5/12/17

Ο Ερντογάν έρχεται με παραβιάσεις, για να μας δώσει το μήνυμα - Θα είστε υποτακτικοί μου - Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

  • (Φωτ.: wikimedia.org)
Τρεις μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Σήμερα σημειώθηκαν 34 παραβιάσεις σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δύο τουρκικά CN-235 προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρο και σημειώθηκαν δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

15 σχόλια:

  1. Αλήθεια, αν ρίχναμε ένα, έτσι για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνο για σκούπισμα, τι λέτε ότι θα γινόταν μετά; θα ξεκίναγε πόλεμος ή θα έτρεχαν μέχρι την Μογγολία με τα φουστάνια σηκωμένα; Εγώ, στοιχηματίζω στο δεύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να χάσεις το στοίχημα. Η Ελλάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τότε που μπορούσε και θα σταθεί τώρα;
      Την δεκαετία τού '50, για παράδειγμα, υπερείχε οπλικά και προπαντός σε ανθρώπινο δυναμικό. Είχε μπαρουτοκαπνισμένους και εμπειροπόλεμους αξιωματικούς, ενώ η Τουρκία είχε να πολεμήσει από το 1922. Κι όμως, φάγαμε την "φάπα" των Σ/μβριανών τού '55 και τις συνεχείς απελάσεις με αποκορύφωμα το 1964 και ούτε μιλιά.
      Τώρα, κράτος σε άθλια οικονομική κατάσταση, με οπλισμό μάλλον υποδεέστερο, με ηθικό ανύπαρκτο, ιδίως από την εποχή τού Σημίτη και μετά, που καλλιέργησε την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό και αξιωματικούς εντελώς άκαπνους, περιμένεις να σε φοβηθεί η Τουρκία, η οποία συνεχώς και κάπου πολεμά; Δεν καταλαβαίνεις ότι οι όροι έχουν αντιστραφεί πια; Για ποια "φουστάνια" μιλάς; Μήπως κοιτάζεις τον καθρέφτη;

      Διαγραφή
    2. Nομίζω ότι κάποτε πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό το δράμα, δηλαδή τον φόβο που έχει ο Ελληνας απέναντι στον Τούρκο. Και φυσικά είχαμε και έχουμε υπεροχή. Και αξιωματική και υλική. Δεν περνάει εβδομάδα και έχουμε εναέρια παραβίαση. Πλέον γίνονται με τα μαχητικά να είναι οπλισμένα. Οι πιλότοι είναι με το δάχτυλο να τους γαργαλάει στο άγγιγμα της σκανδάλης με τα γνωστά αποτελέσματα. Τρέπονται άτακτης φυγής μετά από κάθε αερομαχία. Αυτό δεν είναι πόλεμος σχεδόν καθημερινός. Η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε Νατοϊκές ασκήσεις με διακρίσεις; Εχουμε ακούσει κάτι για τους γείτονες και ειδικά τώρα που έχουν ξηλωθεί οι καλύτεροι τους; Στα Βαλκάνια επίσης η Ελλάδα δεν υπάρχει ως αεροπορική δύναμη μαζί με την Ιταλία για την εύρυθμη λειτουργία του εναέριου χώρου; θυμάμαι σε ένα όχι πολύ παλιό άρθρο, στο περιοδικό Πτήση και Διάστημα, περιέγραφε μια απλή μεταφορά ενός αεροδρομίου της πολεμικής αεροπορίας από μια περιοχή σε μία άλλη κάπου στην Τουρκία για λόγους παλαιότητας του αεροδρομίου. Είχαν, έγραφε, περίπου 15% απώλειες των αεροπλάνων τους. Μα τελικά, ποιους φοβόμαστε; Αγαπητέ Nativist, είμαι σίγουρος πως αν καταλάβουν οι Τούρκοι ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι θα το πράξουν σίγουρα. Ωστόσο αυτοί σηκώνουν τα φουστάνια και τρέχουν προς τα πίσω. Και πάντα φιλικά,δεν κοιτάζω τον καθρέπτη, κοιτάζω την πραγματικότητα!

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      Ἡ Ἐλλάδα τὶ εἶναι; ὁ Τσίπρας μὲ τὸν Καρανίκα ἤ ἐμεῖς;

      Ποιὸς σᾶς εἶπε ὅτι ὁ Ἕλληνας φοβᾶται τὸν Τοῦρκο;

      Πολλοὶ μῦθοι κυκλοφοροῦν.

