10/11/17

Σε αλλαγή δικαστικού λειτουργού αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Γνωμοδότηση του Αρειου Πάγου προκαλεί νέα ερωτηματικά για την διαδικασία αποφυλακίσεων

«Η χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αιφνιδίασε απολύτως, ενώ υπάρχει δυσφορία και από δικαστικούς κύκλους. Υπήρξε μετά την αλλαγή του εισαγγελέα των φυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού η προηγούμενη δικαστική λειτουργός κυρία Σταματίνα Περιμένη προέβαλε βέτο με το δεδομένο ότι ο «Λουκάς» της 17Ν δεν αποκήρυσσε τις θέσεις του. Τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες υπήρξε «παρέμβαση» στο σπίτι της στην Καλλιθέα και ακολούθησε η αντικατάστασή της. Ασκούνται πλέον μεγάλες πιέσεις και από ξένες διωκτικές υπηρεσίες …». 
Σε αυτή την αναφορά, προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την διήμερη άδεια στο βασικό μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος είχε κατηγορηθεί για 11 ανθρωποκτονίες της οργάνωσης. 
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανυκτέρευσε στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Στην διάρκεια του πρώτου 24ωρου εκτός φυλακών όπου υπάρχει διακριτική επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με παλιούς φίλους και «συντρόφους» του, άτομα που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης στις δίκη της 17Ν και άλλα πρόσωπα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. 
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί έγγραφο με την μορφή γνωμοδότησης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που στάλθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017 στους υπευθύνους των φυλακών Κορυδαλλού και φαίνεται να επιτρέπει -σύμφωνα με στελέχη του σωφρονιστικού καταστήματος- την αποφυλάκιση ατόμων που εξαιρούσαν οι πρόσφατοι νόμοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορούν αδικήματα για ληστείες μετά φόνου, ασέλγειες κλπ. Το έγγραφο αυτό που είναι στην διάθεση του «Βήματος» έχει θέμα την «εφαρμογή διατάξεων του Νόμου 4489/2017 για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης».
ΒΗΜΑ

11 σχόλια:

