημα υπαρχει λογικης.Το εξης "" η Εμεις..η Αυτοι "" Η θα το αντιμετωπισουμε αυτο φατσα καρτα ..ορθολογικα..η οχι..Αν επικρατησει το ..Αυτοι...χαθηκε η χωρα του πατερα μας..της μανας μσς ..του παππου μας..οι ταφοι και τα ονειρα τους..Διαλλεγουμε και παιρνουμε..Ολα τα αλλα ειναι για χαβαλε... Αν διαλλεξουμε το Εμεις....Τοτε οσοι μας εφεραν στο διλημμα αυτο πρεπει να φυγουν Αμεσα ..Τωρα..!! Δεν εχουμε χρονο..Αμεσα...Οσο για ..τις επιπτωσεις..τριχες...οτι στην Πολωνια.. αλλα κι ετσι..παλι τριχες..εδω πεθαινουμε απο χιλιες μεριες..θα παμε κι ...οτι γινει...η Εμεις η Αυτοι σε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαιρω ολους το σχολιαστες μα ιδιαιτερα τον Δημητρη Κ., αλλα εχω μιαν αποριαν.Πως προχωρουμεν απο αυτο το σημειον που ειμαστεν στον στοχον μας.

      Διαγραφή
    2. Πετάμε στα σκουπίδια τα εμφυτεύματα που μας φύτεψαν και χωρίς λοβοτομή πλέον αλλάζουμε την νομοθεσία μας. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ειναι εντελως παρανομοι. Επίσης κατα τον ίδιο τροπο δεν πρεπει να εχουν καμια μα καμια παροχή και γενικά πρεπει να γίνουμε εντελως μη ελκυστικοι.

      Το κάνουν χώρες που δεν έχουν πρόβλημα, όπως η Ουγγαρια κτλ, και δεν το κάνουμε εμεις;

      Σημ. Θυμόμαστε τις γιαγιάδες της Λέσβου που τάϊζαν τα αλλοδαπα μωρά στη σειρά και το.... ευχαριστιοντουσαν; Τι και αν η εξωτερικη και μεταναστευτική πολιτική ενος σοβαρου κράτους τετοιες γιαγιάδες κανουν αυτο που ξερουν να κάνουν καλυτερα και βλέπουν απο το πρωί μεχρι την άλλη πρωία την "λαμψη";

      Σε αντιδιαστολή στας ευρώπας μια δημοσιογράφος εβαλε τρικλοποδια σε προσφυγα και δεν τρέχει τίποτε. Μόνο τα δικά μας οχετο- καναλα το έδειχναν με τον γνωστό τροπο που ηθελαν.

      Διαγραφή
  8. Απορώ Κ Καλεντερίδη πώς αναφέρεστε σε πρόσφυγες την στιγμή που ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζουν ότιέχουμε οργανωμένη ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟ.
    1.Ο Πακιστανός που πέρασε τόσες χώρες δεν φεύγει από εμπόλεμο και είναι λάθρο..
    2.Οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΎΡΙΟΙ που έρχονται και αυτοί είναι λάθρο ΔΙΌΤΙ ΠΕΡΝΟΎΝ ΑΠΌ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΕς ΧΏΡΕΣ.Η απόφαση του ΣΤΕ το λέει ξεκάθαρα.
    ΣτΕ: Η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα – Μπορεί να γίνει επαναπροώθηση των δύο Σύρων προσφύγων
    http://www.triklopodia.gr/ste-tourkia-einai-asfalis-xora-mporei-ginei-epanaproothisi-siron-prosfigon/
    3.Η Ελλάδα σαν μέλος του ΟΗΕ πληρώνει για τα περίπου 24 προσφυγικά κάμπους γύρω από την Συρία.Πληρώνει για τροφή,ρούχα ιατρεία ...
    Γιατί λοιπόν θα πρέπει να στερούνται και δολοφονούνται οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ μας για τους υποτιθέμενους προσφυγες?
    ΚΟΤΖΙΑΣ: “Παίρνουμε από τους συνταξιούχους και δίνουμε στους λαθρομετανάστες”…
    Αύγουστος 29, 2016
    http://hellas-now.com/kotzias-pernoume-apo-tous-syntaxiouchous-ke-dinoume-stous-lathrometanastes/
    4.Τέλος ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ από ένα κράτος να δεχθεί αυτή την εισβολη που στόχο έχει την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των Ευρωπαικων Εθνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΓ.Ας μην ξεχνάμε ότι τα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ.Αντίθετα Αυστραλία ,ΗΠΑ είναι πολυπολιτισμικά,δηλ κράτη που προέκυψαν από αποικιοποίηση αχανων εκτάσεων των χωρών αυτών, από ΟΡΔΕΣ εισβολέων ιδίως Αγγλοσαξονων
    Ενδιαφέρων έχει τι λέει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ Οριάνα Φαλάτσι,η οποια εβάλετο από σύμπασα την Αριστερά(Τώρα θα είχε και τους δεξιούς στο σβέρκο της) διότι δεν ήθελε τους ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
    1.Κυριακή, 7 Απριλίου 2013
    Η Οριάνα Φαλάτσι κονιορτοποιεί το γελοίο επιχείρημα «Ήμασταν και εμείς κάποτε μετανάστες»
    http://redskywarning.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7932.html
    2.Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012
    Η Οριάνα Φαλάτσι, η απειλή του Ισλάμ και η μετατροπή της Ευρώπης σε ‘Ευράμπια’
    http://redskywarning.blogspot.gr/2012/05/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ταϋγέτη.

