2/11/17

Οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στο Συνέδριο του Συριακού Εθνικού Διαλόγου στο Σότσι

Η Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας που ανακήρυξε μονομερώς το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) επιβεβαίωσε στο Σπούτνικ ότι δέχτηκε πρόσκληση για το Συριακό Συνέδριο για τον εθνικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι στις 18 Νοεμβρίου, και δέχεται να συμμετάσχει σε αυτό το σημαντικό γεγονός.
Η Φόζα Γιουσούφ, συν-πρόεδρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας, γνωστοποίησε ότι είχε λάβει επίσημη πρόσκληση για το Συνέδριο του συριακού εθνικού διαλόγου στο  Σότσι , προσθέτοντας ότι οι εκπρόσωποι της θα συμμετάσχουν.

«Αρχικά αυτή η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Khmeimim, αλλά ο χώρος τροποποιήθηκε αργότερα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Σότσι στις 18 Νοεμβρίου, αν η ημερομηνία δεν αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο. Πριν από δύο ημέρες, λάβαμε επίσημη πρόσκληση από τη Ρωσία. Ο αριθμός των αρχικά προγραμματισμένων αντιπροσώπων μειώθηκε. Η Ρωσία δεν μας έδωσε τον ακριβή αριθμό τους. Σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στο Συνέδριο ως δημοκρατική δύναμη που λειτουργεί στη Βόρεια Συρία. Είμαστε υπέρ μιας  πολιτικής διευθέτησης και υποστηρίζουμε τη θέση της Ρωσίας σχετικά με αυτό», δήλωσε η κυρία Γιούσουφ.

© SPUTNIK. HIKMET DURGUN

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει αναφέρει πολλές φορές την ανάγκη μιας κουρδικής εκπροσώπησης στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη και Αστανά, λέγοντας ότι μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία ήταν αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων.

Κατά τη γνώμη της, αυτή η θέση της Ρωσίας είναι εξαιρετικά σημαντική.
Η Foza Yusuf
«Σήμερα, οι Ασσύριοι, οι Τουρκμένοι, οι Άραβες και άλλες εθνοτικές ομάδες που κατοικούν στην περιοχή μας αναπτύσσουν μια κοινή πρωτοβουλία για την επίλυση της συριακής κρίσης η οποία είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων και των δημοκρατικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία. Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές δηλώσεις προς εμάς και για τη συμμετοχή μας στη διευθέτηση θα επιβεβαιωθούν συγκεκριμένα. Ελπίζουμε ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει θετικό βήμα για την επίλυση της  συριακής κρίσης», κατέληξε η Foza Yusuf.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
fr.sputniknews.com

2 σχόλια:

  1. όλοι κάθονται στο τραπέζι και οι κούρδοι στο σκαμνί, αν όχι στο μενού.
    (τα πετρέλαια του κιρκούκ μέσω τουρκίας στο τσεϊχάν... θα μου 'ρθει εγκεφαλικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θετική εξέλιξη... Μην ξεχνάμε πως ο ΟΗΕ τους αρνήθηκε τη συμμετοχή παλαιότερα. Ειδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.