  1. >>> Τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες υπήρξε «παρέμβαση» στο σπίτι της στην Καλλιθέα και ακολούθησε η αντικατάστασή της.<<< ... Κυβέρνηση συμμορία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ονοματεπώνυμο του καινούριου που τον άφησε έξω, ποιο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα οι θρασύδειλοι, κρύβονται και δείχνουν ως υπεύθυνους τούς άλλους.
    Και ο “νόμος τού Δένδια” δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην περίπτωση τού αρχιδολοφόνου με τις 11 "εις ισόβια" καταδίκες, αν δεν παρεμβαλλόταν ο νόμος τού ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ και έβγαλε από αυτές τον μπαμπέση δολοφόνο που παριστάνει χαμογελαστός (εκ τού ασφαλούς) τον παλληκαρά.
    Πέραν αυτού , οι νόμοι εφαρμόζονται από αρμόδια όργανα , τα οποία είναι επιφορτισμένα και με κριτική προσέγγιση των δεδομένων. Αλλιώς θα βάζαμε ένα κομπιούτερ και μόλις συμπλήρωνε οποιοσδήποτε υπάλληλος τα “κουτάκια” σε στυλ multiple choice (πολλαπλής επιλογής), το κομπιούτερ θα εξέδιδε την άδεια ή θα απέρριπτε το αίτημα. Και όπως όλα δείχνουν όταν φάνηκε ότι το μη ελεγχόμενο με υπαλληλική καθοδήγηση μέλος τού Συμβουλίου δεν επείθετο να δοθεί άδεια στον “κοινωνικό αγωνιστή”, έφεραν άλλο άτομο "μυαλωμένο" και συνεννοήσιμο κι έτσι δέχθηκε το Συμβούλιο ότι έπρεπε να χορηγηθεί στον κακούργο εγκληματία διήμερη άδεια για να προαγάγει τούς δεσμούς με την οικογένειά του και να επανασυστήσει (λέει) την μελισσοκομική επιχείρησή του. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι αυτά έχουν βάση; ότι θα ξαναστήσει ο κατάδικος επιχείρηση με μελίσσια μέσα σε δύο ημέρες; και θα την λειτουργεί μέσα από την φυλακή; πώς και προς τι και γιατί; Ο ισοβίτης (ενδεκάκις μάλιστα) δικαιούται δηλαδή να λειτουργεί επιχείρηση μέσα στην/ από την φυλακή; Και δίδεται άδεια 48ωρης εξόδου με τέτοια γελοία προσχήματα, σε άτομο που δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένος στην ιδεολογία του που τού όπλισε το χέρι για 11 δολοφονίες και σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας ευρύτερης δράσης και αρνείται να παραδεχθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα και την κοινωνική απαξία των πράξεών του !
    Να υπενθυμίσουμε ότι οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί είναι εντεταγμένοι σε ιεραρχική κλίμακα, κορυφή τής οποίας εν τοίς πράγμασιν είναι ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης, οποίος έμμεσα ή και άμεσα σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να υποδεικνύει ή να “αναχαιτίζει” ενέργειες τους .
    Προφανώς όταν κάποιοι από αυτούς δεν ακούν, υπάρχει και η αντικατάστασή τους.
    Και η πλευρά τού πολλαπλού (ενδεκάκις!) δολοφόνου με τούς υποστηρικτές της από υπουργούς και δικηγόρους μέχρι μέλη των οικογενειών τους θα μάς κινεί υποκριτικά το δάκτυλο: «Δεν έχετε δημοκρατική συνείδηση και συνέπεια! Το Συμβούλιο απλά εφάρμοσε τον νόμο και μάλιστα νόμο των “προηγουμένων”».
    Και κρύβοντας ότι ο μή εφαρμοστέος στην περίπτωση Κουφοντίνα νόμος Δένδια κατέστη εφαρμοστός με τον ειδικό νόμο Παρασκευόπουλου , ρίχνουν για άλλη μια φορά την ευθύνη στους άλλους , τούς “προηγούμενους” ...
    Όπως πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα μπορεί/πρέπει να τα περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση αντικοινωνικών καθαρμάτων. Οι κυβερνώντες έχουν προ πολλού κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία. Δεν είναι απλώς "αριστεροί" ή κομμουνιστές. Αυτοί δεν είναι αντικοινωνικά στοιχεία. Το πρόβλημα ανάγεται στην σφαίρα τής ψυχιατρικής.

    Έτσι ψηφίζει ο κοσμάκης στο ωραίο πολίτευμα που έχομε. Βάσει υποσχέσεων "θα σκίσουμε τα μνημόνια", "θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη" κ.ο.κ. Ψηφοφόροι μέχρι ηλιθιότητας αφελείς, τραγικά ανώριμοι και χωρίς γνώση τού τι ακριβώς ψηφίζουν. Τώρα, ίσως, δυσανασχετούν, αλλά είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετοί όχι μόνο δεν δυσανασχετούν, αλλά βγαίνουν και στην επίθεση.
      Συγκρίνουν τον Κουφοντίνα και τη 17Ν με τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά κ.λπ.

      Διαγραφή
  5. Ρε τι ακουμε.
    Στο τελος θα μας πουνε οτι προσπαθησε ο υπ.δικαιοσυνης να το σταματησει αλλα η ανεξαρτητη δικαστικη αρχη των φυλακων ηταν αμεταπειστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας άνθρωπος που έχει δολοφονήσει άοπλους που δεν τον προκάλεσαν, και μάλιστα τόσες φορές, δεν είναι καλά στην ψυχική του υγεία. Μόνο υπο σοβαρή φαρμακευτική αγωγή και συνεχόμενη παρακολούθηση μπορεί να ζει χωρίς να ξανακάνει κάτι κακό. Αν υπάρχει ψυχίατρος που θα τον άφηνε έξω να το πει δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι δεν φταιει η αλλαγη δικαστικου λειτουργου....Φταιει μια ....εκρηξη ακτινων νετρονιων...που εγινε στον αστερισμο εψιλον του Βοωτη ...μαζι με βαρυτικες διαταραχες στον αστερα νανο...πιο διπλα....διοτι το κρουστικο κυμμα χτυπησε την φυλακη και το υπουργειο δικαιοσυνης στην Ελλαδα...εκεινη την ωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.