    Μὰ τὶ περιμένετε ἀπὸ μιὰ κομμουνιστικὴ κυβέρνησι;

    Σὰν διεθνιστὲςποὺ εἶναι βλέπουν τὴν χώρα σὰν χῶρο καὶ ὄχι σὰν πατρίδα,γι᾿αὐτὸ καὶ μᾶς ἀντικαθιστοῦν.

    Κάποιος ἀπὸ αὐτοὺς(δὲν θυμᾶμαι ποιὸς),εἶχε πῆ:"νὰ τελειώνουμε μὲ αὐτὸ τὸ κ@λοέθνος".

    Εἴμαστε χαμένοι συνέλληνες,καὶ ὅμως εἶναι τόσο εὔκολο νὰ τοὺς γκρεμοτσακίσουμε,πολιτικοὺς καὶ λάθρο,ἀλλὰ ποῦ οἱ ἀρχηγοὶ; ποῦ ἡ ὀργάνωσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά εκτός απο το κομμουνιστές;
      Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να καταλάβουμ;
      οι υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων, έχουν εισχωρήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα, τους θεσμούς,οργανώσεις,συνδικάτα και όλοι μαζί υπηρετούν τον ίδιο σκοπό,φορώντας απλά διαφορετικό μανδύα.

      Οι ταμπέλες,το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν στάχτη στα μάτια,να στρέφουν την προσοχή σε κάτι ανούσιο(ιδεολογίες) και στο τέλος της ημέρας απλώς να μας διασπούν διχαζοντας μας.

      Ίσως αυτός να είναι ο σκοπός σου.

      Αν όχι γράψε κάτι στο μυαλό σου.
      Ο αγώνας για την πατρίδα δεν εμπεριέχει ιδεολογίες,διότι πολύ απλά χωρίς πατρίδα δεν έχουν κανένα νόημα.

      Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγάπη για τον τόπο μας,αυτοθυσία,αλληλεγγύη.

      Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο στο σύνταγμα,μάζωξη αορίστου χρόνου με την απαίτηση να παραιτηθούν όλοι τους,δεν το κουνάμε μέχρι να παραιτηθούν.

      Διαγραφή
    2. Νεμεσις
      Πολυ καλη ιδεα...και μια και θαμαστε εκει..μπαινουμε και στην Βουλη ειρηνικα και απολυουμε τους βουλευτες που υπαρχουν εξαγκελοντας εκλογες..σε λιγες μερες..Δικη μας δεν ειναι η Βουλη ?Δικη μας.Υπαλληλοι μας δεν ειναι οι βουλευτες ? Ενταξει ..απολυονται..Εκαναν παρα πολυ κακο οσο ηταν εκει...Απολυονται..ολοι.Θα προσλαβουμε αλλους.Αυτη την φορα θα υπογραψουν χαρτι οι νεοι...στους πολιτες...Αν ..αν...αν...αν...σε αρπαζει το ταδε σωμα που φτιαχνουμε να παρακολουθει..και πας ..πας..πας..πας...εκει...για παντα ..αφου χασεις τα παντα..ακομη και ταυτοτητα..ονομα..διαβατηριο..και ληξιαρχικη πραξη γεννησης.. και σε ριχνουμε με αλεξιπτωτο στον βορειο πολο στο κεντρο ακριβως...αν δεν επιζησεις δεν φταιμε εμεις...οι αρκουδες θα φταινε..εμεις στην χαρισαμε την ζωη..χαλαλι σου..

