5/11/17

Λιαργκόβας: Στα όρια της φτώχιας οδεύει η μεσαία τάξη

Κρούει «καμπανάκι» ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται κρούει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας και υπογραμμίζει ότι οδεύει στα όρια της φτώχειας. 
Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Λιαργκόβας τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους και πρόσθεσε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη τότε θα ήταν καλύτερα για όλους.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας. Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε ότι «για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους» και πρόσθεσε ότι τα χρόνια των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων. «Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή», σημείωσε ακόμα.

Για άλλη μια φορά ο κ. Λιαγκόρβας είπε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά» και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί»

Σημείωσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, «αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται», τονίζοντας ότι η έμμεση φορολογία πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ με αυξημένους φόρους».

Ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει και τόνισε ότι η Ελλάδα θα έχει περισσότερη επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες για εμείς χρωστάμε 180% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας η μεσαία τάξη και οδεύει όλο και χαμηλότερα, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο της μνημονιακής πολιτικής υποτέλειας της χώρας; Ε, το πέτυχαν λοιπόν όσοι το πόθησαν μόνο που...αυτό το πράγμα είναι σχεδόν σίγουρο και αποδεδειγμένο ιστορικά πως θα ανοίξει την πόρτα σε άλλους, χειρότερους εφιάλτες για τη χώρα, πολύ αργά για δάκρυα λοιπόν απ' όλους και ιδιαίτερα όλους όσους στήριξαν τις μνημονιακές επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λιαργκοβας λεει τα αυτονοητα κ χιλιοειπωμενα.τιποτα καινουριο.απορω γιατι κανετε σαν ν ανακαλυψατε την ατλαντιδα.
    Για να ερθει η αναπτυξη οπως εχουν γινει τα πραγματα απο το 1996 κ μετα απαιτειται μια μακρα περιοδος προετοίμασιας.σε ολα τα επιπεδα.
    Δομες ρουσφετια μιζες κολητιλιακια δηθεν επιχειρηματιες δηθεν ιδιωτικος τομεας δημοσιο τραπεζες παραγωγη παρακρατος πολιτικη και πολιτικοι κ αλλα πολλα.
    Αυτη ακριβως τη περιοδο διανυουμε κ θα ειναι μακρα.
    Ομως το κρατος χρωστα κ κυριως στους δανειστες.
    Απο καπου θα τα παιρνει για να τα δινει.
    Οι δανειστες τα απαιτουν.
    Δεν ειπαν,φτιαχτειτε πρωτα κ μετα μας τα δινετε.
    Τα θελουν.θελουν ροη συνεχη.
    Αρα το κρατος κ δε λεω οι κυβερνησεις πρεπει να τα δινουν.
    Για να τα δινουν θα τα παιρνουν απ τις πηγες που τα βρισκουν αμεσα.
    Οποιος δεν το καταλαβαινει απλα εθελοτυφλει.μιλω για το κοσμο για το λαο.
    Η νδουλα κ λοιποι τραγικοι συγγενεις το γνωριζουν οτι δεν γινεται διαφορετικα.
    Ομως εντελως λαικιστικα κανουν αυτο που γνωριζουν κ εκαναν επι δεκαετιες.
    Παραμυθιαζουν το κοσμο.
    Παραμυθιαζουν τους αφελεις μιλωντας για μια δηθεν αναπτυξη που την εχουν ετοιμη κ κρυμενη σ ενα συρταρι που δηθεν θα το ανοιξουν μολις γινουν κυβερνηση.
    Ωραιο παραμυθακι αλλα για αφελεις.
    Για ανθρωπους που πιστευουν στους πολιτικους κ στα κομματα.
    Οι μαγκες ειναι πραγματικα βαθυτατα σαπισμενοι και φτηνοι προπαγανδιστες.
    Για να τελειωνουμε με τα ωραια παραμυθακια που ακομη πιο ωραια προβαλλονται σαν μαγικες λυσεις απ τα γνωστα μμε κ τα γνωστα φερεφωνα.
    Η αναπτυξη αργει.θα προχωρα χωλαινοντας κ δημιουργωντας απλα ελπιδες.θελει χρονο μεχρι να γινει καπως,καπως λεω δυναμικη.
    Μεχρι τοτε καθε κυβερνηση θα τα παιρνει απ οπου τα βρισκει.
    Τοσο απλα τοσο ξεκαθαρα.
    Κατανοητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Well Arniti, if you wanted to make us laugh, you should just write Tsipras. Are you serious we are in the stage of constructing meaniningful institutions and the foundations for development? If that were the case, don't you think putting the best of the best in the right posts would had been SYRIZA's priority? Not to mention protecting the very institution that in theory at least is charge of educating and preparing the next generation? It is called university, just in case. And not even you could argue the government sees it as such.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητε εχω συστησει πολλες φορες ψυχραιμια.
    Αν πιστευετε οτι εχετε λυσεις κ εργαλεια να πεισετε το εκλογικο σωμα.
    Οχι εμενα.
    Ειμαι πεπεισμενος απολυτα για οτι γραφω.
    Υπογειως το καζανι προετοιμαζει τα μελλουμενα.
    Δεν θα επιβληθουν.
    Κυοφορουνται.
    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Arniti, far in miles, but never far from any Greek government. A conversation with an allien is more likely rhan a positive reform. Be true to your name and do not trust when they tell you. You will find yourself at the wrong side feeling guildy (if u care for this country) for the next 50 yrs. There is no plan.

      Διαγραφή
    2. @ NikoApelles πέρα από τις μεγαλοστομίες γενικά δεξιά και αριστερά, αυτό που οφείλει και πρέπει να κάνει η πατρίδα για να προχωρήσει σε δρόμους ελευθερίας είναι να αποτινάξει από πάνω της την επικυριαρχία των ξένων αλλά - κυρίως αυτό, επειδή από αυτό ξεκινάμε - και τους εγχώριους υποστηρικτές τους, τους πολιτικούς εκείνους που υπέγραψαν και προώθησαν την μνημονιακή υποτέλεια επειδή έτσι τους βόλευε το συντεχνιακό - προδοτικό τους συμφέρον. Και όλο αυτό, την εξυπηρέτηση δηλαδή της ιδιοτέλειας τους το πλασσάρουν ως και καλά "μεταρρυθμιστικό έργο" που έχει ανάγκη - άκουσον άκουσον - η χώρα!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.