2/2/18

Βαφτίζουν «προμήθειες» δημόσια έργα για να αποφύγουν τους διαγωνισμούς

Για όργια αυθαιρεσιών των αναθετουσών αρχών, κατά κανόνα δήμων και περιφερειών, υπό την ανοχή και συγκάλυψη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), κάνουν λόγο οι εταιρείες του κλάδου των κατασκευών, σπεύδοντας να αναδείξουν το ζήτημα και να αιτηθούν την άμεση επίλυσή του, στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών).
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΕ, κ. Ζαχ. Αθουσάκη, οι αναθέτουσες αρχές έχουν υιοθετήσει, σε πλειάδα περιπτώσεων, ένα στρεβλό καθεστώς, βάσει του οποίου δημόσια έργα, όπως ΧΥΤΑ, εγκαταστάσεις φωτισμού LED και λοιπών ενεργειακών αναβαθμίσεων, αλλά και έργα εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων παρακολούθησης τηλεελέγχου και ανίχνευσης διαρροών δικτύων ύδρευσης, «βαφτίζονται» προμήθειες, προκειμένου να μην ακολουθείται το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Το θεσμικό πλαίσιο διέπει όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες συμβάσεις (Ν. 4412/2016) δηλαδ´η προμήθειας, έργα,,μελέτες,υπηρεσίες. Τα όρια μάλιστα δημοσίων διαγωνισμών για προμήθειες είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα των έργων. Μια δημόσια σύμβαση χαρακτηρίζεται έργο ή προμήθεια με συγκεκριμένα κριτήρια του παραπάνω πλαισίου, δλδ δεν μπορεί η αναθέτουσα αρχή να αυθαιρετεί. Χρειάζεται προσοχή στους λόγους της παραπάνω καταγγελίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα, τσ ορια για προμηθειες ειναι πολυ πιο χαμηλα απο οτι για εργσ. Μαλλον το αντιθετο ηθελε να πει ο ποιητης. Δλδ αντι προμηθειες βαφτιζονται εργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.