1/2/18

Τρομερό άρθρο - Προς το συλλαλητήριο της Κυριακής

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
          Αθρόα προβλέπεται η προσέλευση του λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών. Είναι εντυπωσιακή η κινητοποίηση από τις περί την Αθήνα Μητροπόλεις και όχι μόνο από αυτές, αλλά και από όλα τα διαμερίσματα Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των Μητροπόλεων της Θράκης, της Μακεδονίας,  της Ηπείρου, καθώς και των Αιγαιοπελαγίτικων και των Ιονίων νήσων. Δυστυχώς δεν κινητοποιήθηκε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ούτε θα παραστεί και δεν θα μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος. Η ΔΙΣ πάντως όρισε αντιπροσωπεία εκ των Μητροπολιτών Σύρου Δωροθέου, Δράμας Παύλου και Χίου Μάρκου, που θα παραστεί στο συλλαλητήριο. Ο Μητροπολίτης Σύρου, ως αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, θα αναγνώσει το  Δελτίο Τύπου, που Αυτή εξέδωσε.  

Πατριωτικές, κοινωνικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις επίσης συμμετέχουν. Πρόκειται για μιαν αυθόρμητη, δημοκρατική και ειρηνική εκδήλωση, ένα αυθόρμητο ξέσπασμα – διακήρυξη, ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ο λαός απορρίπτει κάθε σφετερισμό συστατικού στοιχείου της, όπως είναι το όνομά της. Όσο μπορεί ένα άλλο κράτος να ονομάζεται Ελλάδα, τόσο και ένα άλλο κράτος μπορεί να λέγεται Μακεδονία. 
          Η αμηχανία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στο Μακεδονικό και η τάση της για έναν «έντιμο συμβιβασμό», που θα περιλαμβάνει την ονομασία «Μακεδονία» με έναν πρόσθετο όρο, θυμίζει την αμηχανία του πολεμικού συμβουλίου στη Μεγάλη Βρετανία, όταν ο Χίτλερ είχε καταλάβει μεγάλο μέρος της Ευρώπης και την απειλούσε με εισβολή. Ο διευθυντής της «Εστίας» κ. Μαν. Κοττάκης στο άρθρο του της Δευτέρας, 29ης Ιανουαρίου 2018, αναφέρεται στην εξαιρετική κινηματογραφική ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα», που παίζεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους. Στο σχετικό άρθρο του  περιγράφει την υπόθεση της, αναφέρεται στα γεγονότα  κατά τις κρίσιμες ημέρες για την Βρετανίας, εν όψει ενδεχόμενης εναντίον της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας και δίνει μιαν πολιτική ερμηνεία, ότι με αυτήν επιδιώκεται να τονωθεί το ηθικό των Βρετανών, εν όψει του Brexit.
          Στην ερμηνεία του κ. Κοττάκη προσθέτω τη δική μου σκέψη, όταν είδα την ταινία. Από τη μία ήταν μια άβουλη, αδύναμη  και πρόθυμη να συνθηκολογήσει με τον πανίσχυρο Χίτλερ βρετανική κυβέρνηση, που διευρυμένη σχημάτιζε και το πολεμικό συμβούλιο. Από την άλλη ήταν ένας δυναμικός πρωθυπουργός, ο Τσόρτσιλ, που ήταν αμετακίνητος στην άποψη ότι κάθε συμβιβασμός με τον Χίτλερ θα ήταν ταπεινωτικός και θα οδηγούσε στην ήττα, χωρίς να αποφευχθούν οι απώλειες σε ζωές. Έχοντας απέναντί του όλα τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου κατέβηκε από το πρωθυπουργικό του αυτοκίνητο και επιβιβάστηκε στο μετρό του Λονδίνου. Εκεί αφουγκράστηκε άμεσα τη θέληση του λαού: ποτέ συμβιβασμός, ποτέ υποχώρηση, αλλά άμυνα και αντίσταση μέχρις ενός. Κατέβηκε στο σταθμό του Γουεστμίνστερ, πήγε κατευθείαν στο υπουργικό συμβούλιο, που τον περίμενε, και αφού τους είπε ότι συζήτησε με εκπροσώπους του λαού που τον ενεθάρρυναν στην αποφασιστική  θέση του, ότι μόνο η αντίσταση και ο αγώνας για τη νίκη είναι η απάντηση στον Χίτλερ, είπε ότι πήρε την απόφασή του η Βρετανία να μπει στον πόλεμο και δεν τη συζητά.
