2/11/17

Τα πολωνικά καλλυντικά κατακτούν τον κόσμο - Ρεκόρ εξαγωγών

Πρωτοφανή άνθηση γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των καλλυντικών στην Πολωνία. Πολλές μεγάλες και επώνυμες διεθνείς αλλά και εγχώριες επιχειρήσεις παρασκευάζουν εκεί γνωστά προϊόντα τους.
Από κρέμες προσώπου μέχρι σαπούνια και μέικ-απ: όλο και περισσότερα προϊόντα αισθητικής και περιποίησης προσώπου και σώματος φέρουν την αναγραφή «Made in Poland». Ο πολωνικός σύνδεσμος καλλυντικών κάνει μάλιστα λόγο για το «νέο σταρ των εξαγωγών» ενώ σε έκθεση του κλάδου αναφέρεται ότι τα πολωνικά καλλυντικά κατακτούν τον κόσμο. Γεγονός είναι ότι η βιομηχανία της Πολωνίας βιώνει μια πρωτοφανή ανάπτυξη, με κατακόρυφη αύξηση των εγχώριων πωλήσεων αλλά και εκτίναξη της ζήτησης από το εξωτερικό. Ένας από τους κύριους πελάτες είναι η Γερμανία.
Η βιομηχανία καλλυντικών στην Πολωνία έχει βέβαια μακρά παράδοση και μετρά πολλά και ηχηρά ονόματα: ο Μαξ Φάκτορ, ιδρυτής της ομώνυμης επιχείρησης που εν τω μεταξύ ανήκει στην Coty γεννήθηκε στο Λοτζ της Πολωνίας. Και η καταγόμενη από την Κρακοβία Έλενα Ρούμπινσταϊν ξεκίνησε την καριέρα της πουλώντας πολωνικές κρέμες στην Αυστραλία.

Για τη συνέχεια DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.