23/12/17

Τρεις Τούρκοι πολίτες κρατούνται από το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ για να δικαστούν

Τρεις Τούρκοι πολίτες, που συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία στις 22 Δεκεμβρίου, θα εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωσε ένας δικηγόρος στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Ο Umeyr Ahmed Merrid, ο οποίος διορίστηκε από τη μονάδα πολιτικής άμυνας του ισραηλινού υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι ο Abdullah Kızılırmak και ο Mehmet Kargili κατηγορούνται για "πλήγματα στην ισραηλινή αστυνομία και αντίσταση".
Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον Kizilirmak και τον Kargili, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν προσευχές την Παρασκευή στο τζαμί Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τη μαρτυρία των αυτοπτών μαρτύρων.
Ο μάρτυρας δήλωσε ότι οι προσκυνητές – διπλής υπηκοότητας Βέλγοι-Τούρκοι υπήκοοι, κρατώντας βελγικά διαβατήρια - φορούσαν μπλουζάκια με την τουρκική σημαία όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στον ιερό χώρο.
Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι θα έπρεπε να βγάλουν τις μπλούζες τους αν ήθελαν να εισέλθουν, δήλωσαν οι μάρτυρες.
Η άρνηση των Τούρκων ακολουθήθηκε από μια φιλονικία και εκείνους να συλλαμβάνονται.
Ο Merrid δήλωσε ότι ο άλλος Τούρκος, Adem Koç, κρατήθηκε μετά τις προσευχές της Παρασκευής και κατηγορήθηκε ότι «διαταράσσει τη δημόσια τάξη και παρακολουθεί μια παράνομη διαδήλωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.