      Διαγραφή
  11. NIKOS22 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:10 μ.μ.
    Το μεταναστευτικο ειναι το αποτελεσμα , το οποιο παρουσιαζεται δευτερογενες !! Και αυτο το λεω διοτι αν λαβουμε υποψη απο ερχονταιοι προσφυγες και γιατι φευγουν απο εκει ? α) απο εμπολεμη κατασταση (ποιος προκαλεσε πολεμο και γιατι τον προκαλεσε !!) και β) απο χωρες οι οποιες ειναι τριτοκοσμικες !!! Αλλου ειναι το προβλημα και ενα απο τα αποτελεσματα της βρωμιας ειναι μεταναστευτικο !! Η Τουρκια απλα επωφελειται !!! Καποιοι αλλοι την πατανε !!

    Αγαπητε Νίκο
    Στο παραπανω σου σχόλιο θα πρεπει να αναρωτηθείς πως διάολε ολα αυτα τα μουσουλμανικά φύλα ( που πλεον αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εισερχομένων σε σχεςη. Ε τους πολιτικους προςφυγες), εχουν την οικονομική δυνατότητα και μαλιστα οικογενειακώς πολλοι Εξ αυτων να φτάνουν μεχρις εδω? Τυχαίο η - λέω εγω - κατόπιν κάποιας ( αόρατης επιλογής); Ειναι δλδη οι κονομικά πλουσιότεροι οι μπαγκλαντεσιανοι σε σχεςη με εναν Βιετναμέζοι η αλλο Ασιάτη ώστε να σηκώνουν αυτα τα βάρη?
    Προσωπικα πιστεύω οτι το κύκλωμα Σωρρος κλπ κλπ αξιότιμων νεο πραγματιστών παιζει ενεργό ρόλο....
    Και κατι ακομη προς ολους μας...Ας εχουμε στο νου σε ποια μερη θα τους δωςουν τοπο μόνιμης εγκατάστασης στον ελλαδικό χώρο...Και μαλιστα να το συσχετίσουμε με περιοχές εθνικών θεμάτων και ειδικα με την πορεία των αγωγών στον ελλαδικό χώρο....( ας ψάξουμε πόσοι προορίζονται προς βοριάς και πόσοι προορίζονται πχ προς Πελλοπόνησο)
    Τελος Κε Δημήτρη ( ξεχνά ΟΗΕ κλπ κλπ γιατι ειναι ολοι τους στο κολπο) και προετοιμάσου για την μόνιμη εγκατάσταση τους γιατι εχουν έτοιμο το επιχείρημα τους που θα ειναι οτι η ελλαδα εχει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας ( λες και αυτο προήλθε απο παρθενογένεση αλλα και δεν υπαρχουν πλύθησμοι αν αυτο ειναι απαραίτητο που πρόθυμα θα ερχόντουσαν που ομως φέρουν παραπλήσια με εμας ήθη έθιμα και θρησκευτικές παραδόσεις....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι τους πληρώνουν για να έρθουν εδώ,
      εννοείται οτι όλοι είναι στο κόλπο,
      εννοείται ότι είναι σχέδιο σε εφαρμογή των νεοταξιτων.

      Σε δύο τρία χρόνια,θα ξεσπάσει "εμφύλιος" μεταξύ πατριωτών και λαθρο συν τους "συμπατριωτας" οι οποίοι θα κατηγορούν τους πατριώτες ως ρατσιστές και χρυσαυγίτες,γνωστό το στόρι,εδώ και καιρό ετοιμάζουν το έδαφος,κι εμείς βλέπουμε σορβαϊβορ.

      Αν επικρατήσουν οι εχθροί της πατρίδας με τους λαθρο,αν δηλαδή το σχέδιο των παγκοσμοιητών λειτουργήσει,όλα καλά για αυτούς,αν φανεί ότι επικρατούν οι πατριώτες θα επέμβει ο "ευρωπαϊκός" στρατός να επιβάλει την τάξη και το "Διεθνές" δίκιο.

      Για αυτό ας ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΆΤΙ πριν είναι αργά.βασικά πότε δεν είναι αργά,απλώς δυσκολεύει το σενάριο της ανατροπής.


      Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο στο σύνταγμα,μάζωξη αορίστου χρόνου με την απαίτηση να παραιτηθούν όλοι τους,δεν το κουνάμε μέχρι να παραιτηθούν.

