14/11/17

Σε κατάσταση “μερικής χρεοκοπίας” η Βενεζουέλα, λέει ο οίκος Standard and Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poors ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τη Βενεζουέλα σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας», αφού το Καράκας δεν κατάφερε να καταβάλει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπληρωμή δόσεων του χρέους της.

Ο S&P είναι ο πρώτος οίκος αξιολόγησης που εκτιμά ότι η Βενεζουέλα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή χθες Δευτέρα, αφού παρήλθε μια περίοδος χάριτος 30 ημερών που είχε δοθεί στο Καράκας προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η απόφαση του S&P έρχεται λίγες ώρες αφού απέτυχε η συνάντηση στο Καράκας ανάμεσα σε κάποιους από τους διεθνείς πιστωτές της Βενεζουέλας και της κυβέρνησης με σκοπό να αρχίσει μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και να αποφευχθεί η κήρυξη στάσης πληρωμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP Ουάσινγκτον
mignatiou.com/

3 σχόλια:

  1. Άλλη μια χρεωκοπία στην πολύχρονη ταραχώδη πορεία της καταστροφής της Βολιβαριανης Δημοκρστιας της Βενεζουέλας,πρωτο θεμα στον αντιπολιτευτικό τύπο της κατεχόμενης πρώην Ελλαδος ...Η ζωη συνεχίζεται και ισως και καλύτερα απο πολλούς Έλληνες για τους Βενεζουέλανους ! Βιβα Τσαβες βιβα Μαδουρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαρθει μια μερα..οπου ναναι...που θαναι σε χρεοκοπια η στανταρ εντ πουρς...οτσν οι υπαλληλοι της θσ παιζουν το πουλι τους ...σνεργοι...ολη μερα...Ετσι κι αλλιως αυτο κανουν ολη μερσ και τωρα...απλα τοτε...δεν θα μαζευοντσι ολοι σε ενα μαγαζι να το πσιζουν ομαδικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι απλη η λυση: Να εκχωρησει τα τεραστια κοιτασματα της (600 δις βαρελια μονο στο δλτα του ΟΡΕΝΟΚΟ)στο ΔΝΤ και τοτε οι οικοι ανοχης των οικονομιων θα αποφανθουν οτι ειναι φερεγγυα χωρα η Βενεζουελα (τυπωμενα χαρτακια θα βρεθουν να τυς δωσουν- ex nihilo παραγονται οι πιστωεις).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.