7/12/17

Η συνέντευξη Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και τους Τούρκους πραξικοπηματίες

Η συνέντευξη Ερντογάν για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης και τη μη έκδοση Τούρκους πραξικοπηματίες στον Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΪ, 6/12/17)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

5 σχόλια:

  1. Το ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στα αιτήματα Ερντογάν είναι ποσά δίνει και πως θα τους βοηθήσει να κρατηθούν στην εξουσία δεν νομίζω να έχουν κάποιες άλλες διαφωνίες γενικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδα όλη τη συνέντευξη αν και δεν ηταν απο τις καλύτερες του ομολογουμένως πετυχημένου κυρίου Παπαχελά σε τέτοιες συνεντεύξεις .Τρια σχόλια.
    Πρώτον ως Έλληνα πολίτη με φόβισαν αρκετά σημεία των απαντήσεων του κυρίου Ερντογαν ιδίως αυτά στα οποία αναφέρεται καθαρά σε επανακαθορισμό συνόρων με την λογική του win win αλλά και διότι έθεσε ανοικτοτατα θεμα τουρκικής μειονότητος στη Θράκη την ίδια στιγμή που χαρακτήρισε την ελληνική μειονότητα ως ρωμέικη κατα τη συνήθη τουρκικη τακτική !
    Δεύτερον δεν ειδα τον κυριο Ερντογαν τόσο σίγουρο,σταθερό και νηφάλιο οσο τον ειχα συνηθίσει σε άλλες.Τον ειδα εμφανώς κουρασμένο.Ισως ειναι τυχαίο λόγω φόρτου εργασίας.
    Τρίτον,ακομα και σε αυτή την κατάσταση και παρά την οχι και τόσο Καλη του γενική πολιτική και απαναντι στην Ελλαδα και απέναντι σε άλλους λαούς της περιοχής ηταν εμφανή τα χαρακτηριστικά μεγάλης πολιτικής προσωπικότητος και ανδρός υψηλού διαμετρήματος.Για να μη παρεξηγηθώ αυτά δεν πανε πακέτο με την δημοκρατία η την πολιτική που ασκεί κάποιος η το πως συμπεριφέρεται στο λαό του η στους εχθρούς του.
    Με το χερι στην καρδιά βλέποντας τον ποιος Ελλην πολιτικός εχει το διαμέτρημα να τον αντιμετωπιστεί στα ίσα ? Οχι μονο απο τους υπάρχοντες αλλά και απο τους πρώην υπήρξαντες .... ? Πέρα απο κομματικές αγκυλώσεις ... Κανεις κατα τη γνώμη μου.Αναζητειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ την είδα σχεδόν όλη τη συνέντευξη. Μερικές σκέψεις:

    α) Εμμονική προσωπικότητα, αλλά πολύ συγκροτημένα εμμονική.

    β) Πού το πήγαινε, πού το γύριζε, όλο στους πραξικοπηματίες το έφερνε. Τον απασχολούσε περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο.

    γ) Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Τούρκους στο βαθύ τους υποσυνείδητο προορισμό ελευθερίας. Τους ενοχλεί αλλά και τους εξιτάρει ταυτόχρονα.

    δ) Εντύπωση μου έκανε ότι υπονόησε ότι του πρότεινε (ο ξενοδόχος) το βράδυ του πραξικοπήματος να καταφύγει στην Ελλάδα, πράγμα που δείχνει ότι και γι' αυτόν το ίδιο ισχύει. Είπε βέβαια ότι αυτός "προτιμούσε να πεθάνει στην πατρίδα", αλλά ο τρόπος που διατύπωσε ότι του πρότεινε "κάτι" ο ξενοδόχος ήταν σαν να μην ήθελε να πει ανοικτά ότι του πρότεινε να πάει στην Ελλάδα.

    Το δικό μου συμπέρασμα δεν είναι για τα ελληνοτουρικά, αλλά ότι ο Ερντογάν δεν θα αφήσει την εξουσία με τίποτε. Δεν θα το κάνει. Θα κάνει νοθεία σε εκλογές, θα κάνει πραξικόπημα, θα αλλάξει το πολίτευμα σε σουλτανάτο, πάντως να φύγει από την εξουσία όσο ζει αποκλείεται. Και μετά θα την περάσει στο γιο του. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την εξουσία, ούτε με εκλογές ούτε χωρίς εκλογές.

    Τα υπόλοιπα, για τα ελληνοτουρικά, τα ξέραμε. Όμως αυτό που μας έδειξε η συνέντευξη είναι τον ιδιοκτήτη του σημερινού τουρκικού κράτους. Δεν απλώς ηγέτης του κράτους, είναι ιδιοκτήτης του. Όπως ήταν παλιά οι βασιλιάδες.

    Αυτή η τάση θα φέρει νομοτελειακά εξελίξεις στην περιοχή μας, ειδικά όταν το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο φανεί πιο πολύ στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O πράκτορας του Λάγκλεϊ σε ρόλο λαγού, once again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή η συνέντευξη. Μας έδωσε να καταλάβουμε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να θέτει θέματα ως προς το Αιγαίο και η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να συμβιβαστεί. Είπε καθαρά πως τα τούρκικα πολεμικά πρέπει μα πλέουν ελεύθερα στο Αιγαίο, είπε πως είναι συγκαταβατικός, δεν μας είπε όμως τίποτα για την κατοχή της μισής Κύπρου. Φυσικά κι έκανε τη δουλιά του, εγώ όμως δεν είμαι αφελής. Δεν ξέρω πόσο αφελείς είναι αυτοί που μιλάνε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.