      Διαγραφή
    2. Εχετε βγαλει το λογιδριο σας..διαπιστωσατε με δικα σας λογια ..ξανα...οτι διαπιστωσαν πολλοι εδω ..πιο πριν..και δικαια ξεσπασατε μιλωντας..Τι ακριβως κανατε τελικα ?? Δυσκολευομαι να καταλαβω...τι στοχο ειχαν οσα ειπατε ?? Δεν ειδα ενα στοχο ..εκτος απ την ανακουφιση σας..μιλωντας.Ηταν μια ομιλια χωρις προταση ..χωρις στοχο..μια διαπιστωση..Φοβηθηκατε μηπως δεν καταλαβαμε και σπευσατε να μας πειτε .? Ωραια λοιπον ..τι λετε να κανουμε στο εξης ?? Αυτο θελαμε σαν στοχο .Αν καιγοταν το σπιτι σας ..θα περιγραφατε πως παει η φλογα ..σιγα σιγα μεχρι να καει...η θα κανατε κατι .? Σας ακουμε προσεκτικα..

      Διαγραφή
    3. Κ.Ορφεα.
      Να προετοιμαστω για ποιο ?? Να δεχτω την ..αναποφευκτη εγκατασταση τους....η για την ..αναποφευκτη αντιδραση μας σε αυτην ??Εσεις για ποιο απ τα δυο προετοιμαζεστε ...??Η δεν προετοιμαζεστε για κανενα ??..Αλλα σας ενδιαφερει ..αν προετοιμαζονται οι αλλοι.....

      Διαγραφή
    4. Εκχριστιανισμός από το νηπιαγωγείο, ενισχύσατε την Εκκλησία και αλλάξτε κυβέρνηση και παιδαγωγική πολιτική.

      Διαγραφή
    5. @εκτροπος
      Ειπατε ""αλλαξτε κυβερνηση ..κλπ"..
      Εμεις?? Εσεις..δεν εχετε σκοπο να μετεχετε πουθενα ?? Θα ..κοιτατε απο το θεωρειο το εργο ??

      Διαγραφή
  12. Η Εκκλησία εχει παραδοθεί προ καιρού.Εχουν απομείνει λίγοι αγωνιστές σε Μοναστήρια, στο Άγιο Όρος και ορισμένοι που αρνούνται να μνημονεύσουν τον Πατριάρχη.Η Εκκλησία βοηθάει τουςλαθρομεταναστες και όχι τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πατριαρχης και ο αρχιεπισκοπος εδω..ειναι ας πουμε ...σαν τους ..καμπινεδες Αλασκας...που ειναι δυο απλα ξυλα ενος μετρου...Με το ενα ξυλο ..σκαβεις την τρυπα...και με το αλλο ...διωχνεις τις..Αρκουδες ..!!

      Διαγραφή
  13. Στην Διεθνή έκθεση θεσσαλονίκης έβαλαν σύμβολα της Πανθρησκείας και δεν κουνήθηκε φύλλο. Δείτε να φρίξετε, η Εκκλησία δεν αντιδρά, περιμένει το αναπόφευκτο

    https://pilitouromanou.blogspot.gr/2017/09/1000000-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχουν το Διεθνές δίκαιο σύνορα και νόμοι. Δεν μπορώ να "καταλάβω" γιατί όσοι έρχονται παράνομα δεν τους γυρίζουν πίσω! Αυτή είναι δηλαδή η παγκοσμιοποίηση από ανατολή στην Δύση γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν ευρωπαίο να περάσει παράνομα τα σύνορα να πάει για παράδειγμα στο Πακιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitris T.
      Για το δικαιον εχει αναφερθει ο Σολων παρομοιαζοντας το με τον ιστο μιας αραχνης οπου η μεν αδυναμη μυγιτσα πιανεται και εξοντωνεται ενω ο ισχυρος αετος περναει ξεσκιζοντας τον ιστο.
      Θυμησου προσφατα πως εκρινε το Διεθνες Δικαστηριο του ορθοδοξους Σερβους ενω παρουσιαζε σαν θυματα τους κακομοιρους μουσουλμανους.

      Διαγραφή
  15. Το ότι ήλθαν για να μείνουν είναι πια φανερό. Ο Μουζάλας λέει κατάφωρα ψέμματα στους δήμους και τις περιφέρειες, ενώ γνωρίζει την αλήθεια. Μεγάλη η ευθύνη των τοπικών αρχόντων, που αποδέχονται ό,τι τούς προτείνει ο προαναφερθείς, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν των την γνώμη των τοπικών κοινωνιών, χωρίς καν να τις ρωτούν.

