23/12/17

Wall Street Journal: Στη Μόρια έχουμε επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)
Η κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Μυτιλήνης είναι απαράδεκτη και ένα άρθρο στην εφημερίδα Wall Street Journal έρχεται και πάλι να την υπενθυμίσει. Οι πρόσφυγες που μένουν στη Μόρια είναι τρεις φορές περισσότεροι από όσους μπορεί να χωρέσει ο καταυλισμός και τα προβλήματα είναι πολλά.

«Στη Μόρια έχουμε επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή» περιέγραψε στη Wall Street Journal η Καρίμα από την πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας.
«Δεν υπάρχει ηλεκτρικό, χρησιμοποιούμε λάμπες πετρελαίου. Φύγαμε από τη Συρία γιατί δεν υπήρχαν γιατροί και νοσοκομεία. Αν το ήξερα δεν θα είχα έρθει εδώ. Θα είχα πεθάνει στην πατρίδα μου» πρόσθεσε.
Η συνεργάτης της εφημερίδας Στέφανι Σαλντάνα σημείωσε στο άρθρο της με τίτλο «Πού θα περνούσε ο Χριστός τα Χριστούγεννα» το πώς την επηρέασαν όσα είδε στη Μόρια. «Ο συνδυασμός απελπισίας, αβεβαιότητας, υπερπληθυσμού και απίστευτων συνθηκών έχει δημιουργήσει μια εκ προθέσεως επιδημία απελπισίας με στόχο την αποτροπή των μεταναστών από το να αντιμετωπίζουν την Ευρώπη ως παράδεισο» περιγράφει η συνεργάτης WSJ όσα συμβαίνουν στη Μόρια.
Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν τόσο λίγες και τόσο βρώμικες τουαλέτες ώστε αρκετοί να ανοίγουν τρύπες στα συρματοπλέγματα προκειμένου να καταφύγουν στον εξωτερικό χώρο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε προσωπικές ιστορίες μεταναστών που την έκαναν να αναλογιστεί το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων. «Αν θέλω να φανταστώ τη σκηνή της Γέννησης θα κοιτάξω στη σκηνή του Αλλά Αντίν από τη Συρία που έφυγε λίγες ημέρες μετά το γάμο του. Τώρα η γυναίκα του είναι έγκυος και όταν τους συνάντησα ζούσαν σε μια τέντα έξω από το κέντρο υποδοχής. Αν θέλω να σκεφτώ την έξοδο από την Αίγυπτο, σκέφτομαι τις ιστορίες όλων όσοι βρίσκονται εδώ. Αν θέλω να δω ένα θαύμα θα δω τον Ανουάρ ο οποίος μέσα στα κλάματα για την καταστροφή της Μοσούλης σκέφτηκε να μου προσφέρει ένα λουλούδι» έγραψε χαρακτηριστικά.
«Κοιτώντας τη Μόρια μπορεί να διδαχθούμε τι είναι στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα, μια ιστορία για το πώς η δική μας σωτηρία είναι συνδεδεμένη με τις ζωές αυτών που υποφέρουν το περισσότερο. Η Μόρια είναι η Βηθλεέμ» κατέληξε η Στέφανι Σαλντάνα.

10 σχόλια:

  1. Και γιατι δεν ανοιγουν τις αγκαλιες τους οι χριστιανοι των ΗΠΑ και να τους φιλοξενισουν στην Καλιφορνια π.χ. ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εκεί δεν έχει αριστερά και refugees welcome όπως στο Ελλαδιστάν.

      Διαγραφή
  2. Ρε Wall Street γιατι δεν μας λες πως ζουν οι ανθρωποι στο Μπρονξ, Χαρλεμ, Νοτιο Σικαγο; Αντε πια σας βαρεθηκαμε, τσιμπουρια της υφηλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει" (λαϊκή ρήση).

    Όποιος νομίζει ότι κακοπερνούν στην Μόρια, δεν έχει παρά να έλθει και να τούς πάρει. Οι κριτικές και συμβουλές εκ τού μακρόθεν είναι πάντα εύκολες και ανούσιες.