      Διαγραφή
  2. Επειδή καλή η θεωρία αλλά καλύτερη η πράξη θα ήθελα ο κύριος Ήφαιστος να μας σχολιάσει το ζήτημα και να προτείνει τι έπρεπε να κάνει το υπεξ στη συνάντηση με τον Ερντογάν. Επιτρέπεται να κάνει επίσκεψη ο Ερντογάν σαν σουλτάνος στην Ελλάδα επειδή ο Κοτζιάς δεν μπορεί να πείσει την Τασία ότι πρέπει να φυλάμε τα θαλάσσια συνορα; Δηλαδή ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Send him ti Thrace first. If he does not follow protocol cancel the meetings in Athens and that's how you send a very strong message to everybody.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστό Νίκο! Επίσης, στην περίπτωση που δεν σεβασθεί την Ελλάδα με προκλητική συμπεριφορά στην Θράκη ή αλλού με δηλώσεις του, να διακοπεί επίσης η επίσκεψή του και να καταγγελθεί δημόσια έτσι ώστε να γίνει ρεντίκολο διεθνώς! Μόνο αυτό δεν χρειάζεται στην δυσμενή κατάσταση που είναι...

      Διαγραφή
  3. Απο την διακυρηξη του Μπαλφουρ και μετα μας ειπε το Σιτυ τι ακριβως ειμαστε. Ο Παπαδοπουλος μας μιλησε για Τουρκελλαδα, σε καμια πενηνταρια χρονια ειπε, ο Καραμανλης ειπε η Κυπρος κειται μακραν, ο Κοτζιας θελει εντιμο συμβιβασμο με τους γυφτους και καποιος Ηφαιστος του ραβει το κουστουμι του πατριωτη. ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Απο την διακυρηξη του Μπαλφουρ και μετα μας ειπε το Σιτυ τι ακριβως ειμαστε<

      Δεν το κατάλαβα αυτό. Τι μάς είπε το Σίτυ ακριβώς. Μου΄ύ φαίνεται ότι το είχες ξαναγράψει αυτό και όταν σε ρώτησα, απλώς ... έσβησες το σχόλιό σου. Γιατί;

      Διαγραφή
  4. Νatibist. H Διακυρηξη Μπαλφουρ ελεγε μεταξυ αλλων οτι...οι Ελληνες δεν δυναντε να διοικησουν εαυτους επομενως η Ελλαδα ανηκει εις την Μεγαλη Βρετανια. Μετα απο εναν αιωνα μας το υπενθυμησε και ο Καρααμανλης. Ανηκομεν στη Δυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού γράφει κάτι τέτοιο η H Διακήρυξη Μπάλφουρ;
      Από πού αντλείς τις "πληροφορίες" σου;

      Όσο για το "ανήκομεν εις την Δύσιν" τού Κ. Καραμανλή, το οποίο είναι απολύτως σωστό, με την έννοια που το είπε, ούτε αυτού το νόημα φρόντισες να μάθεις. Τέτοια χάλια!

      ΥΓ: Γι αυτό είχες σβήσει την προηγούμενη φορά το σχόλιό σου;

      Διαγραφή
  5. Αγαπητε nativist. Oι στειρες αντιπαραθεσεις στο ιντερνετ δεν εχουν κανενα νοημα. Γι αυτο θα συμφωνησω μαζι σου, οτι η Ελλαδα απελευθερωθη απολυτως ιδιοις δυναμεις, οτι ο Μαυροκορδατος δεν μας εσταλη ποτε απο το Λονδινο, οτι η υποθεση Πατσιφικο ειναι αποκυημα φαντασιας, οτι ο Μπαλφουρ δεν ειπε αυτα αλλα ειπε αλλα, το Σιτυ ειναι κατω απο τον απολυτο ελεγχο του Αγγλικου κρατους και ο Καρααμανλης μεγας πατριωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορία ψάλτου, βηξ. Με αρλούμπες δεν απαντάς. Αν είχες κότσια, θα παραδεχόσουν ότι έκανες λάθος. Αλλά ούτε αυτά έχεις.
      Πού να φανταστείς ότι θα σού παρέθετα το κείμενο τής εν λόγω Διακηρύξεως, ε;
      Γεμίσαμε γραφικούς εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  6. Το να διαβαζουν οι επισκεπτες εναν γραφικο περισσοτερο δεν χανουν και τιποτα. Εχεις την ευκαιρια να εμπλουτισεις τις γνωσεις των επισκεπτων αναρτωντας το κειμενο και ετσι να προσφερεις θετικην υπηρεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνεις λάθος, χάνουν τον καιρό των. Βλέπεις πόσο χρόνο έχω διαθέσει για σένα και δεν άκουσα ούτε ένα ευχαριστώ που σε ξεστράβωσα. Αλλά γιατί δεν παραθέτεις την πηγή πληροφοριών σου, ενώ σού την έχω ζητήσει κατ' επανάληψη; Το ίδιο κάνουν όλοι οι ανεκδιήγητοι, σαν εσένα, που γράφουν, κι έχουν ρίξει το επίπεδο των σχολίων εδώ μέσα στο ναδίρ.

    Αν είχες ίχνος φιλότιμου και ντροπής, θα είχες πει τουλάχιστον μία συγγνώμη, αντί να γράφεις σαχλαμάρες.

    ΥΓ: Γιατί τις απαντήσεις σου τις ανοίγεις σε νέο σχόλιο; Δεν βλέπεις πού πρέπει να μπαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.