Με την ίδια αποφασιστικότητα ο Τσόρτσιλ παρουσιάστηκε στη Βουλή. Μίλησε από καρδιάς και με πατριωτικό ενθουσιασμό, που παρέσυρε υπέρ του όλο το Κοινοβούλιο. Πήρε τη θετική ψήφο όλων, και του υπό τον Τσάμπερλέϊν Συντηρητικού Κόμματός του, που έως την τελευταία στιγμή είχε επιφυλάξεις. Έτσι η «πιο σκοτεινή ώρα» της αγγλικής ιστορίας μετατράπηκε σε φωτεινή και σωτήρια για την ανθρωπότητα.  
          Στην Ελλάδα ζούμε τώρα μια παρόμοια «σκοτεινή ώρα». Μια αμήχανη και άβουλη κυβέρνηση, έτοιμη για τον συμβιβασμό, που επιδιώκουν να επιβάλουν οι ισχυροί της Γης και έναν λαό που την ξεπερνά, δεν δέχεται να ταπεινωθεί και ζητεί να αντισταθεί. Μια χαώδης διαφορά με την τότε Βρετανία. Στον πρωθυπουργό. Αντί ενός Τσόρτσιλ η Ελλάδα έχει έναν Τσίπρα...
          Να σημειώσω ότι οι Έλληνες του 2018 είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι από εκείνους του 1904, ναι καλά διαβάσατε, του 1904, όταν άρχιζε ο Μακεδονικός Αγώνας. Τότε έγιναν στην Αθήνα συλλαλητήρια, αλλά όχι για το Μακεδονικό! Γράφει η «Εστία» στις 19 Φεβρουαρίου του 1904:
          «Καθ’ ον χρόνον οι Βούλγαροι φωνάζουν: Ζήτω η Μακεδονία! Οι Έλληνες πολίται αντιβοούν. Κάτω οι φόροι!
           Θέλομεν την Μακεδονίαν! λέγουν εκείνοι.
          Δεν θέλομεν φόρους! Λέγουν οι ημέτεροι.
          Και ενώ εν Βουλγαρία οργανούνται και κινούνται και κινούν κομιτάτα Μακεδονικά, εν Ελλάδι οργανούνται και κινούνται κομιτάτα κομματικά. Εκεί δια να εξεγείρουν υπέρ της Μακεδονίας και υπέρ πάσης δια τα εθνικά των ιδεώδη θυσίας. Εδώ δια να εξεγείρουν υπέρ του Κόμματος και κατά πάσης νέας Εθνικής θυσίας! Αυτή είναι η σημασία των συλλαλητηρίων, άτινα προκαλεί η κομματική αντίδρασις. Σημασία υβριστική του εθνικού μας εγωισμού, του εθνικού μας φρονήματος, της Ελληνικής Ιστορίας». Και διερωτάται η εφημερίδα «Πταίει ο λαός;», για να απαντήσει «Όχι! Πταίουν οι παραπλανώντες τον Λαόν, οι διαβουκολούντες αυτόν με ψεύδη».
          Και σήμερα υπάρχουν αυτοί που επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό με ψευδείς ελπίδες και ωραία λόγια. Όμως μετά τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και τα όσα υποστήκαμε στη Μακεδονία και στη Θράκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι στα εθνικά ζητήματα. Γνωρίζουμε πλέον αυτό που και ο  Τσόρτσιλ σκέφθηκε, ότι τις περισσότερες φορές ο «ρεαλισμός» στα εθνικά θέματα οδηγεί τους λαούς στην ήττα και στην ταπείνωση.-   

           

12 σχόλια:

  1. Νομιζω πως αυτο το συλλαλητηριο δεν ειναι το ίδιο με αυτο της θεσσαλονικης.Του εχει βαλει καπελο μέσω των μμε η νεα δημοκρατια.Και απο εκει που ολοι τους ηταν ενάντια τωρα κομματικοποιησαν την μακεδονια αυτο ειναι τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγγελε
      ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός όσο υποστηρίζεις.
      Κανείς δεν μπορεί να καπελώσει το συλλαλητήριο.
      Αυτά είναι απλοϊκότητες.
      Το συλλαλητήριο είναι ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ

      Διαγραφή
    2. http://thestival.gr/society/item/362368-den-yparxoun-kommata-kai-xromata-eimaste-oloi-enomenoi-sto-syllalitirio
      "Δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα - Τριπλάσια λεωφορεία από αυτά της Θεσσαλονίκης"

      Διαγραφή
    3. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν ομιλητής ο Φραγκουλης,ο οποίος 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα μας παρότρυνε να ψηφίσουμε ναι
      Στο συλλαλητήριο της Αθήνας ομιλητές μεταξύ άλλων είναι ο Μίκης Θεοδωράκης,ο συνταγματολόγος Κασιμάτης κι ο λαός θα είναι διπλάσιος
      Συμπερασματικά,κανείς δεν μπορεί να καπελώσει Αυτό το συλλαλητήριο.
      Το ότι προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή σε δεδομένο καπέλωμα του συλλαλητηρίου είναι στις μέρες μας αν μη τι άλλο ύποπτο.
      Διάλεξε με ποιον είσαι και βρες το θάρρος σου,φιλικά

      Διαγραφή
  2. Να ειναι οπως τα λες Σαββα αυτο θελω και εγω.Εκφραζω τους φοβους μου για το παιχνίδι που γίνεται απο την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στα μμε....δεν ειναι τωρα για τετοια εδω το θεμα ειναι εθνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αξία και η δυναμική του συλλαλητηρίου αυτού εδώ στο Σύνταγμα την Κυριακή προβλέπεται μεγάλη, αρχίζει να εισχωρεί και σε άλλες διαστάσεις, γι΄αυτό και το σύστημα δείχνει να τα έχει χαμένα και ψελλίζει...είναι ευκαιρία με αφορμή το εθνικό θέμα να υπάρξει γενικότερη αντίδραση απέναντι σε ότι κάνει την Ελλάδα αδύναμη και ανίσχυρη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δεν γίνεται να μιλάμε για υπεράσπιση εθνικών δικαίων αγνοώντας την φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνίας, γιατί στο τέλος ποιος θα υπερασπιστεί αυτά τα εθνικά δίκαια, αν δεν υπάρχουν Έλληνες, παρά ...πένητες, περιπλανώμενοι και άστεγοι λόγω των μνημονίων; Ως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε, αλλά σύντομα, πρέπει να γραφτεί ένα βιβλίο γιά τις αιτίες και την ιστορία γιά το πώς κατόρθωσε να κυριαρχήσει ιδεολογικά η αριστερά στην Ελλάδα, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, οι Έλληνες, από αρχαιοτάτων χρόνων, βάσει της ιδιοσυστασίας των, έχουν επιλέξει το σύστημα διακυβέρνησης που τους ταιριάζει.
    Αυτό το σύστημα, είναι εξαιρετικά απλό και έχει ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ χαρακτηριστικά :
    - Άμεση δημοκρατία
    - Δυνατότητα έκπτυξης των ικανοτήτων τους, εντός ενός δικαίου νομικού συστήματος.

    Αποτελεί Ιστορική ανάγκη, κάποια στιγμή, σύντομα, να ερευνηθεί γιατί οι Έλληνες μπερδεύτηκαν τόσο πολύ, έχασαν το κέντρο βάρους της πολιτικής τους συγκρότησης και, κατέληξαν να άγονται και να φέρονται από μία ιδεολογία η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την καταστολή και εξαφάνιση ακριβώς των χαρακτηριστικών που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους.


    Μάλιστα δε, ένα τέτοιο βιβλίο, θα πρέπει να είναι συλλογική προσπάθεια πολιτικών επιστημόνων εγνωσμένου κύρους και αδιαμφισβήτητης αμεροληψίας.

