24/11/17

Συμμετοχή της ΠΑ στην Άσκηση «Blue Flag 2017» που έγινε στο Ισραήλ

H Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση OVDA στο Ισραήλ.
Από την Τετάρτη 1 έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση «Blue Flag 2017», με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο προσωπικό της 335 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση OVDA, στο Ισραήλ.
Στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης, το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου μετέβη στο Ισραήλ όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Υποπτέραρχο (Ι) Amikam Norkin, συμμετείχε στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day), επισκέφθηκε και συνομίλησε με το προσωπικό της 335 Μοίρας που συμμετείχε σε αυτήν από την Αεροπορική Βάση Ovda.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων [Composite Air Operations (COMAO)] και σε ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών, ενώ στις περισσότερες είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών. Στην άσκηση συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις, εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ινδία και η Πολωνία.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.