    Μυτιλήνη: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στη Μόρια

    Άλλοι δημιούργησαν τούς μετανάστες και τούς πρόσφυγες. Όχι η Ελλάδα, που πληρώνει την νύφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκεφτείτε λέει να υπήρχε έστω και ένας έξυπνος Έλληνας που να μοίραζε δωρεάν το αντίτυπο της WSJ στους πρόσφυγες απέναντι, για να καταλάβουν τι τους περιμένει. Αυτό κι αν θα ήταν ένα αξιόλογο δώρο στην πατρίδα κύριε Σάββα μας. Τι μας τα μεταφέρετε και μας τα μεταφράζετε και παιδεύεστε... αγγλικά ξέρουμε. Τους πρόσφυγες αφορά και όχι εμάς.
    Το πρώτο πράγμα που οφείλει να γνωρίζει ο κάθε συγγραφέας και ομιλητής εν γένει, είναι το κατά που πέφτει το κοινό του. Το δεύτερο είναι να γνωρίζει ποιοι είναι και τελευταίο αν έχει πράγματι κάτι χρήσιμο και ενδιαφέρον να τους πει για αυτό που είναι και κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Στεφανί ας μάθει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ.
    Η Στεφανί ας μάθει ότι ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .Ολοι οι Ελληνες το γνωρίζουν.Υλοποιήται το ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ.ΝΤΡΟΠΗ.Μας διαφημίζουν τα ΜΜΕ και τον Αμίρ που παίρνει την ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ και τα χιλιάρικα από εμάς.ΕΛΕΟΣ
    Η Στέφανι ας μάθει ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ,25 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!!ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ!!!
    Η Στεφανί ας μάθει ότι ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
    Η Στέφανι ας μάθει ότι ενώ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ 32 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ!!!!
    ΒΟΜΒΑ: 32δις στοιχίζουν στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες
    https://www.voicenews.gr/index.php/ethnika-themata/29690-vomva-32dis-stoixizoun-stin-ellada-oi-lathrometanastes.html
    ΤΕΛΟΣ Η Στέφανι λέει ΜΠΟΥΡΔΕΣ και ας μαθει ΟΤΙ
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν.
    Η Στεφανί που μας το παίζει ότι είναι τάχα πονόψυχη ας ξεχάσει την ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΙ
      Ας γνωρίζει η Στεφανί ότι 470000 ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ,αυτά λέει ΕΛΣΤΑΤ και UNISEF.Aς γνωρίζει η Στεφανί ότι οι περοσσότεροι Ελληνες ΚΡΥΏΝΟΥΝ.
      Φυσικά η ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙ δεν θέλει να γνωρίζει τι γίνεται εδώ.Υπάλληλος του Μωάμεθ είναι....

      Διαγραφή
  6. Η Λίθινη εποχή φτιάχτηκε στη Γερμανία, τη Βρετανία και τις μισθοφορικές τους ΗΠΑ. Αφού την έφτιαξαν την έφεραν στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 90, μετά στο Ιτακ, Αυγανιστάν, γαυγανιστάν κτλ, και όσο πάει μεγαλώνει. Με το ρήμαγμα των Χριστιανικών πληθυσμών των Βαλκανίων τα νούμερα δείχνουν ότι η λεγόμενη Δύση ξανα παραδίδει τα Βαλκάνια στο Ισλάμ, και το σχέδιο της Τηρεσίας, του Μέττερνιχ και του Καστελρο παίζει και ξανά παίζει από εποχή σε εποχή.

    Θέλουν το Ισλάμ ισχυρό, αυτοί το έχουν σώσει πολλές φορές στην ιστορία. Το 1920 δεν υπήρχε Οθωμανία, δεν υπήρχε τουρκικός στρατός, δεν υπήρχαν καν οι Τούρκοι, αλλά τους έφτιαξαν από το μηδέν. Από τη στιγμή που η λεγόμενη Δύση αρνήθηκε να μοιράσει τον Ισλαμικό κόσμο μαζί με τη Ρωσία, και θέλει το Ισλάμ σύμμαχο εναντίον Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, είμαστε συνεχώς σε μπελάδες.

    Η Θράκη και τα νησιά μπήκαν στη μαύρη λίστα για να κλαπούν από την Ελλάδα και να δωθούν δώρο στο Ισλάμ, στην Τουρκία του αυριο που και πάλι θα γίνει το καλό παιδί αφού πάρει βραβεία και δώρα. Ελπίζω όμως κάποιοι να τινάξουν την μπάγκα, αρκετά με το φάντασμα του Ισλαμισμού στην περιοχή. Το μέλλον ανήκει στην αναβίωση των αρχαίων θρησκειών στη Μέση Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτοχρονιά Π. Κουρουμπλή με οικογένεια προσφύγων(*)

    Και πριν απ' αυτό, είχε οργανώσει στο υπουργείο του εορτή για "προσφυγόπουλα". Βλέπετε, δεν τού πέρασε καν από το μυαλό να καλέσει Ελληνόπουλα στην γιορτή, ή Έλληνες πεινασμένους και αστέγους στο σπίτι του. Επιβεβαιώνει έτσι το ότι στην Ελλάδα υφίσταται μόνον ένας ρατσισμός, αυτός που στρέφεται κατά των Ελλήνων.

    Στο κάτω-κάτω τής γραφής, ο Κουρουμπλής (εννοώ τούς ελληνόφωνους αυτούς πολιτικούς) δεν ευθύνεται για την δημιουργία προσφυγιάς. Ευθύνεται, όμως, και με το παραπάνω για την δημιουργία Ελλήνων επαιτών. Μιλούμε για καθάρματα ολκής, όχι παίξε-γέλασε!

    (*) Εννοείται με πλήρη κάλυψη των ηλεκτρονικών και εντύπων ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.