    Είμαστε ένα ιστορικό Έθνος και όχι ένα αστικό νεωτερικό δημιούργημα, όπως διατείνεται ακατάπαυστα η "αριστερά".
    Ώστε, κατά την αντίληψή μου, αν δεν συζητηθεί σε εθνικό επίπεδο αυτό το ζήτημα, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από την κίβδηλη και σπουδαιοφανή ιδεολογική κυριαρχία της λεγόμενης "αριστεράς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η αριστερα και ο φιλελευθερισμος ειναι παιδια του Διαφωτισμού και για αυτο ξενοφερτα στον τοπο μας.Πρωτα πρεπει να γινει η μαγια της δημοκρατιας μεσα στον πληθυσμό και μετα θα βρεθουν οι πολιτες που θα ξανακανουν την ελλαδα ελλαδα.Δεν πρεπει να τα λεμε Μεταξύ μας σε αιθουσες γεματες με την παρεα μας μα πρεπει να ανοιξουν τα ματια όλων των ελληνων.Σε πόλης και Χωριά ο κοσμος ο απλος θα ειναι ο πολιτης που θα παρει το μελλον στην πλατη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα θα κάνουμε ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ κι όταν καθίσει η σκόνη θα τα βρούμε μεταξύ μας και θα ανοίξουμε και κουβέντες όπως αυτή που προτείνεις.

      Διαγραφή
  6. ΠΕΡΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

    Σε όσους φίλους έχουν αγωνία περί κηδεμόνευσης του συλλαλητηρίου, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις ή διαπιστώσεις ώστε να κρίνουμε με ψυχραιμία.

    Δεν γνωρίζω στη νεότερη ιστορία να υπάρχει συγκέντρωση ή συλλαλητήριο τόσο, μεγάλων διαστάσεων που από πίσω να μην είναι ένας ή περισσότεροι μεγάλοι θεσμικοί φορείς που έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται για τέτοιας έκτασης εγχειρήματα. Οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης χορηγούς είχαν τα ταμεία (βλέπε δάνεια) ή κουπόνια των κομμάτων. Τα προηγούμενα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό είχαν υποστηρικτές την Εκκλησία ή κάποια κόμματα ή Δημοτική Αρχή, οπότε κάλυπταν όλα τα έξοδα που απαιτούνται. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές έψαχναν εναγωνίως 3500€ για την εξέδρα. Επειδή μετείχα στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα ότι οι υποδομές και προδιαγραφές ήταν πτωχές. Ήταν όμως πλούσια τόσο το πάθος, ο παλμός και η αποφασιστικότητα και το Θέλω του κόσμου.

    Στις προηγούμενες συγκεντρώσεις/συλλαλητήρια, υπήρχαν ναυλωμένα λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κλπ, εξασφαλισμένα από τα κόμματα. Εδώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κάποιων ενοριών και παρότι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, ο απλός λαός κάλυψε τα κόστη καθώς δεν φείδεται χρημάτων για κάτι τόσο μεγάλο.

    Στην παρούσα φάση σε όλα τα κόμματα πλην ενός, παρατηρείται μια καθολική σύμπνοια απόψεων σχετικά με τον όρο Μακεδονία. Όλα τα κόμματα. Ακόμη και η ΝΔ του Κούλη εκφράζει απόψεις διφορούμενες, εμπνεόμενη από τους χρησμούς του μαντείου των Δελφών. Παρατηρείται λοιπόν στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά μια τεράστια δυσαρμονία του λαού σε σχέση με την πολιτική ηγεσία του.

    Η έννοια του πολιτικού κόστους είναι το μόνο που αντιλαμβάνονται τα κόμματα και τα κομματόσκυλα, κυρίως για τη θέση που θα κρατήσουν σχετικά με το συλλαλητήριο και τους ψηφοφόρους τους. Είναι τέτοια η αγωνία τους που δημιουργούν εντάσεις και παρενέργειες εντός τους. Γι’αυτό και μερικοί κάνουν τέτοιες κωλοτούμπες ή διαφοροποιούνται τελευταία στιγμή σε σχέση με την ηγεσία τους, που γελούν ακόμη και τα σαλιγκάρια.

    Επειδή είναι συνηθισμένοι να κινούν τα νήματα όλων των συγκεντρώσεων, μετακινήσεων, σκέψης, δράσης και αντίδρασης του λαού, προσπαθούν να εκχυδαΐσουν, να διαστρεβλώσουν και να φοβίσουν, όπως με την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα. Προσπαθούν να πείσουν τον πολίτη να ιδιωτεύσει, να λουφάξει, γι’αυτό και τόσο λυσσαλέα προπαγανδίζουν αρνητικά αυτά τα συλλαλητήρια. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη συγκέντρωση θα είναι μαζεμένοι άνθρωποι αντρειωμένοι για ένα ανυποχώρητο σκοπό. Ξέρουν ότι πλακίτσες με μπαχαλάκιδες δεν περνάνε εκεί.