    Η ΕΕ επιβάλει τη μόνιμη εγκατάσταση χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς έχει γίνει το υπ'αριθμ 1 πρόβλημα της πατρίδας μας με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος παρ'ολο ότι θα πρέπει πρώτα από όλα να τρέξουν και γίνουν επενδύσεις. Διότι ότι άλλο να θέλεις να κάνεις θα χρειαστείς χρήματα. Όποιος μπορεί ας κάνει μεγαλύτερη ανάλυση όπως ζητά άλλος αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυο χρονια μετα, ολοι αυτοι που εκαναν και κανουν τους ανηξερους και τους πατριωτες εχουν ευθυνη για την καταντια της χωρας. Να θυμησω μονο οτι το συνεχες ξεπουλημα της πατριδας απο τους δημοκρατες, ειναι ενα διαρκες εγκλημα. Ποιος εχει ξεχασει της δηλωσεςι της μητερας του Κωστη Μπακογιαννη και του Κυριακου Μητσοτακη οταν ηταν αυτη Δημαρχος Αθηναιων οτι η Αθηνα ειναι μια πολυπολιτισμικη πρωτευουσα, οταν υπηρχαν ελαχιστοι λαθρο τοτε...Η οταν επι διαδοχικων κυβερνησεων Νεας Δημοκρατιας ΠΑΣΟΚ ετοιμαζαν τα Ελληνικα σχολεια να χασουν τον Εθνικο τους χαρακτηρα και να γινουν πολυπολιτισμικα, εχοντας απο τοτε προετοιμασει την σχετικη νομοθεσια..Μετα εφεραν το νομο περι ιθαγενειας οι προδοτες, για να γινουν οι Κογκολεζοι το ιδιο Ελληνες με τον Αριστοφανη......Και οσοι αντιδρουν σαν τους Χρυσαυγιτες ειναι ναζιστες κλπ κλπ Οι δημοκρατες εχετε ευθυνη και εισαστε υπολογοι εθνικων εγκληματων. Εσσεται ημαρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Ελλαδα χανεται και κανεις δεν ""πεφτει""....ολοι τραγικα υπακουοι σε οτιδηποτε τους υπαγορευσουν στο βωμο της εξουσιομανιας και βολευματος,παρτακισμου και ωχαδερφισμου.πνιγμενοι στη ματαιοτητα και στη δειλια.Ποιο σκαρτη γενια δεν εχει ξαναυπαρξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι καταχραστες της Δημοκρατιας σαν εννοιας.Οι δοκουντες ειναι....αλλ ουκ οντες...Αυτοι που θεωρουν δημοκρατια ενα απλο ...ειμαστε περισσοτεροι σημερα..κανουμε οτι γουσταρουμε χωρις κανονες βασικους .Οτι μας ερθει...
    Φυσικα αυτο δεν ειναι δημοκρατια. Ειναι δημομαφια...συγκυριακη καθε φορα.
    Στην Σαλαμινα πριν την μαχη με τους Περσες λιγο πριν...ενας βουλευτης ειπε στους Αθηναιους να δεχτουν τους ορους των Περσων και να τους ψηφισουν. Δεν προλαβε να τελειωσει..Ολοι.οι βουλευτες τον εδερναν μαζι...και το πληθος απ εξω τον εκανε κομματια..Κι οχι μονο...Οι γυναικες Αθηναιες πηγαν ολες στο σπιτι του και πετροβολησαν την γυναικα και τα παιδια του και τους σκοτωσαν ολους...Ηταν ασφαλως δημοκρατες.Διοτι την λεξη ..αυτοι την εφτιαξαν πρωτοι ...και ηξεραν τι θα πει..οσο κανεις .Ηξεραν τους κανονες της.
    Κανε συγκριση με αυτους εδω τωρα..τι λενε και κανουν ..και.τι παριστανουν πως ειναι...κι αν ειναι δημοκρατες η μαφια..Δινουν και τα ιερα ολα...και βαλε ..κι ο δημοκρατικος λαος χειροκροτει..Ετσι κι η γιαγια μου ειναι ..παππους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Τουρκια ειναι χωρα και η Ελλαδα χωρος. Γι αυτο περναει το σχεδιο του διεθνους παραγοντος που οπλοποιησε τους μεταναστςε-προσφυγες κλπ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.