12/11/17

Δεν ταιριάζουν ενθουσιασμοί για το Κουρδιστάν

Οι ΗΠΑ πρέπει να μιλήσουν για τους προτιμώμενους συμμάχους τους

2 σχόλια:

  1. Ο μπαλτάς του Κουρδιστάν, θα πέσει και στην συρία και στο ιράκ και στο ιράν και τέλος στην τουρκία. Οι κούρδοι συμφέρουν την Δύση στην πιο κρίσιμη περιοχή του κόσμου. Η αλεπού ρωσσία, το προπυρηνικό ιραν, το επαμφοτερίζον σιϊτικό ιράκ και η ισλαμιστική τουρκία, αποτελούν, μαζί με την επεκτατική κίνα, απειλές βάθους γιατί απειλούν το ίδιο το δολλάριο και τα κέρδη από τα πετρέλαια δεν πρέπει να πηγαίνουν στα χέρια τους. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε το χρυσό γουάν ως μέσο απεξάρτησης των ρωσσο-σινικών συναλλαγών από το δολλάριο και κατ' επέκταση και της ASEAN. Μου άρεσε που σοβαροί αναλυτές απορούσαν γιατί η ρωσσία και η κίνα μαζεύανε χρυσάφι σαν τρελλές. Ο δε βασιλιάς σαλμάν δεν πήγε μόνο για S-400 και βρούβες στην τρισκατάρατη ρωσσία.
    Όταν αναλύετε να μην ξεχνάτε ποτέ το κίνητρο των δρώντων και την λογική.
    Π.χ. Ο καντάφι ήταν καλός όσο έκανε συναλλαγές σε δολλάρια. Μόλις, ανακοίνωσε την φαεινή του ιδέα, το χρυσό δηνάριο ως όχημα για την ανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου, βομβαρδίστηκε, 'διακορεύτηκε' επιμελώς με μπαγιονέτα και εκτελέστηκε παραδειγματικά από τον ισλαμιστικό όχλο, που καθοδηγούσαν οι δυτικοί σύμμαχοι.
    Το Κουρδιστάν είναι μέρος της ειρηνικής και της πολεμικής λύσης, μεταξύ των ενδιαφερομένων. Το πως φτάνουμε στην ειρήνη είναι απλό :
    Σε πρώτη φάση οι ρώσσοι και οι αμερικάνοι επιχειρούν να βρουν κοινούς διπλωματικούς τρόπους και στόχους για να αποφύγουν κλιμάκωση πυρηνικού επιπέδου.
    Σε δεύτερη φάση οι τρόποι και οι στόχοι της πρώτης φάσης αναλύονται σε κόκκινες γραμμές επί του πεδίου και πεδία αντιπαράθεσης των αντιπροσώπων τους.
    Στην τρίτη φάση ο πόλεμος ξεκαθαρίζει και εξαντλεί πόρους και δυνατότητες των εμπλεκομένων, φτάνοντας τις εχθροπραξίες σε σημείο καμπής. Οι αδύνατοι παίχτες εκκαθαρίζονται και στο τραπέζι μένουν όσοι έχουν κάβα.
    Στην τέταρτη φάση αποφασίζεται από τα αφεντικά (ρωσσία/Αμερική) αν επιτεύχθηκε ένα βιώσιμο "σημείο ισορροπίας"
    Αν ναι πάμε σε συνθήκη ειρήνης. Αν όχι γυρίζουμε στην πρώτη φάση με τα νέα δεδομένα.
    Έτσι παντρεύεται το σκάκι με το πόκερ και όποιος είναι μπατίρης, φεύγει νύχτα κι ας είναι και ο κασπάρωφ.
    Το Κουρδιστάν θα γεννηθεί ούτως ή άλλως επειδή δεν μπορεί να υπάρξει σημείο ισορροπίας χωρίς αυτό και αφήστε να λένε στο foreignaffairs
    Η γέννα του στα όρη Κανδήλι και Σιντζάρ, θα πονέσει πολύ και ίσως η μάνα να πεθάνει, αλλά το μωρό της θα εκπληρώσει όλα, όσα η Δύση, ονειρεύεται για την μέση ανατολή.
    Στο Αιγαίο το παιγνίδι θα ξεκινήσει επισημως όταν και αν ανακοινωθούν κοιτάσματα.
    Που να δείτε τι έχει να γίνει στον Ειρηνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κούρδοι αυτήν εδώ τη φορά τα πήγαν περίφημα, και μάλιστα σύμφωνα με τις επιταγές και το αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο-κριτήριο του αρχηγού τους Οτσαλάν.
    Οι Αμερικανοί εκτός και μάλιστα διακτινισμένοι,οι σύμμαχοί τους οι Ισραηλίτες εκμηδενισμένοι, είχαν και όνειρα...τρομάρα τους,δεν βλέπουν την κατρακύλα τους,που δεν θα΄χουν καρέκλα να καθήσουν ,κάνουν και σχέδια.....μεγάλο Ισραήλ.
    Με ταχύρυθμες διαδικασίες αχρήστεψαν τον Μπαρτζανή και τώρα πλέον παίζουν σε ένα έδαφος τόσο γνωστό και νομοτελειακά προσιτό και ..... υποσχόμενο νίκες επί νικών, αυτό της Τουρκίας.
    Ηδη γονατίζουν πολιτικά- οικονομικά-στρατιωτικά την Τουρκία, θα πάρουν ό,τι πρέπει εδαφικά, και θα γίνουν οι καλλίτεροι σύμμαχοι και συνεργάτες της Ρωσικής ομοσπονδίας, που με την βοήθεια των Κούρδων παίρνουν όλα τα εδάφη της συνθήκης του Καρ,αλλά και την ευρωπαϊκή Τουρκία ,με την Κωνσταντινούπολη.
    Τώρα τα υπόλοιπα με τον όσιο Παϊσιο ,θα την πάρουν οι Αμερικανοί και θα μας την """"παραχωρήσουν"""",όχι μόνο δεν στέκουν αλλά είναι και άκρως επικίνδυνα και ηλίθια από μεριά των αιώνιων χαχόλων γκραικομασκαράδων,που σκορπούν αμερικανιές του χειρίστου είδους,που ούτε οι Αμερικάνοι δεν εκστομίζουν.
    Η δύναμη πολιτική-στρατιωτική-ενεργειακή -εδαφική πλέον είναι μία, η Ρωσική ομοσπονδία.
    Η δύναμη η παραγωγική-οικονομική-πληθυσμιακή - ανερχόμενη συντεταγμένα είναι μία η Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.