    Αυτή η συγκέντρωση έχει μόνο ένα σκοπό. Τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Όταν με το καλό τελειώσει, μπορούμε νηφάλια να συζητήσουμε ποιο πολιτικό προσωπικό μας αξίζει και τι πρέπει να ζητούμε ως πολίτες, για να ευημερεί όλη η κοινωνία.
    Και όπως είπε και ο μεγάλος ηγέτης που έβαλε άφθα στη διαπραγμάτευση:
    Tα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες ο λαός κατέγραψε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς (οικονομικές απολαβές), χωρίς οικονομική ενίσχυση (σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο) χωρίς υποστήριξη από κόμματα , Εκκλησιά η ψευτοπολιτιστικες συμμορίες....η συγκέντρωση εκείνη ΕΞΕΠΛΗΞΕ ακόμη και τους...ίδιους τους συμμετέχοντες λόγω αριθμού και παλμού, ΕΞΕΠΛΗΞΕ δε και τα αποστεωμένα κοινοβουλευτικα κόμματα ΕΞΕΠΛΗΞΕ και τον ξένο παράγοντα..
    Αυτη η επαναστατική κίνηση γέμισε υπερηφάνεια τον κόσμο που κατάλαβε ότι είναι πολλοί και δεν έχουν καμμιά σχέση με τους απίστευτα λίγους (πολιτικο-δημοσιογραφους) που τους δουλεύουν ψιλό γαζί 50 χρόνια τώρα ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
    Το συλλαλητήριο της Αθήνας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ τόσο απο την προδοτική πολιτική της Κυβέρνησης όσο και απο την ενεργοποίηση του αριστερού της παρακράτους προς τρομοκράτηση των πολιτών που θα ήθελαν να συμμετάσχουν ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ (πλην Μακεδονικού) ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΠΧ ΜΝΗΜΟΝΙΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ (και οχι μονο) ΑΛΗΤΕΙΑ ?
    Αυτό τρέμουν στο Μαξίμου ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, διότι το πράγμα ξέφυγε από την ευρύτερη καθοδήγηση/χειραγώγηση τους και ενδεχομένως μπορεί να τους γκρεμίσει και να τους στήσει και στο σκαμνί..
    Ήταν να μην δουν οι Ελληνες ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ και δεν νομίζω οτι πλέον μπορεί κανείς να τους πείσει οτι 'άλλη είναι η κοινή γνώμη' πιά....θυμηθείτε τα τσογλάνια τύπου Μπιστη, Κουναλακη, Αλαβανου, Τσικα ΠΟΥ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ των άθλιων ΜΜΕ ΟΤΙ ''η κοινή γνώμη δεν ασχολείται πλέον με το θέμα των Σκοπιων, γιαυτό άλλωστε δεν γίνεται ένα συλλαλητήριο, και καλά θα κάνουμε να το κλείσουμε με ενα συμβιβασμό'' βλέπετε που το πηγαίναν, να όμως που μετά απο 15 χρόνια όχι μόνο εγινε συλλαλητήριο που τους κατατρόμαξε αλλά ετοιμάζεται και ένα άλλο καπάκι που απειλεί να τους τελειώσει...
    Συμπέρασμα για την αντίδραση του κόσμου δεν υπάρχει διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ του για την κατάντια που τον έφερε η μεταπολιτευση.. μπορεί να μείνει στο θέμα της Μακεδονίας μας , μπορεί και όχι, το μόνο που κανείς μπορεί να πει με σιγουριά είναι οτι αυτό το συλλαλητήριο φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο που εγινε ποτέ στην Ελλάδα και οτι υπάρχει μια λευκή σελίδα ΙΣΤΟΡΙΑΣ να γραφεί την Κυριακή, αν θα γραφεί και τι θα γραφεί θα το ξέρουμε σε 60 ώρες.
    ΥΓ
    Θέλω να ελπίζω για το κάλο κυρίως των παρακρατικών αλλά και της Κυβέρνησης οτι δεν θα έχουμε κάποια προβοκάτσια , διότι αν έχουμε τότε θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως και θα βιώσουμε άσχημες καταστάσεις...ελπίζω λοιπόν να επικρατήσει η λογική στην αριστερή Κυβέρνηση και τους παρακρατικούς της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.